FÉSZEK

Élhető, stílusos kis lakás

Szerző:
Szabó Anna
Egyre többen élünk picinyke lakásban önszántunkból, nem annyira a kényszer hatására. Persze még mindig nagyobb azok hányada, akik anyagi korlátaik miatt választják ezt a formát. Azonban ennek is megvan a maga szépsége, hiszen a kis helyet élhetővé és széppé tenni, valódi kihívás lehet.


Kisebb bútorok, intelligens tárolók – ez a tökéletes párosítás kis lakás esetén. Ugyanis, ezeknek köszönhetően a helykihasználás megnő, a tér rendezettebbnek tűnik. Harmadikként csatlakozik ehhez a fény kérdése, mellyel, legyen természetes vagy sem, lehetőség szerint ne spórolj vele.

Ötletesen a meglepő eredményért

Még a kisméretű otthonokban is élhetsz nagyvonalúan. Helyszűkében tartsd szem előtt a bútorok méretét, egyéként is célszerű a berendezés előtt mindent aprólékosan lemérni, és a boltokba mérőszalaggal indulni, de ebben az esetben kötelező. Így trükkösen elférhet a kis szobában a kanapé és a dohányzóasztal szintén.

Bontsd ki a teret

A visszatükröző tárgyak fényessé tehetik a teret nagyobbnak láttatva azt. Mi más lehetne erre kiváló eszköz, mint a tükör és az üveg. Válogass a különböző formák között: legyen köztük kerek, szögletes vagy ovális – ezzel a játékossággal vidám hangulatot teremtesz.

 

Tisztán és élesen

A konyhai tárolás megszervezése bonyolult művelet, azonban tökéletes módja a szűk tér maximalizálásának. Minden lehetséges felületre gondolj tárolóként, mint például a képen látható munkafelület aljába beépíthető szekrényrendszer esetében.

Dupla feladat

Nagyon sok helyet spórolhatsz meg, ha az ülő és fekvő helyeket eleve úgy választod meg, hogy tárolónak is alkalmasak legyenek. Ma már többféle megoldás közül válogathatsz: számtalan többfunkciós lábtartó, kanapé, ágy kapható igen elérhető áron.

 

Fényekre fel

Mindenütt fontos, de leginkább a kis helyen hátrányos a fénymennyiség csökkenése. Erről nemrégiben hosszabb összeállítást olvashattál itt, éppen ezért most csak annyit jegyeznénk meg, szerencsésebb, ha nagyobbak az ablakaid – bár ez a legtöbb esetben kivitelezhetetlen feladat – és minden egységet a lakáson belül külön-külön világítasz meg.

Vitrines szekrény

A kis lakásokban ritkán futja hely ebédlőre, de ha neked mégis van, ne feledkezz el a vitrines konyhaszekrényről. Több okból szívünkhöz közel álló darab: a ritkán használt konyhai eszközöket száműzheted ide, vagy otthont találhatsz a kizárólag étkezéskor használt daraboknak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL