SZÉPSÉG

Miről árulkodnak körmeink?

Szerző:
Szabó Anna
A pszichológusok és a bőrgyógyászok szerint körmeink alakja és állapota fontos információkat ad jellemünkről és egészségi állapotunkról. Nézd meg a körmödet! Felismered, melyik típusba tartozol?

Körmünk formája és jellemünk


Lapátalakú körmök


Gyakran látható ez a körömtípus a rendkívül tettrekész, realisztikus emberek kezein. Túlzott aktívitásuk jógával és lazítógyakorlatokkal csökkenthetők.


Szögletes körmök


Általában nagy önuralommal rendelkező, fegyelmezett és rendszerető emberre utalnak. Izomzatukat éslelküket a tarkó, fej és lábfejek masszírozásával lazíthatják fel.



Ovális és kúpalakú körmök


Gyakran művészeknél láthatjuk ezt a körömtípust. De labilis, túlzott alkalmazkodóképességű embereknél is találkozhatunk vele.  Számukra legfontosabb a légutak ápolása, és a gerinc erősítése.


Karomformájú körmök

Türelmetlen, birtokolni vágyó jellemre utalnak. Az ilyen ember gyakran ingerült, egocentrikus. Az ilyen ember csak úgy tudja elengedni magát, ha különböző szelid terápiákban részesül.



Homorú körmök

Megfigyelhetjük, hogy rendkívül ideges, ingerlékeny embereknél tapasztalható. Az ilyen ember hajlamos a gyors kimerülésre. Ezért néha segíthet a táplálkozásuk átállítása, főleg a B, D, E vitamin bevitele.


Mit jelentenek a körmök elváltozásai?

Hosszanti barázdák

Vitaminhiányt, vagy emésztési zavarokat jeleznek. Ezenkívül utalhatnak a test valamely részének gyulladásos folyamatára is.

Keresztirányú barázdák

Általában fertőző betegségek után keletkeznek, de előfordulhat hosszabb fogyókúra vagy lelkiválság idején is. A barázdák lassan megszünnek, ha a kiváltó ok megszünik, és beáll a normális táplálkozás.


Fehér foltok a körmön

Ennek többféle oka lehet. A legáltalánosabb az A vitamin és a kalcium hiánya. Lehet azonban az is, hogy megbomlott a hormonális egyensúly, vagy egyszerűen csak helytelenül maniküröztünk.



Rétegekben leváló körmök


Leggyakrabban gombás megbetegedés következménye, de lehet erőteljesebb vegyszerek használatának eredménye. Körmünk legyen mindig bekenve körömlakkal, mely védelmet nyújt az ártalmas vegyszerek ellen. És fontos a gumikesztyű használata is.


Elszineződött körmök


Nikotintól, máj- és epeproblémáktól lehet. De előfordulhat a sötét körömlakk rendszeres használatától is.  Ez esetben mindig használjunk alapozó lakkot, mely nem engedi elszineződni a körmeinket. Továbbá rendszeres reszelgetéssel világosabbá tehetjük a körmöt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL