DIVAT

Légy a partik hercegnője!

Szerző:
Szabó Anna
Minden nő álma, hogy a legszebb báli ruhát magára öltve hercegnőként ragyoghasson egy bál fénypontjaként, oldalán a mesebeli szőke herceggel, no meg azzal a bizonyos hintóval. Tombol a báli szezon, így most valóra is válthatod álmodat. Tudd meg, mi a trendi 2012 báljain, és legyél te a legellenállhatatlanabb!

 

Hátrább az abroncsokkal!

A bálok szigorú protokollja nagyban meghatározza a báli ruhák trendjét. A férfiaknak az előkelő öltöny, és a frakk viselése, a nőknek pedig az óriási abroncsok kötelezőek. De ennek a korszaknak vége, ha csak nem az Operabálba készülsz. A merev, abroncsos alsószoknya helyett elég egy sűrűn ráncolt többrészes szoknya, ha már maradni szeretnél a királylányos tündöklésnél. Ha azonban nem ragaszkodsz a tradíciókhoz, akkor nyugodtan válassz magadnak egy modern, trendeket követő nagyestélyit. Ezeket a ruhákat viszont viselni is tudni kell, ezért figyelj a tartásodra, és légy magabiztos!

Többféle forma hódít 2012-ben. Meg van még az úgynevezett „sellő vonal”, amely egy pánt nélküli, térdig szűk szabású – elsősorban az alak kiemelésére szolgál, így csak azoknak ajánlott, akiknek nincs takarni valójuk – amely bővülő, sellőszerű anyagban végződik. Ez egy igazán elegáns és megkapó estélyi! Aztán idén is nyakunkon maradni látszik az A vonalú szoknya, amely a sellő-formával ellentétben éppenséggel, a teltebb hölgyek számára is abszolút befutó lehet. A múltszázad nagy túlélője a stóla is helyet kap a vállakon még idén is. Nagyon divatos az idei trendek szerint szőrme stólát viselni, ami egyébként előnyös, ha nem szeretjük a vállunkat, karunkat mutogatni.

Foto: Kristin Fashion

Foto: New Yorker

Ragyogj, mint a sztárok!

Könnyű mellényúlni a ruha választásánál, ha nem vesszük figyelembe az egyéniségünket, és félretesszük a divatérzékünket. A 2012-es trend, mint már oly régóta erőteljesen kihangsúlyozza a csillogást, a fényűzést, a luxust. A strasszokkal, kristályokkal gazdagított míderek biztosítják a sikeredet, ugyanúgy, mint a finom szabások, és formák elegáns kivitelezése. Az anyagok tekintetében sem kell aggodalmaskodni, a lengébbtől, a súlyosabb anyagokig megtalálható minden; tüll, selyem, tollak, organza, csipke, és a selyem. Nincs hiány idén a színekben sem; a pasztell is végre a fénykorát éli. A lassan elfáradni látszó lilát felváltja: az örökálmodozók színe a rózsaszín, a smaragdzöld, a királykék, a barack – a nőiesség megtestesítője-, az érzéki piros, a merész sárga, a pompázatos arany, és ezüst. Nem kell félni a színektől!

Foto: Le Corset

Foto: Kristin Fashion

Foto: Csabitsel.hu

Fekete: az örök divat!

A fekete talán az egyetlen olyan szín, ami biztosan nem fog kimenni a divatból soha, és tökéletes alapot képez a szekrényedben a mindennapi öltözködésedhez. Lehetsz benne elegáns, vagy lehetsz benne merész! A „kis fekete ruha” bizonyára ott lóg a te gardróbodban is. Egyszerű, mégis nagyszerű választás lehet egy partyra, és ami a legjobb a kis fekete ruhákban, hogy a kevesebb néha több elve alapján nem kell agyonbonyolítani az öltözékedet, mert mindenhogy működni fog. Igaz a régi nagy monda is, hogy a fekete jótékony a testünkre is, mivel karcsúsít, így bátran hordhatja az is, aki eddig nem mert szoknyát, vagy koktélruhát viselni. Másik óriási előnye, hogy szinte bármilyen más színnel kombinálhatod, persze a normalitás határain belül! Ajánlanám partykra a csipkékkel gazdagított áttetsző koktélruhákat, amelyek az elegáns, és kifinomult összképhez elengedhetetlenek. A minimalizmus hű követőinek pedig mindenképpen kedvez az idei trend.

Foto: Kristin Fashion

Foto: Csabitsel.hu

Foto: New Yorker

Dögösben is elegáns

Szombat délután semmi sem lehet aggasztóbb kérdés, mint, hogy mit vegyél fel az esti bulira. Ilyenkor 3 választásod lehet, persze a bulitól, és a helytől függően! Választhatsz egy nőiesebb darabot, ami természetesen megköveteli a végtelen magas sarkakat, és a láb kivillantását. Ha ezt választod, nem kell szégyenlősnek lenned – a színek tekintetében sem, mehet az élénkpiros, és a divatos fekete -, bevállalhatsz egy mélyen dekoltált, testhez simuló, combközépig érő party szerkót is. Viszont ügyelj arra is, hogy a ruhán zárt részek is legyenek – például, ha V kivágású a ruha, akkor a háta zárt legyen-, így nem leszel majd közönséges! De voksolhatsz a vagány összeállításra is, amennyiben szereted a merész összeállításokat és az üde színeket! Idén még mindig hódít a hagymaszoknya, amely pazar megjelenést kölcsönözhet. Vagy egy fűző, minivel, és egy brutál csizmával kombinálva; így biztos, hogy te leszel a legtutibb csaj a bulin. No, de mi van akkor, ha egy céges bulira vagy hivatalos? Ebben az esetben sem kell megijedned a vizslató szemektől, vegyél egy egyszerű kosztümöt, fekete esetleg, fehér színben, a klasszikus szabásban, annyi könnyítéssel, hogy a kosztüm kabátját egy színben megegyező boleróra cseréld le. Ehhez aztán jöhetnek a különféle kiegészítők: a bizsuk, a cipő, és ne felejtsd el az őrületesen divatos borítéktáskát sem!

Foto: New Yorker

Foto: Csabitsel.hu

Foto: Kristin Fashion

Foto: La Papaya Fashion

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL