GASZTRO

Francia csokoládétorta

Szerző:
Szabó Anna


(kb. 12 darab)
A sütő hőmérséklete: 200 ºC, légkeveréses: 200 ºC

Hozzávalók:
175 g kockamargarin vagy vaj
175 g félédes vagy keserű csokoládé
2 dl cukor
3 tojás
1 ½ dl finomliszt
½ teáskanál instant kávégranulátum

Bevonat:
1 dl habtejszín
150 g félédes vagy keserű csokoládé
25 g vaj



Elkészítése:

Kenjünk és lisztezzünk ki egy 24 centis kapcsos tortaformát. Olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban. Vegyük le a lángról. Törjük darabokra a csokoládét, és adjuk a vajhoz, időnként keverjük meg, hogy könnyebben felolvadjon.

Keverjük bele a cukrot. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét félretéve egy nagy keverőtálba. Adjuk a sárgáját a csokoládés keverékbe, kézi mixszerrel keverjük könnyűre és habosra. Keverjük össze a lisztet és az instant kávét, majd adjuk a csokoládékrémhez. Alaposan keverjük össze. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és forgassuk ezt is a csokoládés keverékbe. Öntsük a tésztát az előkészített formába.

Azonnal tegyük a sütő alsó rácsára, és süssük 25-30 percig. A sütemény közepének kicsit nedvesnek kell lennie.

Lazítsuk meg a tortaforma oldalát, és hagyjuk kihűlni a tortát. A teteje lehet, hogy megreped kicsit sütés közben. A bevonathoz melegítsük fel a tejszínt. Törjük darabokra a csokoládét, és a vajjal együtt adjuk a tejszínhez. Kevergessük, míg teljesen felolvad. Hagyjuk kihűlni egy kicsit a bevonatot. Öntsük a tortára, és kenjük szét egy spatulával.

A tortát hidegen, lehetőleg tejszínhabbal tálaljuk. A tortát olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, és tejszínhabbal díszíthetjük.

Vissza a többi mennyei csokis recepthez »


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL