FÉSZEK

Szívmelengető fények, varázsos otthon

Szerző:
Szabó Anna
Ki ne tudná, hogy másféle megvilágítás kell az esti olvasáshoz, mint például egy baráti beszélgetéshez? Éppen ezért mindenkit arra bíztatunk, hogy gondolja át, lakása fényeit, hisz az a legjobb, ha minél több ponton tudunk világosságot csiholni.

 

 


Alapvető szabály, hogy a megvilágosítás eldönti egy helyiség sorsát. Induljunk ki például abból a tényből, hogy a gyorséttermek többsége azért használnak erős fényeket, hogy a vendég minél előbb végezzen, ezzel átadva a helyét az újabb vásárlónak. Ugye ebből nem nehéz kitalálni vajon mennyire meghitt, bensőséges és beszélgetésre ösztönző egy ilyen vendéglátó egység?

Éppen ezért nem feltétlenül szerencsés, ha meleg hangulatot szeretnél varázsolni, és közben egy szem 100-as égővel szereled fel az egyetlen világító egységet a lakásban. Persze érthető módon a konyha és a dolgozó munkafelületei erős világítást igényelnek. De ne bizonytalanodj el, íme néhány ötlet, milyen darabokkal tudod emelni egy szoba fényét!

 




Az Innoshop mindig is erős volt az egyedi lakberendezési tárgyakban, no és persze a retro stílus mai darabjaiban. Az Artemide DALU asztali lámpa Vico Magistretti a hatvanas években készített lámpájának újragondolt változata.

 

Az ArteM design lámpák egyedi alakjukkal gondoskodnak a stílusosságról és a mindig tökéletes megvilágításról.




 

 

Az IKEA 365+ BRASA függőlámpát azért is kedveljük, mert szabadon kombinálható szpotokkal, így alakíthatod a saját igényeidnek megfelelően.



 

A möbelix Kerstin névre hallgató mennyezeti lámpája egyszerűen rafinált vonalvezetésével, krómozott, kristálydíszítésű búrájával bármelyik lakás éke lehet. Leginkább mégis csajos kis lakásokba ajánljuk, ahol praktikusan irányható fényei miatt könnyedén kedvencünkké válhat. 

 

Az IDdesign belül lilaburás állólámpája a Calotta névre hallgat, és szintén modern nőiessége miatt nyerte el tetszésünket. Azonban praktikussága sem elhanyagolható szempont: hiszen miközben bárhova állíthatod ezt a mutatós darabot a lakásban, a burákat egyesével, külön-külön a tetszésed szerint irányíthatod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL