FÉSZEK

Mit hoz az újév otthonodba? - Lakástrend 2012

Szerző:
Szabó Anna
Őszintén szólva, a lakástrend sok újat idénre sem tartogat. Leginkább apró változások figyelhetők meg. Azonban hiába a válság, az elegánsabb vonal feltörekvőben van, természetesen a letisztult, egyszerű vonalak mellett.

 

 

 


Ahogy pár éve folyamatosan trendi volt az újonnan elkészült retro bútorok kopott hatású megjelenése, idén már az eleganciát éhezni fogjuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy súlyos darabokat kell, súlyos pénzekért megvásárolnunk.

Elég, ha a bolhapiac darabjait vesszük szemügyre, vagy a már meglévő minimalista bútoraink közé csempészünk be csipetnyi glamourt.

 

Kreatív gyűjtögetés

Valószínűleg a válság és a megbolondult időjárás hatására, az újrahasznosítás még inkább divatos lesz. Mondhatni, aki ebből kimarad, az lemarad. Ugyanis aki valamennyire is ad magára, és a pénztárcájára, az a nyílászárók lecserélése mellett – ha még eddig nem tette volna meg – előkeresi a padlásról a nagyi rég elfeledett kredencét és felújítja, megszokott, de nem megunt kanapéját új ruhával ajándékozza meg, ahelyett, hogy az egészet kidobná… Szóval elő a kreativitással, mert idén a régi nem a megunt, hanem a felújítandó kategóriába esik.


Kép: KA International

Így aztán a tradíció ilyen fokú szeretete odáig vezethet, hogy a gyűjtögetés is menővé válhat, sőt a különböző stílusok keveredése is. Értsd úgy, hogy például a gobelin képek, a modern fotók és a felmenőkről készült olajfestmények együttese a falon, valamint az előterükben sorakozó különböző vázák ma a divatos lakások elengedhetetlen részeit képezhetik.

 

Fehér kontra harsány


Kép: IKEA

Nem ejtettünk még szót a színekről. Ugyan alap a fehér és annak szürkés árnyalatai, de a nagy színes minták színes (szinte neon) alapon szintén a 2012-es lakástrend részeit képezhetik.


Kép: KA International

Csínján bánjuk azonban ezzel a lehetőséggel, mert ez a harsány irányvonal, melyért először fellángolunk, aztán hamar a kiábrándulás útjára léphet. Ilyen esetben pedig a mai anyagi helyzetben nem tudjuk majd könnyedén eltűntetni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL