DIVAT

Tavaszi kitekintő - a színek ébredése!

Szerző:
Szabó Anna
Ébresztő mindenkinek a Csipkerózsika álomból! A felfrissülés évszakában jól hat rád, majd a sok színes, energikus kollekció, mivel 2012 tavaszán a színek forradalmát fogjuk élni! A nagy visszatérők: a kígyóbőr, a tükörbársony, a színkavalkádok és az elképesztő formák. Tudd meg, mi lesz a trendi idén tavasszal!

 

Káprázz „cukorka színekben”!

A borús téli hangulatra jól eshet a „cukorka és fagylalt színeket” magadra ölteni, mint a rózsaszínt, a sárgát, vagy a hamvas barackot. A színekkel a vidámság is a szívedbe költözik. Minden olyan színt bevethetsz, ami a tavasz frissességét, a nyíló természetet juttatja eszedbe, persze a józanész határain belül! Ilyenkor a harsány, telt színek mellett kifejezetten a meleg színeket választjuk – narancs, élénkpiros, vagy sárga – persze mindig akadnak olyan vibráló színek, amelyek kilógnak a sorból, mint például a kék. Püspöklila, türkiz, banán sárga, mandarin, „nude” – az idei év nagy felfedezettje -, korall zöld; merd hordani, és kombinálni ezeket a látványos színeket. A tavaszi trendben nem csak egy erőteljes színben pompázó ruhaköltemények hódítanak, hanem egymással harmonizáló, vagy éppen sokkoló kombinációkból építkező színelegyítések is.

Foto: Springfield

Foto: New Yorker

Foto: Maniaxtreme

Foto: Kristin Fashion

Foto: Caremo

Foto: Sugarbird

Kígyóbőrtől a szőrméig?

A legkülönbözőbb textúrákat megtalálhatjuk a 2012-es trendben, a nehéz anyagokon át a könnyű selyemig, kényelmes pamutig, esetleg a retro hatású tükörbársonyig. Újra fénykorát éli a bőr, mint anyag – műbőr főként-, és a kígyóbőr is. De ezek főként a cipő és táska divaton érhetőek tetten. Továbbra is hódít a szőrme, mellényként, vagy díszítésként a lábbeliken, táskákon.

Foto: Caremo

Foto: La Papaya

Foto: New Yorker

Foto: Maniaxtreme

Foto: Kristin Fashion

Divatos nyomatok

A határozott szabásvonalak mellett az absztrakt és klasszikus formák tárulnak elénk. A trend vezető darabjainak szabása általában csípőn szűk, deréknál bővebb; a dekoratív övektől, szalagoktól, és cicanadrágoktól lesznek pedig igazán hóbortosak az idén boltokba kerülő ruhák. Idén tavasszal sem kell kerülni a feltűnő, mintás, káprázatos ruhadarabokat; rojtok fodrok, lezser blúzok nonfiguratív nyomattal, és aszimmetrikus formák. A kipusztíthatatlannak tűnő leopárdminta továbbra is divatos marad, bárhol is tűnjék fel; emellett az ébredező természet ihlette virág minták is teret kapnak. Továbbra sem divatja múlt a kockás, vagy a különböző geometriai formák. Tobzódnak a túlburjánzó minták, hol állatokat ábrázoló nyomatokkal tarkított, hol festményszerű, absztrakt motívumokkal. Nem kell a merész mintáktól megijedni, az idő előre haladtával egyre hordhatóbbak lesznek. Nincs más dolgod: csak találj önmagadra, és merd viselni ezeket az újdonságokat!

Foto: La Papaya

Foto: Maniaxtreme

Foto: New Yorker

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL