KÖZÉRZET

Készülj vibrációs tréninggel a síszezonra!

Szerző:
Szabó Anna
Évente kb félmillió magyar vág neki a hegyeknek, hogy élvezze a síelés, snowboard örömeit, a csodálatos tájat, a friss levegőt, és nem utolsó sorban: a sportélményt magát.

 

A síelés élettenilag is számtalan előnnyel jár, hiszen a nagy izomcsoportokat átfogóan mozgatja meg, és regenerálja a szervezetet.

Aki azonban az irodai munkából vagy a vizsgaidőszak végeztével rögtön a pályák felé veszi az irányt, annak nemcsak az izomlázzal, hanem a fokozottabb sérülésveszéllyel is számolnia kell.

Naponta minden 1000 síelőből átlagosan 2-4 sérül meg annyira a pályákon, hogy komoly orvosi beavatkozásra van szükség. A síbalesetek majdnem fele láb- és főleg térdsérülés. A sízés ugyanis megterhelő a térdízület számára, ezért fontos a megfelelő felkészülés.

De a hirtelen elkezdett, szakszerűtlen alapozó tréning többet árthat, mint használ. Szakemberek segítségével könnyebben és gyorsabban tudja a gerincét és ízületeit terhelhetővé tenni. A VibroCity vibrációs tréningszalon személyi edzései nemcsak abban segítenek, hogy a fizikai teherbírása nőjön a síelés előtt, hanem még a karácsony alatt felszedett felesleg is ledolgozható a sítúra előtt. És mindez hihetetlen rövid idő alatt, szakképzett trénerek, gyógytornászok segítségével, ingyenes próbaedzéssel a kétkedők számára.
Egy átlagos síelőnek kb 6 hét kell ahhoz, hogy megfellő állapotba hozza magát a szezonra. Ha indulás előtt nincs már ennyi ideje, vagy az év eleji hajrában ki sem látszik a munkából, a vibrációs tréning a legjobb megoldás, amellyel akár 2-3 hét alatt is elérhető mindez. Heti 2-3xfél óra edzés a vibráló padon, és a combizomzat megerősödik, a térdet borító porcréteg megvastagszik, a szervezet ellenállóbb lesz.

A gépet használó síelők tapasztalatai szerint a vibrációs tréning következtében nincs térdfájás egy végigsíelt nap után, a comb-, hát- és farizmokban nincs izomláz, és egész nap lendületesebb, gyorsabb, magabiztosabb a siklás a pályán a jobb kondinak köszönhetően.
A szeszélyes időjárás miatt a szomszédos síterepeken még csak most kezdődött az igazi tél, és várhatóan jó sokáig tart. Így senki sincs elkésve, még időben belevághat az edzésekbe, hogy a sípályákon, a wellness szállodákban és a hüttékben is vibráló formában legyen!
És azt se felejtsék el, a tél után könyörtelenül itt a tavasz, amikor bizony, le kell majd venni a felesleges kilókat jól leplező síanorákot!

Még több infó >>

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL