DIVAT

Csipkelődés - Tetőtől talpig csipkében!

Szerző:
Szabó Anna
Ébresztő mindenkinek a Csipkerózsika álmából, ideje magunka kapni a csipke gúnyát! Romantikus, csábító, a hálószobában nélkülözhetetlen, és nem utolsó sorban remekül feldobja öltözékünket - ez a csipke. Vadítja a férfit, és lágyítja a női megjelenést. Ugye neked is akad a szekrényedben egy-két csipkés ruhadarab?

 

A sztárok is ezt hordják!

Sok nő tart a csipkétől, mert úgy gondolják az túl hivalkodó. De nem a 2012-ben. Minden formájában megtalálható az idei kollekciókban a csipke. Idén a sztárok is a csipkére voksolnak! Csipke ruha, ami alig takar – persze ez azért egy kicsit merész ötlet – csipkeszegélyezések a blúzon, vagy éppen a táskákon. Idén tavasszal minden szélsőség megjelenik!

Az ellentétek néha vonzzák egymást!

Leginkább pasztell árnyalatokban, vagy a ruha alap színével hasonló tónusú színekben díszíti csipke a ruhát, de sok esetben jót tesz a rucinknak a nagy kontraszt is. Egy egyszerű szabású fekete ruhát bámulatosan feldob egy fehér vagy piros csipkeborítás. Sok esetben a selyem mellett láthatunk csipkeszegélyezéseket, díszítéseket, de más anyagokkal is gyakran házasítják a nagyanyáinkat eszünkbe juttató csipkét; akár a tüllel. Finom, nőies csipke mintákat gyakran gyöngyökkel, strasszokkal kombinálja az idei trend.

Foto: New Yorker

Foto: Kristin Fashion

Foto: Maniaxtreme

Foto: MaiDivat

Foto: Magenta

Foto: Mayo Chix

A kiegészítő csipke

Nem csak a ruhákon, hanem a kiegészítőkön is meghatározó elem lehet. A borítéktáskákon gyakran találkozhatunk vele 2012-ben is borításként. Kedvelt darab: a rózsaszín selyemmel bélelt, és arra bézs csipke „huzat”, amely egy fekete koktélruhához nagyon jól passzol, és igazán romantikus hangulatba hozhat egy vacsorán, kettesben a pároddal!

Foto: Orsay

Foto: Zara

Foto: La Papaya Fashion

Csipke minden mennyiségben!

Régebben esküvői ruhákon köszönt vissza a csipke, de az idei év nem szűkölködik a csipkés koktél ruháktól, az estélyiken, a party szereléseken át, de beférkőztek manapság már a minden napjainkba is, és egy egyszerű topon is előfordulhat. De csak óvatosan a csipke ruhával, mert ha túl hangsúlyos, akkor megeshet, hogy úgy nézünk ki, mint, aki most rontott ki a hálószobából, az utcán ez a látvány pedig sokszor a nevetségesség határát súrolja!

Foto: Kristin Fashion

Foto: MaiDivat

Foto: Orsay

Foto: Promod

Foto: Zara

Foto: H & M

Foto: La Papaya Fashion

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL