SZÓRAKOZÁS

Kihagyhatatlan februári programok

Szerző:
Szabó Anna
Tudjuk, hogy a későn érkező fagyos idő valódi eltántorító erővel bír. De mi ismét tudunk pár kivételesen jó indokot arra, miért is hagyd el meleg kuckódat!


Az egyik jó indokunk éppen az, hogy a hideg tél hajlamosít a rosszkedvre, ráadásul épp akkor érkezik, amikor már mindenki a tavaszról álmodozik. Mozdulj ki, mert egy jó program valódi feltöltődés lehet számodra/számotokra!


Szerelem Fesztivál és Szerelmesek Éjszakája
Időpont:
február 11.
Helyszín: ELTE, Gólyavár

Ennek a valóban szívhez szóló rendezvénynek a nappali programja a szerelemről, az érzelmekről és párkapcsolati helyzetekről, problémákról szól. Előadások, ezotéria, önismereti tréningek, szakemberek várják a látogatókat. Az éjszakai program viszont pároknak és párt keresőknek egyaránt izgalmas tabuktól mentes, érzékiségben gazdag szórakozási lehetőséget kínál. Szerelem-bevonzó, szerelem-megerősítő szertartással indul, és meglepetés-programokkal, koktélokkal, hangulatos, vidám zenékkel várja a résztvevőket.



Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
Időpont:
február 02 – 06.
Helyszín: Budapest

A 16 éve útjára indított, hagyományosan kétévente megrendezett Nemzetközi Cirkuszfesztivál igazi ünnep - és komoly verseny a résztvevő artisták számára. Míg a közönség szórakozik, a világ különböző országaiból érkező cirkuszigazgatók és ügynökök új tehetségek után kutatnak. Az elmúlt években a Nemzetközi Cirkuszfesztiválnak köszönhetően számos híres artista világhódító karrierje indult a Fővárosi Nagycirkusz porondjáról.

A 9. Cirkuszfesztiválra 18 országból érkeznek artisták - többek közt Kolumbiából, Örményországból, az Egyesült Államokból, Kubából, Kanadából, Finnországból, Belgiumból, Svájcból és Oroszországból. Idén öt magyar produkció száll versenybe. Fellépnek akrobaták, zsonglőrök, légtornászok, bohócok, bűvészek és a porondról nem hiányozhatnak a kutyák, párducok, oroszlánok sem.

IV. Országos Fánkfesztivál
Időpont:
február 17-18.
Helyszín: Nagykanizsa

Lekváros, csokis, túrós, narancskrémes, szalagos, csöröge, rózsa - mi másról lenne szó, mint a farsang elengedhetetlen velejárójáról, a farsangi fánkról. Hazánkban a 19. században terjedt el széles körben a Dunántúlon. Zala megyében, négy évvel ezelőtt a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház rendezésében került sor az I. Országos Fánkfesztiválra. Nagyon nagy érdeklődés övezte a rendezvényt, az ország minden részéből érkeztek, hagyományos és különleges fánk kategóriában induló fánksütő csapatok. A fesztivál természetesen nem csak a fánkról szól, mellette színvonalas kulturális műsorok szórakoztatják a nagyérdemű közönséget. A tervezett programban maskarás felvonulás, színes kulturális programok, fánkcsapatok versenye és ismételten Guinness rekord felállításának kísérlete szerepel.

Busójárás
Időpont: február 16-21.
Helyszín: Mohács

A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik.

Éppúgy rokonságot mutat a riói és a velencei karnevállal, mint az afrikai népek szokásaival. A 2012-es Busójárás február 16. és 21. között kerül megrendezésre. A Busójárás legnagyobb tömeget vonzó eseménye vasárnap (farsangvasárnap) lesz, amely február 19-ére esik. Ezen a napon van a fő vonulás és karnevál, valamint ezen a napon a legtöbb a program a városban.

Mozart-maraton
Helyszín:
Művészetek Palotája
Időpont: február 26.

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája – Fischer Iván művészeti vezetésével – közösen hívta életre 2008-ban azt a kezdeményezést, amelynek keretében minden év februárjában, egy hétvégi napon kora reggeltől késő estig hangversenyek sora mutatja be egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát, érzékeltetve annak sokszínűségét.
2012-ben Mozart szimfonikus műveit, kamarazenéjét, vokális alkotásait, az életmű népszerű és ritkábban hallható kompozícióit hallhatjuk a Művészetek Palotája tereiben, termeiben. A koncertek mellett videó vetítések is lesznek, ezek jóvoltából nézhetünk újra legendás vagy egyszerűen csak nagy sikerű előadásokat világhírű előadókkal. Mindegyik szimfonikus koncerten más hazai zenekar játszik, a sort a rezidens Fesztiválzenekar zárja a Requiemmel.
Áriák, versenyművek, szimfóniák, kamarazenék – Mozarttól lesz hangos a Művészetek Palotája.

El Grecótól Rippl-Rónaiig - Nemes Marcell, a mecénás műgyűjtő
Helyszín:
Szépművészeti Múzeum

A legendás magyar műgyűjtőnek és mecénásnak, Nemes Marcellnek állít emléket a Szépművészeti Múzeum október 26-án nyíló kiállítása. A tárlat a műgyűjtő egykor páratlanul gazdag és színes kollekciójáróból válogat, mintegy 120 olyan műtárgy bemutatásával, amely valaha Nemes Marcell tulajdonát képezte. A kiállításon a címben jelzett mestereken kívül többek között Cranach, Courbet, Cézanne, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Ferenczy Károly és Vaszary János alkotásaival találkozhat a nagyközönség.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL