FOGYÓKÚRA

Kóstolj bele a vitalitásba, és fogyj!

Szerző:
Szabó Anna
Naponta egy alma az orvost távol tartja! Hja, kérem, régi szép idők, amikor alig láttak elhízott embert az orvosok, elég volt annyit mondani a jómódú és kissé molett paciensnek, hogy reggelizzen, mint egy király, ebédeljen, mint egy polgár és vacsorázzon, mint egy koldus…

 

Ma már mobilon telefonálunk, neten keresünk fogyókúrás módszereket és házhoz hozatjuk a bio almát. Fejlődik a világ annak minden előnyével és hátrányával! A virtuális énünk a géphez köt minket, közben pedig a való világban nőnek az úszógumik és gömbölyödnek a zsírpárnák.

Nos, szállj szembe a tespedéssel és fordíts a sorrenden, ne a koplalástól várd a csodát, kezd el soványra, energiától duzzadóra enni magad. Tedd félre az összes módszert, amit eddig olvastál vagy próbáltál, és ne változtass semmit az étkezési szokásaidon, mint azt az apróságot, hogy ébredéstől számítva maximum egy félórán belül eszel egy-két marék zöldséget és/vagy gyümölcsöt. Ezután nincs más dolgod, mint várni a hatást. Ismerős? Nem csodálom!

Nem véletlen, hogy számtalan diéta alapja a gyümölcs- és a zöldségreggeli fogyasztása. Hiszen a tegnap jó esetben már a múlté, minden, amit megettél beépült a szervezetedbe és sejtjeid vagy értékes tápanyagok és friss víz után sóvárognak, vagy éppen szabadulni próbálnak a felhalmozott, felesleges zsírtól és mérgektől. Légy nagyvonalú és segíts a szervezetednek azzal, hogy megadod neki azt, amire ehhez szüksége van.


A koncentrált életerő


A legkönnyebb a zöldség-, gyümölcsreggelibe becsempészni a csíranövényeket. Csíráztatni otthon is könnyedén lehet, de hipermarketekben, bio boltokban is beszerezhetjük ezeket a koncentrált életerőt adó táplálékokat. A szervezetednek szükséges ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket már a reggelivel beviheted. A kis csíra növények salaktalanítják, méregtelenítik a megfáradt testet és energiával, tettre vágyással töltik meg a napodat.


Reggeli kezdő kertészeknek


Egy körtét héjasan reszelj egy tálba, keverj hozzá egy marék lucerna csírát, hámozz meg és vágj apróra egy nagyobb vagy két kisebb kivit. Az „öntethez” egy mandarin levéhez csorgass kevés mézet, tépkedj bele citrom füvet vagy menta levélkéket ízlés szerint, majd szórj kevés sótlan, enyhén pirított kesudiót erre a bombasztikus reggelire. Ami után jó darabig nem kívánsz semmit, ám amire a szervezetednek szüksége van, minden benne van.


Vidd a nap sugarát a reggeliző táladba!


Amiért hálát adhatunk a globalizációnak és a szabad kereskedelemnek, az a déli gyümölcsök hihetetlen választéka a piacainkon. Amikor fénytelen ködös reggeleken az árusok kipakolják és hegyekbe rendezik a friss narancs, banán, kivi és mandarin szállítmányokat, én magam előtt látom, ahogyan a napfény beragyogja a konyhát.


Hawaii a konyhában!


Használjuk ki és töltsük fel magunkat az ananászban található bromelinnel, amely aktiválja az anyagcserét, beindítja a zsírégetést. Egy fél ananász húsát kockázd fel egy nagyobbacska reggeliző tálba, keverj hozzá egy felkarikázott banánt, és szórd meg két mandarin kifilézett húsával. A tál szélét rakd ki felszeletelt kivivel, és reménykedj, hogy megehesd, mielőtt lecsap rá valaki a családból. Ehhez a reggelihez frissen préselt répás narancs juice adhatja a kíséretet.

Szerencsés kiskert tulajdonosok ehetik reggelente a saját, frissen szedett zöldségeiket, gyümölcseiket. Íme, egy recept nekik:

Egy csokor frissen szedett menta levelet tépkedj apróra, szórd egy félbevágott sárgadinnyébe, majd keverd össze annyi frissen szedett, éppen termő piros bogyós gyümölccsel (málna, szeder, eper, ribizli stb.), amennyi csak belefér. Ezt a reggelit kísérheti egy pohár frissen készült mandulatej és délig eszedbe sem jut újra a konyha(kert) felé nézni.

Nincs értelme a diéta során túlzásokba esni, hiszen ha arra törekszünk, hogy kalóriákat vonjunk el magunktól, a szervezetünk vészjelzéseket fog küldeni. Hol erre, hol arra leszünk „kiéhezve”. Ezért próbáljunk okosan becsempészni az étrendünkbe mindent, ami fontos és nélkülözhetetlen. Ezen az úton könnyedén eljutsz a karcsúságig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL