SZÓRAKOZÁS

Castle-en innen és Helyszínelőkön túl: kedvenc tv-s nyomozóink

Szerző:
Szabó Anna
Az úgy volt, hogy egyszer szívünk választottja eldöntötte: neki bizony jár az a bizonyos krimi a tv-ben. Aztán azt vettük észre, már mi magunk keressük az ő kedvenc sorozatait, amiben pasik rohangálnak bűnjeleket kutatva vagy egyszerűen rosszfiúk után - formásra dolgozott izmokkal.


Szóval alapvetően széles skálán mozognak a mi rajongva szeretett nyomozóink, a jól öltözött szépfiútól, a zsenin át, a „rablóból lesz a legjobb pandúr” elv alapján megtért sármos pasiig bezárólag. Íme egy kis emlékeztető, hogy a hűvős téli estéken - és azután is - mely sorozatokkal borzoljuk fel idegeinket:


A mentalista

A sztori:
A sorozat főszereplője Patrick Jane (Simon Baker), mentalista. Korábban természetfeletti képességei népszerűsítésével járta az országot és érte el sikereit. Ennek köszönhetően egy alkalommal a rendőrségnek is segített egy gyilkossági ügy felderítésében és ezért vált egy sorozatgyilkos bosszújának áldozatává a családja. Patrick azóta felhagyott a népszerűség hajhászással és különleges képességeit megtanulta hasznosan alkalmazni. A Los Angeles-i rendőrség szolgálatába állt, hogy különleges szellemi érzékenységével segítsen a bűnügyek feltárásában és nyomára akadjon családja gyilkosának is.

 

Castle

A sztori:
A krimi koronázatlan királya Rick Castle (Nathan Fillion) az egyik legsikeresebb író, akitől újabb remekműveket várnak. Csakhogy Castle alkotói válságba került, nincs egyetlen eredeti sztorija sem, ezért kapóra jön neki, amikor egy ügyben a rendőrség a segítségét kéri. Kapcsolatai révén eléri, hogy a rendőrség tanácsadójaként részt vehessen Kate Beckett (Stana Katic) nyomozónő mellett a nyomozásokban. Ennek azonban Beckett cseppet sem örül, mert Castle idegesítően pimasz, öntelt, irányíthatatlan és gátlástalanul használja kisfiús sármját. A folyton civódó páros a kényszerű közös munka kapcsán számos ügyet megold, miközben egyre jobban megismerik egymást.

 

Hawaii Five-O

A sztori:
Steven "Steve" McGarrett: hadnagy,haditengerész.Kitűnő szakember.Rendőr édesapja halálának (meggyilkolásának) ügyében kezd el nyomozni,amelyben természetesen a Five-0 segíti. A 42 évvel ezelőtti verzióhoz hasonlóan, szeptember 20-án kezdődött a CBS csatornán. 


 

Helyszínelők (CIS)


A sztori:
A sorozat Las Vegas-i bűnügyi helyszínelőkről szól, akik különös (néha bizarr) ügyeket oldanak meg a tudomány segítségével. Az alkotók a sorozat kitalálása során igyekeztek elvonatkoztatni a szokásos krimi-sémáktól. A nyomozást az utcáról a laborba helyezték át abból kiindulva, hogy a tudomány segítségével olyan bűntények is megoldhatókká válnak, melyek korábban megoldhatatlannak tűntek. A sorozatbeli helyszínelők a legmodernebb technológiát alkalmazva elemzik a rendelkezésre álló bizonyítékokat (például lábnyomok, keréknyomok, ujjlenyomatok, hajszálak, vérnyomok).
A sorozat egyik sarkalatos, visszatérő eleme lett, hogy „A bizonyíték sosem hazudik, de az emberek igen!”

 

NCIS

A sztori:
Az NCIS a Haditengerészeti Bűnügyi Nyomozó Hivatal (a sorozatban említve Haditengerészeti Bűnüldöző Hivatal) Főügyekért Felelős Csapatának különleges ügynökeit követi nyomon. A csapatot gyakran bízzák meg kiemelten jelentős ügyekkel, mint például az elnök nukleáris fegyverekért felelős emberének halála, bombaveszély az amerikai hadiflotta hajóján, egy valóságshow-szereplő halála az USA Tengerészeti Testületének bázisán, terrorista fenyegetések és emberrablások... Ugyanakkor bármilyen olyan bűneset megoldására is kijelölik őket, ami a hadiflottához vagy a tengerészeti testülethez kötődik. 

 

Gyilkos számok

A sztori:
Főszereplői Don Eppes FBI-ügynök (Rob Morrow) és matematika-zseni öccse, Charlie Eppes (David Krumholtz), aki minden részben kidolgoz egy formulát, amivel képes kiszámítani a különböző bűnözők cselekedeteit, lépéseit, tulajdonságait. Mert a matematika mindenütt jelen van.

 

Dr. Csont

A sztori:
Dr. Brennan antropológus, a fiktív Jefferson Intézet munkatársa, mellékesen pedig az FBI-nak segít emberi maradványokat azonosítani, illetve különböző gyilkossági eseteket megoldani. Az ügyekben segítséget kap FBI-os kapcsolattartójától, Seeley Booth különleges ügynöktől (tőle kapta a Bones becenevet), valamint a Jeffersonbeli munkatársaitól: Angela Montenegrótól, Dr. Jack Hodgins-tól és Dr. Zack Addy-tól.
Általában Booth ügynök áll elő egy új, megoldatlan üggyel, Bones és csapata vizsgálják az áldozat(ok) földi maradványait, majd különböző következtetéseket vonnak le. Booth szállítja a háttérinformációkat, Bones a tudományos hipotéziseket, így végül megoldják az esetet. Booth teljes ellentéte Temparance-nek, mivel Temparance realista világban él. Épp ezért alkotnak jó párost, kiegészítik egymást.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL