GASZTRO

Kínai saláta szűzpecsenyével

Szerző:
Szabó Anna
Igazi különlegesség, ízletes és finom étel...

Hozzávalók:

Friss, fölaprított petrezselyem 50 ml
Méz 30 ml
Szójaszósz 30 ml
Fokhagymagerezd, átpréselve 2 db
Friss, hámozott, lereszelt gyömbér 5 ml
Kínai ötfűszer-keverék 2 ml
Szűzpecsenye, 6 mm széles karikákra vágva 340 g
Olaj a sütéshez 15 ml
Friss, vegyes zöldsaláta 1 l
Kígyóuborka fölszeletelve 250 ml
Újhagyma, vékonyra karikázva 250 ml
Retek, fölszeletelve 250 ml
Vizigesztenye-konzerv, leöntve 227 ml


A dresszinghez:

Olaj a sütéshez 60 ml
Fehér ecet 30 ml
Cukor 2 ml
Öröltbors 2 ml
Kínai ötfűszer-keverék 2 ml
Só egy csipet



Az első hat hozzávalót keverd össze egy közepes tálban. És add hozzá a szűzpecsenyét. Addig kevergesd, amíg a húsdarabkákat nem fedi be rendesen. Forrósíts fel egy wokot, vagy nagyobb serpenyőt, közepes tűzön, de nagyon forróra. Tedd bele az olajat és a sertéshúsos keveréket. Kevergetve süsd 3-5 percig, amikor a hús már nem rózsaszín, és a leve is elforrt. Aztán vedd le a tűzről.

A következő öt hozzávalót egy nagy salátástálba keverd össze.
A dresszing: A hozzá való első hatot egy jól záródó üvegbe öntsd bele. Rázd össze jól. Aztán öntsd a salátára. Jöhet a tetejére a szűzpecsenye.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL