SZÓRAKOZÁS

5 kihagyhatatlan márciusi program

Szerző:
Szabó Anna
A téli begubózás után mozdulj ki végre! A jó idő közeledtével egyre több lehetőség nyílik színes és érdekes programok látogatására, ráadásul kint a friss levegőn. Szórakozz, művelődj, nevess – márciusban (is)!


3. Kézműves Magyar Ízek Vására
Időpont: március 9-11.
Helyszín: Millenáris, Budapest

Az immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő vásáron bemutatkozik Magyarország hét régiójának gasztronómiája - Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúli -, valamint a határon túli magyar régiók: Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Felvidék.

Vendégeinket több mint 120 kiállító közel 5000 magyar ízzel várja! Terítékén lesznek a legfinomabb sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák – a magyar kistermelők és kézműves gazdák remekei.

A kóstolók mellett az adott régió turisztikai lehetőségei is bemutatásra kerülnek, ráadásul számtalan program – például néptánc, kolbásztöltés, vajköpülés, mézpergetés - teszi kicsik és nagyok számára egyaránt felejthetetlenné a vásárt!

 

LakásTrend/ Budapest Essential Looks
Időpont: március 02-04.
Helyszín: Millenáris, Budapest

A 2012-es évben az idén 15 éves LakásTrend és a Budapest Essential Looks társrendezvényként működnek együtt. A két esemény egy időben, azonos helyszínen (Millenáris "B" épület), történő megrendezése mindkét fél számára új távlatokat nyit a trendek nagyközönséggel történő megismertetése terén. A két rendezvény egymást kiegészítő programjai egész napos kellemes és hasznos időtöltéssel ajándékozzák meg a trendekre fogékony közönséget.
Az idén kezdődő együttműködés egy hosszabb távú társrendezvényi partnerség kezdete, melyhez a tematikához illő újabb partner rendezvények is csatlakoznak majd.

A LakásTrend és a Budapest Essential Looks életre hív egy egyedi rendezvényminősítő védjegyet Trendbang! néven, melyet minden olyan a trendekkel, divattal, designnal stb. foglalkozó tematikus rendezvény megkaphat, aki a Trendbang! minőségi követelményeinek eleget tesz. A minőségi követelményeket egy erre az alkalomra felálló komoly szakmai háttérrel rendelkező kurátor csapat fogja összeállítani és tesz javaslatokat minden évben a Trendbang! minősítés elnyerésére.


Mojszejev 75.
Időpont: március 19.
Helyszín: Veszprém, Aréna

A világhírű Mojszejev Táncegyüttes 75 éves jubileumi díszelőadása a Veszprém Arénában! Az 1906-ban Kijevben született Igor Mojszejev nevét a róla elnevezett stílus tette ismertté, amelyet a különböző népek táncai és a hagyományos balett elemek ötvözésével alakított ki. Moszkvában a Nagyszínház stúdiójában tanult táncolni. 1924-ben már a Bolsojban táncolt, s hamarosan szólista, majd balettmester lett. A húszas-harmincas években gyalog és lóháton bejárta az országot, ismerkedett a különböző népek táncaival, gyűjtötte az élményeket és motívumokat.

A nevét viselő, világhírű táncegyüttese 1937 februárjában alakult. Mojszejev sokat küzdött a "felkent" szakértőkkel, hogy érvényesíthesse elképzelését - a cselekményesség erőteljes kifejezését a táncban, továbbá a néptánc és az akadémikus balett elemeinek ötvözését -, de táncosaival is, amíg kialakította saját stílusukat. Első műsoruk, „A Szovjetunió népeinek tánca" azonnal ismertté tette őket. Később következtek a cselekményes balettek, az eltáncolt életképek. Az egyedülálló műfaj, a szcenikus néptánc sok gyötrelmes munka során alakult ki. Különleges képességű és képzettségű táncosokra volt szükség hozzá, s az utánpótlás biztosítására 1943-ban az együttes táncstúdiót alakított. Az együttesbe kerülni rang volt, Mojszejev maga válogatott a jelentkezők között, nagy hangsúlyt fektetve az alkalmasságra, tehetségre, s a lányok esetében a szépségre is.


XII. Debreceni Tavaszi Fesztivál
Időpont: március 11 – április 11.
Helyszín: Debrecen

Színpompás tavasz, fesztivál hangulat: ez jellemzi a Debreceni Tavaszi Fesztivált, amely immár Magyarország legrangosabb művészeti fesztiváljainak sorába tartozik. A Debreceni Tavaszi Fesztivál nyitó eseménye a Debreceni Tavaszi Tárlat megnyitása. Hajdú-Bihar megye székhelyén és a környékbeli településeken rendezett több hetes összművészeti fesztiválon legfőképpen neves külföldi művészek, valamint művészeti csoportok mutatkoznak be a debreceni közönségnek, valamint láthatunk neves hazai művészeket is.
A Debreceni Tavaszi Fesztivál programkínálatában komolyzenei hangversenyek, könnyűzenei koncertek, jazz előadások, képzőművészeti kiállítások, tánc- és mozgásművészeti produkciók, filmbemutatók és színházi előadások adnak élményt a kultúra után érdeklődőknek.


III. Toros Pálinkafesztivál
Időpont: március 01-04.
Helyszín: Szeged, Széchenyi tér

Az év eleje klasszikusan a disznóvágások, így a toros ételek ideje a magyar vidéken. Ennek ízeit és hangulatát szeretné a városközpontba csempészni a Tisza Expo, aki 2012. március 1-4. között ismét Toros és Pálinkafesztiválat rendez a szegedi Széchenyi téren. Az immár harmadik alkalommal megszervezésre kerülő fesztivál a korábbi években igen nagy népszerűséget vívott ki a szegedi polgárok körében, akik lelkesen kóstolgatták a tradicionális falatokat, vásárolták a környékbeli kistermelők áruit és ízlelgették a különleges pálinkákat. A rendezvény hagyományainak megfelelően 2012-ben is böllérverseny egészíti ki a disznótoros termékek kulináris élvezetét.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL