SZÉPSÉG

Szexisen szép a fejed búbjáig

Szerző:
Szabó Anna
Mindenki szeretné a maximumot nyújtani, sőt még annál is többet, ha szépségről van szó. Az időjárás, a rohanó életmód azonban kiszakíthat szépségápolási rutinodból, és csak a tűzoltás marad. De tippjeink segítségével felturbózhatod magad 1-2 óra leforgása alatt!

 

Kezdjük egy kicsit közhelyesen: az időjárás viszontagságai, és a stressz meglátszik a bőrödön. Valóban, viszont javítani, ha csak látszatra is, de lehet rajta. Azonban, jó, ha tudod, van az a fáradtság, amit már nem takar el semmilyen trükk, ezért ha így érzed, csak azt javasolhatjuk: vegyél egy forró fürdőt, bóbiskolj egy fél órát. Egy szóval pihenj, hogy ne harapós, gyönyörű várkisasszonyként várd szerelmed. Utána jöhetnek bevetendő tippjeink.


Első lépés: rebegtetni való szempillák

Ha nem áldott meg a sors hatalmas szempillákkal, melyek még sűrűn is nőnek, akkor sincs gond. Ma már rengeteg jó minőségű, megfizethető áru műszempilla kapható, de természetesen, amit szakember illeszt fel az a legjobb. Nem kell feltétlenül egész sor szempillára beruháznod, vehetsz akár néhány darabot vagy „tincset is".

Szinte nincs olyan nő, akinek ne lenne szempillaspirálja, alapvető kelléke ez már a nőiességünknek. Ám kevesen tudják jól használni. Kezdd azzal, hogy szempilla göndörítővel bebodorítod a szempilláidat. A gyökereknél kezd, majd húzd végig. Ezután a szempillaspirállal először a pillád végére tegyél egy kevés szemfestéket, majd a tövétől kezd el felfelé húzni, kicsit jobbra-balra mozgatva.

 

 Csókos ajkak

Az ideális szín a trükkje a dolognak, hiszen a bőr- és hajszín alapvetően meghatározza, melyik vörös áll majd jól. Legyen enyhén nedves hatású, de ne extrán csillogó, mert az ennél a színnél már igazán túlzó, és mondhatni giccses megoldás (ha egyáltalán lehet sminket így jellemezni). Keresd tehát a rúzsok közül azokat, melyek neveiben szerepelnek a következő szavak: hidratáló (moisturizing), krémes (creamy).

Akármennyire is tetszik valamelyik csak úgy magában, próbáld ki ezúttal a szádon is (ne csak a kezeden vegyél mintát).

Használj egy egyszerű eperszínű rúzst, majd a közepére tegyél egy kis gyöngyházfényű balzsamot. 

 

Füstös szemek, natúr ajkak

Igazi hálószobába csábító szexepilt ad a tekintetnek. Végy egy krémes állagú fekete szemceruzát (vagy maszatolható, pl. por alapú szemhéjtust) és kontúrozd vele a szemedet. A szemed mélyedését is húzd vele ki, majd egy applikátor vagy fültisztító pálcika segítségével maszatold el, hogy ne legyenek élesek a vonalak. A belső szemzugodat fesd be enyhén csillámló szemfestékkel, ami nemcsak fekete, hanem ezüst, khaki, sötét lila vagy mélykék is lehet.

Nincs egyszerűbb módja a pasivadító sminknek, mint a natúr, nedves ajkak. Nem kell hozzá más, mint egy hússzínű rúzs valamint egy színtelen szájfény, vagy még egyszerűbb, ha színezett szájfényt használsz.


Űzd el a téli fehérséget, de csak egészségesen!

Mielőtt „belevágnál az önbarnításba”, gondoskodj bőröd megfelelő hidratáltságáról. Majd oszlass el a testeden egyenletesen bronzosító púdert - egy puha ruhadarabbal a legcélravezetőbb ezt megtenni. Hogy teljes legyen, az összhang a szemedre bronzos-aranyos szemfesték duót válassz!
A barackszín ne csak tavasszal jusson eszedbe: gondolj csak bele, milyen szexis, ha ügyesen használod. Keverd össze az ártatlan rózsaszínnel, a napcsókolta bronzosítóval, valamint a csokoládé árnyékokkal. Könnyed és meleg tónusú smink, mely neked is csak előnyödre válhat.

A bronzosítók igen jótékony szolgálatot tehetnek bőrödért, de nem árt hozzá néhány fortélyt ismerned. Első trükk: válassz porállagút, ami legalább két árnyalatból áll egy barnás és egy (csillogás nélküli) aranyos színből. A por állagúval ugyanis sokkal könnyebb eloszlatnod a festéket, és nem esel túlzásokba, a két szín pedig az árnyékolásnál és arcod domborulatainak kiemelésénél tesznek jó szolgálatot. Második trükk: ne hagyj ki semmit! Vagyis a bronzosítót jól dolgozd el hajtöveknél, de ne hagyd ki a cseppnyi pirosító felvitelét az álladra és a pofacsontodra sem. Így érhetsz el igazán természetes hatást: mivel sminked nem lesz – a jó eldolgozásnak köszönhetően – maszkszerű; a pirosító pedig igazán napcsókolta bőrt eredményez.


Légy pirulós!

Ki ne tudná, mit idéz fel egy kis rózsaszín izzás az orcákon… A recept: jó minőségű alapozó és pirosító egyvelege. Érdemes kikísérletezned a színen kívül az állagot is, ami bőrtípusodhoz igazán passzol. A krémestől az ásványi anyagokat tartalmazókon át a gyöngyökig rengeteg közül választhatsz. Vigyél fel először egy réteg krémes alapozót, majd a pofacsontjaidra a pirosítóból, és már kész!

Szóval, ne becsüld alá a pirosító hatását! Az egyik legrégebbi és legjobb szépségtrükk, nem véletlenül olyan népszerű évszázadok óta! A krémes állagú gyújtja a legtermészetesebb hatást. A recept: jó minőségű alapozó és pirosító egyvelege. Érdemes kikísérletezned a színen kívül az állagot is, ami bőrtípusodhoz igazán passzol. A krémestől az ásványi anyagokat tartalmazókon át a gyöngyökig rengeteg közül választhatsz. Vigyél fel először egy réteg krémes alapozót, majd a pofacsontjaidra a pirosítóból, és már kész!


Selymesen sima lábak

A borotválásnak is megvannak azok az apró fortélyai, amikkel elkerülheted a kellemetlen szőrbenövést, a gyulladásokat, miközben bőröd csábítóan puha marad – minden időben.

Tehát, ha már egyszer nincs lehetőséged a kozmetikushoz szaladni, legalább gondoskodj arról, hogy jó minőségű borotvát szerezz be. Így megkímélheted magad a kisebb-nagyobb balesetektől. A régi, elkopott pengék remek táptalajt adnak a baktériumoknak. Ezért egy pengét csak néhány borotválkozáshoz használj, és minden alkalom után öblítsd le. Borotválkozás előtt radírozd le a lábad, ami két perc alatt felpuhítja a bőrt.

Ahhoz, hogy elkerüld a benövést, gondoskodj bőröd megfelelő hidratáltságáról is. Minden fürdés után kend be testápolóval, vagy ha hajlamos vagy a kapkodásra, használj hidratáló anyagokban bővelkedő tusfürdőt. Ha már baj van, a benőtt szőrszálak ellen hetente kétszer használj szemcsés bőrradírt, ez megakadályozza a szőrszálak benövését és a szőrtüsző-gyulladást. Ha befelé nőtt egy szőrszál, tegyünk a bőrradírból egy régi, tiszta fogkefére, és óvatosan keféld át a területet.


Frissítsd fel a bőrödet!

A legjobb, ha enyhe hámlasztókezelésre jársz négy héten keresztül, de ugye sokunknak épp ebből nem jut az idejéből. Ha mégis szeretnéd otthon újjávarázsolni a bőrödet, akkor alkalmazz bőrradírt vagy AHA savas hámlasztó pakolást. Ezek eltűntetik az elhalt hámréteget. Utána viszont ne feledkezz el a megfelelő hidratálásról se!


Illatozó virágszál

A kedvenc parfümödből szórj azokra a helyekre, melyek folyamatosan meleget bocsátanak ki: a csuklóid, a könyököd belső hajlatai, a füled és a térded mögött… Így kedvesedet is rabul ejtheted vele a megfelelő pillanatban. De állj ellen a kísértésnek, hogy túlzásba vidd!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL