SZÉPSÉG

Villámsminkek, avagy átváltozás percek alatt!

Szerző:
Szabó Anna
Egyikünk sem tökéletes! De ez nem is baj, hiszen már két perc is elég ahhoz, hogy tökéletes villámsminket varázsoljunk az arcunkra, vagy éppen eltüntessük az apróbb bőrhibáinkat.

Hála a dekorkozmetikumok összetevőinek, ma már az alapozó nem hat "vakolatként" arcunkon, és a púder sem tömíti el bőrünk pórusait.  Hiszen ma már olyan könnyűek, hogy könnyedén elfedik a bőrhibákat, sőt ápolják, hidratálják és tökéletesen mattá teszik az arcbőrt.  A krémes állagú szemhéjpúdereket nagyon egyszerűen,  ecset, nélkül ujjunkkal is felhivetjük a szemhéjunkra. A legújabb ajakrúzsok pedig - őseikkel ellentétben - nem szárítják ki ajkunkat. Többségük ápoló és fényvédő hatóanyagokat is tartalmaz.

 

 

 

Hasznos tanácsok!

Játék a színekkel:
A színtelen porpuder rögzíti az alapozót, és mattá varázsolja a bőrt. Viszont a színezett porpúderek még ennél is többet tudnak:
  • A vaniliasárga tökéletesen fedi a ráncocskákat és bőr apró egyenletlenségeit.
  • A barack és a rózsaszín friss, üde hatást kelt az arcon. Vigyázat! A hajszálereket, és a kivörösödéseket a rózsaszín méginkább kihangsúlyozza. 
  • A zöld színű korrektor elfedi a kivörösödéseket, ha bézs színű alapozót viszünk fel rá.
  • Az orgonalila sugárzóvá, vidámmá varázsolja az arcot.


Profi trükkök, avagy megtévesztés felsőfokon

Sminkek

Ugye nincs kedved reggelente csak azért felkelni egy órával korábban, hogy egész nap tökéletes legyen a sminked? A megfelelő fogásokkal lazán elkerülhetjük a kapkodást, mégis tökéletes formában léphetünk ki otthonunkból.

Három alapkellék

A legfontosabb az alapozó, a szempillafesték és a rúzs. Ha e három kellék megtalálható nálunk, akkor mindig ápolt lehet a külsőnk.

Alapozó

Normál és száraz bőrre könnyű és folyékony, különösen száraz bőrre krémes alapozót használjunk. De használhatunk matt hatást keltő alapozót is, hogy bőrünk egyenletes, üde és friss legyen.  Az alapozó akkor a legtermészetesebb hatású,ha ujjunkkal visszük fel. Tegyünk egy-egy cseppet a homlokra, az orra, az arcra és az állra, majd finom mozdulatokkal nyomkodjuk a bőrbe középről kifelé haladva.

Szempillafesték

A szempillafesték mindig élénkebbé teszi a tekintetet. De még sugárzóbb lehet a tekintetünk, ha egy kevés világos színű szemhéjpúdert teszünk közvetlenül a szempillák alá.


Rúzs és szájfény

A rúzs a nők egyik kedvence. Hétköznapi sminkhez azonban nem mindegyik szín ajánlott. A kékes árnyalatok, a padlizsán, a rózsaszín és a sötétbarna túlságosan kihangsúlyozzák az ajkakat. Fontos! Bármilyen rúzst is választunk, lényeges, hogy harmonizáljon öltözékünk színével. A világos árnyalatok (terrakotta és a rózsaszín árnyalatai) rendkívül természetes hatást keltenek. De egy finomabb cseresznyepiros is szóba jöhet. Kevésbé feltünőek a szintelen vagy enyhén színezett szájfények, melyek csillogóbbá, teltebbé teszik az ajkat.


Smink egy perc alatt

Ha mindhárom kellék rendelkezésünkre áll, akkor most már valóban csak egy perc, és fantasztikusan nézünk ki. Kenjük be bőrünket egy kevés színezett nappali krémmel, ami nedvességgel és leheletnyi színnel látja el azt, és még az UV-sugárzástól is védelmet nyújt. Bőrönk apró hibáit folyékony korrektorral tüntethetjük el.

Rózsás orcák

Egy leheletnyi krémes pirosító üdévé varázsolja arcunkat. Húzzuk szánkat széles mosolyra, vigyünk egy kevés pirosítót az arc kiemelkedő részeire. Az orcákra, az állra és az orr hegyére. Ezután szépen simítsuk el egyenletesen, az arc széle felé haladva. Vigyünk egy leheletnyit a pofacsontra is, ami különösen hangsúlyozza arcvonásainkat.

Élénk tekintet

Az utolsó lépések következnek. Kevés hajlakkot permetezzünk egy szemöldökkefére. vagy ennek hiányában egy már nem használt szemspirálra. Fésüljük át vele a szemöldökünket. Ezután fessük ki a szempillánkat. Vigyünk egy kis világos színű szemhéjpúdert a szempillák alá. Ez még inkább kiemeli a szemeinket. Ugye, mindjárt más az összhatás?

Igéző ajkak

Ajakrúzs helyett használjunk egy kevés szájfényt és máris kész az egyperces smink. Az ajakecset segít egyenletesen felfinni a szájfényt, ha ujjal visszük fel, akkor még gyorsabban elkészülünk.

 



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL