SZÉPSÉG

Sós szépségünk, egészségünk

Szerző:
Szabó Anna
Természetes, tiszta ásvány – ennél fogva szinte magától értetődik, hogy hihetetlenül sokféleképpen használható. Többek között a kozmetikákban, wellnessszállókban, mivel eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a bőr és a szervek anyagcseréjét, és szabályozza a faggyúműködést.


A legtisztább és legjótékonyabb hatású só a himalájai, mely körülbelül 250 millió évvel keletkezett, amikor a Nap elpárologtatta az Ősóceán nagy részét. Az óceántól elkülönülő öblökben teljesen tisztán maradt ott a kristálysó. Nagy része a Himalája hegység keletkezésekor a Föld mélyére karült, ahol a nagy nyomás alatt összepréselődött. Mai napig természetes módon, kézzel bányásszák, és mivel védett helyen van tiszta és szennyeződésmentes – nem úgy mint a tengeri változat, melyet lepárlással nyertek a sós vízből.

 

Mi is az a sókamra?

A só jótékony hatása a különböző légúti és légzőszervi megbetegedések ellen már régóta köztudott. Ma már azonban nem kell feltétlenül a tengerpartra vagy sóbányába utaznod, hogy kiélvezd az előnyét. A sóbarlangokban sóoldattal telített levegő uralkodik, ami a légzőszervek aktivitását serkenti, a hörgőkben beindítja az öntisztulási folyamatot, valamint csökkenti a nyálkahártya gyulladását. Ráadásul a levegőben keringő só elősegíti a harmonikus, nyugtató rezgést.

A sóbarlangban alkalmazott sóterápia, egy erre a célra gondosan előkészített és kialakított helyiségben folyik, ahol speciális telített sóoldat párologtatásával érik el a megfelelő mértékű páratartalmat. Ehhez több tonna sótégla és megfelelő mennyiségű oldat szükséges.


Szappanozz sóval!

Tulajdonképpen a sószappan kristálysó darab, amit szappanformára préselnek, innen kapta a nevét. Azonban nem mosakodásra szolgál, inkább krémként használatos. A szószappan 100%-os kristálysó, kémiai adalékanyagot nem tartalmaz. Rendkívüli kiegyenlítő hatással van a bőrre. Helyreállítja a sav-lúg háztartást, a bőr pH-értékét. A só használatával – a kémiai vegyszerekkel ellentétben – nem tömíti el a bőr pórusait, így aztán könnyebben képes lélegezni, ebből következően regenerálódni.


Top 5 tipp

1. Használható borotválkozás után, mivel megnyugtatja a bőrt, elmulasztja a kipirosodást. Állandó használatával elmúlnak a szőrtüszőgyulladások.

2. A só vírusölő, kiválóan alkalmas herpesz kezelésére, megelőzésére. A benedvesített sószappannal kend be a beteg bőrfelületet. Minél gyakrabban kened, annál hamarabb múlik el, illetve szárad le a hólyagocska. A sebek pedig 2-3 napon belül nyomtalanul eltűnnek.

3. A sószappant használhatod rovarcsípés esetén is, mert nyugtatja a bőrt.

4. A só baktériumölő, megakadályozza a kellemetlen szagokat okozó baktériumok elszaporodását, így kitűnően használható dezodorként.

5. Bőrbetegségek esetén célszerű az érzékeny, sérült bőrt nem közvetlenül a sóval bekenni, hanem sóoldattal kezelni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL