2017. december 14. - Szilárda
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. december 14. - Szilárda
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Menyasszony-őrület

A.K.

Hogyan tartsd az esküvői terveidet kordában, hogy ne sikerüljön semmi sem félre, hogy tényleg ünnep legyen a „nagy nap”?

A legfontosabb

A nagy napon kell valaki, aki teljesen a te oldaladon áll, aki nem egész életét a családi intrikák közt töltötte. Esküvő alkalmával rendszerint előkerülnek a (néha ellenséges) addig kordában tartott családi érzések. Neked valaki józan kell, hogy az oldaladon álljon. Édesnyád, húgod, unokatestvéred tűnhet ilyenkor a jó választásnak, természetesnek, de tudd, az ő érdekeik nem mindig egyeznek a Tiéddel….

Szerencsére a barátnőd csak azóta ismer, amióta azzá a tündérré változtál, akit mindennap ott látsz a fürdőszobai tükörben. És ő az, aki tényleg tudja, mit is érzel olyankor, amikor láthatólag minden ok nélkül egyszer csak motyogni kezdesz, vagy makacs leszel. Ő lesz az őrangyalod, ha eljön a nap, és te képtelen leszel másképp viselkedni, mint valami hiperaktív drámakirálynő. Most, hogy ő már a helyére került, azonosítsuk és – lehetőleg – tartsuk féken a többi drámát is.


Családi ellenségek

Ha elváltak, vagy külön élnek a szüleid, rémálmaid lehetnek. Megőrülsz a szülői parancsoktól: „Nem akarok az apád mellett ülni”. „Nem akarom, hogy a mostohaanyád is ott legyen”, stb. Az egyetlen módja, hogy ép ésszel megúszhasd, ha egyszer és mindenkorra (és még időben) tisztázod mindenkivel, hogy az esküvő rólad szól, és az eljövendő férjedről, és senkitől sem tűrsz és fogadsz el parancsokat. Vegyék tudomásul, elfogadják-e, vagy sem, ez van. Különben, mielőtt még észbe kapnál, megbolondulsz, állandóan változtatni kell az ülésrendeken. csak hogy meg legyenek veled elégedve.


Kordában tartani a rokonokat

Aggódsz még azon is, hogyan fékezd meg a rokonokat, nehogy egymás torkának ugorjanak már az elején? Ha nagy valószínűséggel megtörténhet az ilyesmi, azt javasoljuk, alkalmazz katonai módszereket a szervezésben, hogy a minimálisra csökkentsd a sérülések lehetőségét.

Hatásos lehet a hozzáférhető alkohol mennyiségét és minőségét szabályozni. Vagy legalább legyen alacsony alkoholtartalmú a kínált sör, könnyűek a koktélok, felejtsd el a röviditalokat! Kegyetlennek hangozhat, hogy bármitől is megfoszd legkedvesebb rokonaidat, de sajnos, semmi nem olyan hatásos veszekedés-keltő, mint az eggyel több pohár alkohol. Attól az összeszorított fogú jó modor pillanatok alatt átváltozhat bunyóvá és hajtépéssé.

Még az esküvő előtt (jóval) csinálj listát a lehetséges bajkeverőkről. Aztán minden ilyen személyhez, vagy „csoporthoz” jelölj ki egy barátnődet, vagy jobb híján az éttermi személyzetből valakit. Ossz ki fotókat, hogy azonosítani tudják őket. Ha a „testőreid” tisztában vannak a balhé lehetőségével, könnyen közbe tudnak még idejében lépni, és elsimítani az ügyet, te meg nyugodtan foglalkozhatsz csak magaddal.


Csak kettőtökről szól a dolog

És mindenekfelett, emlékezz: a nagy nap csak rólad szól, meg a párodról! Találd meg tehát a módját, hogy kettőtök között ne nőhessen túl nagyra a feszültség! Nevessetek a furcsa helyzeteken, ez talán elkerülhetővé teszi az őrületet. Persze néha felülkerekedik a szomorúság, izgalom, harag és félelem érzése, és nem lesz könnyű elbánni velük. Pont azért, mert annyira nem idevalónak tűnnek. De ha számítasz rájuk, az már fél siker. Szakértők azt mondják, a férfiak még könnyebben esnek az érzelmek áldozatául, ezért veszik föl a Clint Eastwood-féle faarcot ilyen zűrös időkben. És ha túl sok a terhelés, képesek nagy ívben kerülni a kiadott feladatokat. Pont akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rájuk. És az eredmény? Pont ilyenkor érzed őt a legtávolabbinak. Úgy érzed, magadra maradtál, és máris jön a pánik. Próbáld meg inkább nyugodtan elmondani neki, mit is érzel, emlékeztesd rá – ahogy mindig is szoktátok – hogy szereted, és főképp: legyen egy kis időtök csak saját magatokra is! Mintha semmi nem változna, mintha nem kellene az esküvővel foglalkozni.


És a barátnők hogyan viselik a dolgot?

Persze a fél szemedet tartsad a barátnőiden. Bizonyos fokig biztosan magukra hagyottnak, kevésbé fontosnak és féltékenynek érzik magukat. Légy igazságos, legutoljára, amikor valamelyikük épp rátalált az igaz szerelemre, te is így éreztél, függetlenül attól, hogy a te életed éppen hogyan is állt. Hát éreztesd velük, hogy megérted őket, ha megnyílsz előttük, a barátságotok sínen marad.

De hát a te saját érzelmeid is össze-visszák. Intenzitásuk annyira meglep, azon csodálkozol, nem bolondultál még meg? Sokan szomorúak ilyenkor, és nem is tudják, miért. A változások ideje ez, magad mögött hagyod a régi énedet. Sodródj csak az áramlattal. Nagy pillanat ez az életedben, nem csak azért, mert te vagy a főszervező – te vagy a figyelem középpontjában is.
Próbáld felismerni, mit is érzel valójában. Ne azt, hogy mit illene ilyenkor érezned! Ha kétségeid vannak a jövendőbeliddel kapcsolatban, az valami olyasmi, amit pillanatok alatt meg lehet oldani (átmenetileg csóró, nem tetszik a zenei ízlése, a frizurája)? Vagy valami olyan, ami a későbbiekben szétválaszthat benneteket? (Alkoholista? Nem szeret dolgozni? Szent meggyőződése, hogy a nők házi rabszolgának születnek?)


Anyáddá változol?

Titokban azon aggódsz, olyanná leszel egy pillanat alatt, mint a szüleid, ahogy a gyűrűt az ujjadra húzzák. Tudat alatt azt gondolod, az a kép, amit gyerekkorodban róluk láttál, az a házasság. (bármilyen is legyen az). És máris megint úgy érzed magad, mint serdülőkorodban, amikor annyira nem akartál az anyádra hasonlítani…

Noha úgy néz ki, az esküvő a szerelemről szól, legyen bármennyi virágdísz és lufi, komoly pszichológiai hatása is van. Nem a szüleid kislánya leszel, hanem asszony egy új családban. És hiába látszik a vőlegényed 21. századinak, magában mind azokat a 20 század végi szituációkat játssza újra, amikkel apját látta megküzdeni. Sok olyan párt láttunk már, akik évekig éltek együtt mielőtt összeházasodtak volna, aztán pillanatok alatt elválnak. Miért? Mert amikor kimondják a boldogító „igent”, ösztönösen átveszik saját szüleik szerepkörét, ahogyan bánnak a helyzetekkel, és személyiségük hamarosan a felismerhetetlenségig megváltozik.


A tudás hatalom!

Ha előre számítasz rá, hogy a szervezés ideje alatt, sőt magán a nagy napon is milyen furcsa érzések (és rokonok) támadhatnak meg, könnyen elbánhatsz velük, és nem lesz más dolgod, csak hogy a szuper férjre és az együtt töltött jövőre gondolj!

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Napi Tarot - Csütörtök

Napi Tarot - Csütörtök

A Tarot mai üzenete: "Bár élete során rengeteg tapasztalatra, tudásra, erős akaratra tett szert, a Remete szíve mégis tele van kétséggel. Magányos útja során elmélkedik, összevetve a hagyományos tudást saját érzéseivel."

Tovább »
A csütörtöki nap angyalüzenete

A csütörtöki nap angyalüzenete

Angyalaink mai útmutatása: "Én a bőség angyala vagyok. Isten gondoskodik arról, hogy megkapd a számodra szükséges pénzt. Légy bizakodó."

Tovább »
A napi jóslat Számodra - Csütörtök

A napi jóslat Számodra - Csütörtök

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyító angyali üzenetek

Válaszd ki az aktuális problémádat, és olvasd el, mit üzennek számodra az Angyalok. Meglátod, angyali tanácsaik segíteni fognak, és hamarosan másképpen látod majd a dolgokat!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tőke Zoltán

Hangterapeuta

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tőke Zoltán

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép