ANGYALISKOLA

Angyalaink küldetése, az első lépés

Szerző:
Szabó Anna
Azt már tudjuk, hogy gyermekeink számára teljesen természetes, hogy angyalaik, mint egy láthatatlan védőburok, mellettük állnak életük minden pillanatában. Számukra nem kétséges, csak kérni kell, és máris megkapják a segítséget. Van egy nap, amikor ez különösen fontos: az első, az igazi, a legünnepibb születésnap! Megszületésük napja!

 

Ilyenkor vagyunk mi édesanyák a legkiszolgáltatottabbak, ilyenkor tapasztaljuk meg először azt a szívfacsaró élményt, hogy „csak neki jó legyen, őt ne érje baj”. Ugyan ez az érzés elkísér minket, míg életünk alkonyán utoljára szólhatunk gyermekünkhöz, talán utolsó gondolatunk is ő lesz! Tegyünk meg hát mindent, hogy Őrangyala csak rá figyeljen ezen a napon.

Egy elmegy, egy megérkezik!

Idősek, fiatalok, a család apraja nagyja, és ha tudomást veszünk róla, ha nem, akkor is tudnunk kell, hogy minden életünket végig kísérő angyal is tanúja a csodának, amikor kisbaba érkezik. A Teremtő a kisded szolgálatára kijelöli neki rendelt angyalt, de már a fogantatástól van, aki óvja, védi szemünk fényét, a magzatunkat.

Mikor kiderül, hogy kisbabát várunk, forduljunk Armisaelhez az anyaméh angyalához, akinek a Teremtő azt a feladatot adta, hogy kísérje figyelemmel és vigyázza az anyaméhben fejlődő magzatot, illetve segítsen annak világra jövetelében! Armisael segítségét kérhetjük tehát, amikor megindul a szülés. A zsidóasszonyoknak a 20. zsoltárt kell kilenc alkalommal elrecitálniuk, de mint tudjuk, az angyalok meghallgatnak mindünket, csak kérnünk kell a segítségüket.


A szülés problémamentes lefolyásáért hívjuk magunk mellé Gábriel arkangyalt. Ő az, kinek segítői Armisael, Zuriel és Temeluch, az újszülöttek és csecsemők angyala. Tudnunk kell, hogy rajtuk kívül számtalan angyal feladata: vigyázni a terhesség kilenc hónapja alatt a fejlődő magzatokat. Hiszen Gábriel volt az, aki közölte az örömteli hírt a Szűz Anyával, várandóságát a szeplőtelen fogantatásból, és a kis Jézus eljöveteléről. Gábriel ugyanakkor a remény angyala is, aki reményt önt az emberekbe. Hívjuk hát Őt segítségül, a szülőszoba bármelyik oldalán is tördeljük a kezünket kétségbe esésünkben. Hogy Gábrielhez eljusson könyörgésünk, amikor hívjuk, használhatunk jázmin olajat, mely lelket önt a hozzá fordulókba is. De kedveskedhetünk neki azzal is, ha közelünkben ezüstből készült tárgyat tartunk.

Vajon minden rendben lesz?

Túljutva a megpróbáltatásokon, ér minket az első sokk. A kezdeti eufórikus boldogságot megszakítja a félelem: vajon minden rendben van? Eleget evett? Elég meleg a ruhácskája? Tényleg vigyáznak rá, ha épp nincs mellettünk? Ki értheti meg jobban az aggódó anyát, mint Zuriel! Őt hívják segítségül az angyalok világában jártas anyukák és nagymamák! Ő az, aki felette áll, és vigyázza minden lélegzetvételét, és figyel minden kezet, ami feléje nyúl! A terhesség és a szülés során egy nő megéli a kiszolgáltatottság legmagasabb fokát, a szíve alatt fejlődő magzat „testet ölt”, egy lélek leszületik közénk! Bánjunk a kismamákkal úgy, mint a királynőkkel, hiszen minden alkalommal, mikor kisbaba születik, a Föld is újjászületik!

Forduljunk tiszta szívvel és bizalommal angyalainkhoz!

Kérjük a segítségüket, hogy beteljesíthessék küldetésüket, és átsegítsenek minket, embereket életünk fordulópontjain. Kérjük őket, és ha bevégezték dolgukat, ismét forduljunk hozzájuk, de most már hálánk és köszönetünk kifejezéseképpen.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL