GASZTRO

Mikrós csokoládétorta

Szerző:
Szabó Anna


Kb. 12 adag

Hozzávalók:
1 ½ dl cukor
2 dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 ½ evőkanál kakaópor
75 g vaj vagy margarin
3%4 dl víz
2 kicsi, vagy 1 nagy tojás
1 teáskanál vaníliás cukor, vagy 1/2 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál csokoládédara

 

Elkészítése:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Tegyük a vajat üvegtálba, és a mikrohullámú sütőt a legmagasabb fokozatra állítva olvasszuk meg.
Könnyedén verjük fel a tojást, és keverjük a száraz hozzávalók keverékébe. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a vaníliát, és keverjük össze alaposan. Öntsük a tésztát az üvegtálba.

Süssük a közepes fokozatra állított mikróban nagyjából 8 percig. A belseje kicsit lehet ragadós. Szórjuk a csokoládédarát a meleg tortára, és díszítsük gyümölccsel, például datolyaszilvával és szőlővel. Abban a tálban tálaljuk, amiben megsült. Kínáljunk mellé habtejszínt.

Vissza a többi mennyei csokis recepthez »


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL