DIVAT

Munkahelyi elegancia

Szerző:
Szabó Anna
A dress code könnyen tönkreteheti az egyediségedet! Nehéz kilógni a kódolt öltözék alól, de nem lehetetlen. Őrülten divatos a magasított derekú szoknya és nadrág; a karcsúsított blézerek, vagy éppen a letisztult egyéniséget sugárzó kardigánok! Spékeld meg a szerelést egy trendi táskával, egy briliáns cipővel, és máris tiéd a „hónap legjobban öltözött dolgozója” cím!

 

Az állásinterjún légy megnyerő!

Talán az egyik legnehezebb kérdés a randi szerkón kívül, hogy vajon mit illik, vagy mit előnyös felvenni egy állásinterjúra! Azonban nem is olyan bonyolult, mint gondolnád. Csak egy dolgot kell a szem előtt tartanod: mértékletesség, mert néha a több, kevesebb. Válaszd az arany középutat, ne vegyél fel semmi extra ruhadarabot, nem kell combot villantani feltétlenül a miniszoknya alól – ajánlott figyelned, hogy a ruhád zárt legyen - és a dekoltázs se váljon a legfőbb csáberőddé, ha azt szeretnéd, hogy a kvalitásodért alkalmazzanak! Egy fantasztikus blézer, fehér esetleg halványszínű felsőhöz, akár egy egyszerű fekete nadrág egy hangsúlyosabb övvel, és cipővel igazán gigászi ötlet!

Foto: New Yorker

Foto: Kristin Fashion

Foto: Maniaxtreme

Foto: H & M

Foto: Mango

Aranyszabály: óvatosan a szín kavalkáddal!

Egy bulin, vagy esetleg még az utcán is elmegy, ha színesen öltözködsz, azonban egy munkahelyen igencsak visszaüthet a „csiricsáriság”. Főleg ha egy komoly megjelenést követel meg a főnök! Ez esetben sem kell elnyomni teljes mértékben önmagad! Elő a garbókkal, ilyen-olyan kosztümökkel, szövetkabáttal, amelyek szigorú és hivatalos megjelenést kölcsönöznek neked! Maradj a púder és pasztellszíneknél, továbbá a feketénél, fehérnél; amelyeket kombinálva kapsz egy: minimalista, konzervatív külcsínt. Óvatosan a kiegészítőkkel, mert ha elveted a sulykot, úgy nézel majd ki, mint egy teleaggatott karácsonyfa, ami igen kellemetlen tud lenni! Mindenképpen kerüld az erős tónusú színeket, mint például a vibráló pirosat! Vásárolj variálható alapruhadarabokat, amelyek strapabíróak, és többféle kombinációban hordhatod őket.

Foto: New Yorker

Foto: Kristin Fashion

Foto: Maidivat.hu

Sikkes és nőies!

Ha mégsem olyan szoros az a gyeplő, akkor játszhatsz egy kicsit a formákkal és színekkel. A kiegészítőkről már nem is beszélve. Remek összeállítást képezhet, ha egy magas derekú hamuszürke nadrágot, egy matróz felsővel, és egy fehér, szürke szegélyezésű blézerrel házasítasz. Felkerülhetnek az idén még mindig nagyon trendi kitűzők: főként a monumentális és szívderítő látványt nyújtó rózsa – ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy ezek a kitűzők előkerülhetnek – vagy esetleg egy színben harmonizáló sál is megteheti a maga szolgálatát. A cipőkérdésben, ez esetben csak annyit: minél magasabb annál jobb! Vezető pozícióban talán előnyösebb, ha a határozottságot, keménységet és célorientáltságot sugárzó nadrágot hordod! Miniszoknya ez esetben szóba sem jöhet, azt hagyd meg a titkárnőknek!

Foto: Mango

Foto: H & M

Foto: New Yorker

Foto: La Papaya Fashion

Dress code- kódoljuk önmagunkat?!

Minden nőnek fontos az öltözködés, hogy a mindennapokban is megnyerő külsője legyen. Bizonyára neked is sokat nyom a latba! Nem kell megijedni a merev szabályoktól, merd felvállalni önmagad, mutasd meg ki is vagy Te. Hallgass a saját ízlésedre, és divatérzékedre, ne a főnök szabja meg! Nem kell aggódnod, ha néhány szabályt betartasz: csak egy stílust viselj, színekkel csakis mértékkel bánj, és ne hagyd otthon a jó ízlésed!

Foto: Maidivat.hu

Foto: Orsay

Foto: Magenta

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL