KÖZÉRZET

Testi-lelki egyensúly a Kneipp-kúrával

Szerző:
Szabó Anna
Rohanó világunkban nagyon fontos, hogy a stressz okozta feszültséget néha feloldjuk. Ha tartalékainkat elveszítettük, kiváló módszer az újratöltődésre a Kneipp-kúra gyógyító ereje!

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer - több mint 150 évvel - ezelőtt egy dél-németországi szerzetes, Sebastian Kneipp. Ő ismerte fel először, hogy a lelket és a testet teljes egyensúlyban kell tartani ahhoz, hogy eredményesen gyógyítani lehessen. Ezért kidolgozott egy terápiát, melyet számos területen alkalmazott már gyógyítás céljából, és hatalmas sikerrel. Ezen elveknek hatékonyságát ma már az orvostudomány is igazolja. Kneipp szerzetes lefektette elvének öt alappillérét: víz, mozgásterápia, gyógynövények alkalmazása, helyes táplálkozás és a testi-lelki egyensúly. Mai nyelven ezt wellnessnek hívjuk, de mégis mi rejlik e divatos szó mögött? Sokan azt hiszik, hogy heti 2-3 alkalommal történő testedzés, úszás, szauna és masszázs teljes mértékben kimeríti e szó fogalmát. Ez azonban nem így van. A wellness egy életmódváltás, melynek célja a szervezet teljes regenerálódása. Ehhez azonban az szükségeltetik, hogy időnként valóban kivonjuk magunkat a stresszes körforgalomból, hogy szervezetünk újra feltöltödhessen energiával.

A víz ereje

A hidroterápiás kezelések száma ma már igen magas. Lehet alkalmazni váltott hőmérsékletű fürdőzést, borogatásokat, pakolásokat, gőzfürdőt. A szervezet számára egy a lényeg: a hidegre mindit a test felmelegedésével reagál, és ez a melegség az, amit gyógyítólag hat ránk.

Egészséges táplálkozás

A Kneipp-kúra egyik legfontosabb eleme. Vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag táplálék bevitel, és a megfelelő mennyiségű folyadék.

A vitalitás

A Knepp-terápia másik lényeges eleme a rendszeres testmozgás, természetesen csak a saját terhelhetőségünk figyelembevételével. Ezenkívül a masszázs is csodákra képes testünknek, lelkünknek egyaránt.

Gyógyító növények

A Kneipp-elv kizárólag a természet erejét használja ki, tehát semmiféle kémiai készítményeket nem használ a test gyógyításához. A gyógynövények hatása sokkal lassabb, de jóval tartósabb, és nem halmozódnak fel a szervezetben, mint a gyógyszerek.

Testi-lelki egyensúly

Végül - de nem utolsó sorban - rendet kell teremtenünk a lelkünkben. Azt gondolom, hogy a Kneipp-terápia egyik legfontosabb alappillére a testi-lelki egyensúly megtalálása. Ezt autogén tréning, jóga, meditáció és egyéb relaxációs technikák végzésével tudjuk elérni.

És a kúra végén?

Megváltozik, elmélyül az egészségedhez fűződő viszonyunk. Sokkal nyitottabbá válunk az új utakra. Így kialakíthatjuk saját élettempónkat, életmódunkat. És elérhetjük, hogy testünk és lelkünk továbbre is harmóniában maradjon.

Kényeztesd magad!

Üdítő élményben lehet részünk a Knepp-termékek illóolajainak használatával. De a termálsóból, illóolajokból készült tabletták is kellemes élményt nyújtanak. Ezeket a fürdővízbe helyezd bele, majd 5 percen keresztül élvezheted a kellemes pezsgést.  Ezenkívül régóta ismert tény, hogy a termálsók élénkítik a bőr működését, ápolják a bőrt és serkentik a vérkeringést. A fürdőolajok segítségével pedig élvezhetjük a meleg víz kellemes simogatását, teljes ellazulással.

Knepp illóolajok

  • Fenyő: az erdő illatát élvezhetjük fürdőszobánkban. A fenyő olaja pedig a légzésünkre is jótékony hatással van, és élénkebbek leszünk tőle.
  • Barack és almaecet: az őszibarack üde illata és lágy simogatása lengi körül bőrünket, az almaecet pedig feszesebbé varázsolja azt.
  • Rozamring: illóolaja serkenti a vérkeringést, amivel felfrissül a szervezetünk.
  • Narancs és hárs: ezek az édes illatok kényeztetik a testet és a lelket. Főleg akkor, ha a kettőt kombináljuk.
  • Boróka: kiváló a reumatikus fájdalmak enyhítésére. Javítja a bőr alatti vérkeringést, az izmok ellazulását.
  • Citromfű: kellemes illata végtelen megnyugvást
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL