FOGYÓKÚRA

Fogyókúrás mankóink

Szerző:
Szabó Anna
A fogyókúrának nem feltétlenül kell egy lélekgyötrő, monoton büntetésnek lenni! Aki diétára adja a fejét, számoljon azzal, hogy nem lesz könnyű dolga, de a képletbe vegye bele azokat a mankókat is, amik a gyötrelmes, maratoni éhezést eltörlik, és helyette biztos támogatást nyújtanak szervezetünk átalakulásához.

 

Ha kitűzted a célodat, kiválasztottad melyik módszert követed

Azt már tudod, milyen sporttal akarod formába hozni magad, esetleg már túl is vagy az első napokon vagy heteken… Érdemes azonban fontolóra venni, milyen módszerekkel segítheted magad a helyes úton. Ugyan elegendő csökkenteni a bevitt kalóriákat, növelni a mozgással töltött időt - amennyiben elegendő folyadékot fogyasztunk és ellátjuk szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és rostokkal -, a kívánt hatás nem marad el, mégis sokunknak hiányzik valami plusz!


Apró támogatás, kényeztetés vagy éppen hatékonyság!

Ezeket ötvözik a következő mankók, amik a hatást gyorsítják, vagy éppen látványosabbá teszik, de kinek-kinek csupán pozitív megerősítést adnak. Amikor megfosztjuk magunkat a kedvenc finomságainktól, plusz tornával gyötörjük a testünket és fogytán a motiváció, akkor irány a masszőr, az akupunktőr - és feszesedjen a bőr, égjen a zsír!


Fogyás akupunktúrával


A kínai orvoslás ajándéka, az akupunktúra, már hazánkban is elfogadott. Szerencsére, akik nincsenek jó viszonyban a tűvel, azoknak sem kell lemondaniuk áldásos hatásairól, hiszen választhatunk a hagyományos tűkezelés helyett lézeres kezelést is. Előre leszögezem, az akupunktúrás kezelés nem helyettesíti a fogyókúrát, de ezért még senki ne forduljon el a lehetőségtől, ugyanis a fogyókúra legnehezebb próbatételeinél hatalmas segítségünkre lesz!


Mik is ezek? Egyik napról a másikra a megszokott ízeket felváltják olyan, élelmiszerek, melyek sem ízükben, sem összetételükben nem hasonlítanak az eddig általad kedveltekhez, ráadásul a mennyiséget is korlátozni kell! Ki leszel tehát éhezve az ízekre és ki leszel éhezve magára az étkezés rítusára… De csak akupunktúra nélkül! Ugyanis az akupunktúrás kezelés mellett az éhségérzet csökken, ugyanakkor a szervezet anyagcseréje fokozódik. Ki ne szeretne hamarabb és kevesebb éhezés mellett fogyni?

Ugyan az akupunktúra idő és pénzigényes mulatság, de aki nem tud, vagy nem akar heti két-három alkalommal kezelésre járni, kérhet olyan tűket, melyeket hosszabb időn át a testünkön, vagyis a fülünkön viselhetünk. Ha tudod, mennyit szeretnél fogyni, és szigorúan betartod a diétát, akkor tervezhető az akupunktúrás kezelés is. De érdemes a kúra megkezdése előtt felkeresni a háziorvosunkat, hiszen sokan nem tudják, de indokolt esetben pl. extrém túlsúly esetén kérhetünk akupunktúrás kezelést tb támogatással.


Fogyás cellulit masszázzsal


Csalóka kényeztetés, ugyanis a masszázs mindig valami balzsamosan édes, gyengéd törődést ígér! A cellulit masszázs komoly munka, fogyasztja a vendéget és a masszőrt egyaránt. Elöljáróban leszögezem, most sem az „ülök a babérjaimon és magamtól fogyok” módszer ismertetése következik. A masszázs hatása azok „jutalma”, akik betartják az előírt diétát és mellette spártai módon mozognak is. Akkor meg minek? - kérdezhetné a csüggedés szélén álló játékos!


A fogyókúra lényege, megszabadulni a zsírpárnáktól - és mindentől, ami ehhez a zsírhoz kötődik, vagyis anyagcsere folyamatok során itt leparkolt méreganyagoktól. Ezek rendeződnek aprócska csomókba, majd lassítják a nyirokkeringést, aminek eredménye az oly sokak tomporát elcsúfító narancsbőr. A cellulit masszázs a narancsbőr tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére szolgál. Azzal, hogy felgyorsítja a nyirokkeringést, javítja a szövetek oxigén ellátását és frissességét. De hogy legyen a dologban valami kellemes is, a masszázshoz használt hihetetlen finom illatú olajok feszesítik a bőrt és elvarázsolják a lelket, ami újult erővel győz a testet gyötrő fogyókúrán! Heti 2-3 alkalommal ajánlott a kezelést elvégeztetni kúraszerűen legalább 10 alkalommal és a hatás nem marad el!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL