SZÉPSÉG

Az Ég Királynőjének szépségreceptjei

Szerző:
Szabó Anna
Sokkal eredményesebben szépülhetsz, ha a különböző kezeléseket is a Hold állásaihoz igazítod. Hogyan? Egyszerű Holdpraktikákkal…

 

Kevesen tudják, hogyan különböztessék meg a növő és a fogyó Holdat. Erre egyszerű recept, ha az ABC két betűjéhez viszonyítod formáját. Tudniillik Magyarországról szemlélve a dagadó D, míg a csökkenő Hold C betűt formáz.

 

Fiatalos kezek

Amikor a Hold növekszik (közeledik a holdtöltéhez), a kéz bőre, a test többi részéhez hasonlóan több tápláló, hidratáló, ránctalanító és regeneráló hatóanyagot képes felvenni. Ezekben a napokban remek eredményeket érhetsz el a termokezeléssel, amely villámgyorsan hozza rendbe a kiszáradt, repedezett bőrt.

A kezelést a következőképpen végezheted: lefekvés előtt vastagon kend be kezed tápláló krémmel, majd húzz rá cérnakesztyűt. A hatóanyagok egész éjjel hatnak, reggelre a kézen bársonyossá válik a bőr. Nem ajánlatos viszont ezt a kúrát holdtölte idején alkalmazni. Ekkor ugyanis jobban izzad a tenyér, ezért nem tanácsos eltömni zsíros krémekkel a pórusokat. Ebben az időszakban legjobb, ha minden – fertőtlenítő géllel elvégzett – kézmosás után könnyű hidratáló emulizót alkalmaz.

Újhold idején szakíts rá időt, vagy akkor, amikor a növő Hold a Bak jegyében van. Olyankor az éles ollóval levágott köröm helyén rövidesen szebb, egészségesebb és erősebb növekedik. A bőrt levágás előtt puhítsd fel megfelelő készítménnyel. Reszeléshez pedig nagyon finom fém- vagy papírreszelőt használj, amelyet mindig egy irányba mozgass. A jól ápolt, egészséges körmöt lakkozni is jóval könnyebben lehet.

 

Nehéz lábak teleholdkor

A telehold különösen rossz hatással van erre a tesztrészre. Ilyenkor nem tudsz sokáig állni, a lábad megdagadhat, ami kedvez a visszér keletkezésének. Ne tervezz tehát e napokra nagyobb utazást vagy hosszú sétákat.

Ha csak lehet, polcold fel a lábad (ez a legjobb pihenés) és lehetőleg ne viselj magas sarkú cipőt. Telehold idején mindig legyen nálad lábápoló gél. Naponta többször érdemes bedörzsölni vele a lábadat.

A manikűrhöz hasonlóan a pedikűrt is tanácsos újhold idején vagy az újhold és a telehold közötti időszakban, a Bak jegyében elvégezni. Ekkor távolítsd el az elszarusodott bőrt a talpadról (egyúttal a könyökről és a térdről is). Ugyancsak jó szolgálatot tesz a durva szemcsés peeling.

A körmöt egyenesen vágd le (különben benőhet) és a felpuhított bőrt fapálcikával told vissza (így biztosan nem fog újra nőni).

 

A test akkor a legszebb, amikor az ezüst korong fogy

A dagályt és apályt előidéző Hold természetesen az emberi szervezetre is hatással van. Tested 80 százaléka ugyanis vízből áll. Valószínűleg ezért fordulhat elő, hogy telehold idején kevésbé vagyunk vonzóak. Szervezetünk ilyenkor sok vizet tart vissza, s így látványosan megdagadhat a kezed, lábad, arcod… Jóval kedvezőbb időszak indul útjára a Hold fogyásakor, ilyenkor pihentebb és szebb lehetsz, mint máskor.

Közérzeted sokban függ attól, melyik fázisban van a Hold. Megfigyelték, hogy telehold idején idegesebbek vagyunk, könnyen elveszítjük a türelmünket, nem tudunk elaludni. Ezért ilyenkor a leghelyesebb, ha hársvirágfőzettel, vagy levendulaolajjal kevert fürdőt veszel. Ha a Hold fogyóban van, a langyos fürdő tehet jót. Az újhold kedvez a test megtisztulásának is. Ezért ilyenkor a fürdőt helyettesítheted zuhannyal és peelinggel. Újhold és telehold között, tehát amikor a Hold növekszik a legcélszerűbb olyan fürdőt összeállítani, amelynek a bőr táplálása a feladata. Ezért ilyenkor használj megfelelő készítményeket. Csodát tesz az ősi recept: próbáld ki a tejjel és mézzel dúsított fürdőt.

A narancsbőr elleni harcot telehold és újhold között érdemes elkezdeni. Ilyenkor a szervezet gyorsan szabadul meg a felesleges zsíroktól. Teliholdkor jobban izzadsz, ezért jó ha fokozottabban figyelsz a higiéniára, és feltétlenül használsz dezodort. Kerüld viszont a nehéz, zsíros tápláló krémeket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL