FOGYÓKÚRA

Egyedül nem megy?

Szerző:
Szabó Anna
„Egyedül nem megy” – Biztosan a te szádból is elhangzott már ez a mondat, amikor hosszas halogatás után el kezdtél fogyókúrázni. Nos, ilyenkor kell egy barát(nő), aki kimozdít, aki megmozgat, és aki akár a fakanalat is a kezébe veszi... Fogyókúrás barátságok, szövetségek otthon, a munkahelyen, vagy a világhálón.

 

Kevesen vagyunk olyan szerencsések, akik elmondhatjuk magunkról, hogy a családunk, a barátaink, esetleg kollegáink között van, aki komolyan hisz bennünk és támogat döntéseinkben. Pedig egy úszógumikkal küzdő nő egyik legfontosabb fegyvere a zsírpárnák ellen egy támogató hűséges
bajtárs.

A diéta sikere fejben dől el!


Akkor is, amikor kiéhezve állunk a hűtőszekrény koppanásig nyitott ajtajában, akkor is, amikor szúr az oldalunk, miután a harmadik kört kezdjük a Margit szigeten, és akkor is, amikor késő este egy sorstársunkat hívjuk fel a pizza futár helyett! Ne akarjuk egy nap alatt megváltani a világot! Mielőtt elkezdenénk számolgatni a kalóriákat, mielőtt megrendelnénk a legújabb fogyókúrás porokat, előbb vessünk számot magunkkal és keressünk valakit, aki segítségünkre lesz a nehéz percekben. Fogyózni persze, mint minden mást, akkor a legkönnyebb, ha többen csináljuk egyszerre! De ki a fene lesz hajlandó pont velünk együtt kezdeni? Ki az, aki pont ma töri hasonló problémákon a fejét? És hogyan fogunk egymásra találni?

Nos, első lépésben célozzuk meg a közvetlen környezetünket, hiszen: „nézd meg az anyját”… együtt fogyózik a lányával! Nem ritka, ha még együtt él a család, hogy sikerül közös nevezőre jutni és szanálni a hűtőszekrény tartalmát. Szerencsés esetben nem marad más hizlaló "étel" a konyhában, mint a családfő folyékony kenyere, vagyis pár doboz sör. Ennél ideálisabb helyzet, ennél támogatóbb környezet nincs is!


Szerencsések azok, akiknek akad a baráti körükben olyan személy, akinek a véleményében maximálisan megbízhatnak, aki tud és akar is segíteni. Sokszor nem is kell, hogy sorstárs legyen az illető, elég, ha józan paraszti ésszel visszalökdösi a fogyókúrázót a realitás talajára! Ők azok a pótolhatatlan jó barátok, akik elismerik az eredményeinket és még a rosszindulatú támadások előtt felvállalják, hogy észre térítenek. Becsüljük meg őket!


Kifogyhatatlan a karcsúsodni vágyók tábora!


Előfordulhat, hogy környezetünkben senki sem látja szükségét annak, hogy diétázzunk és megelőzendő a későbbi "hisztiket", amiken át kellene segíteniük, megpróbálnak jobb útra téríteni bennünket: „Ugyan már, miért kellene Neked fogyni!”, esetleg: „Ugyan már, Te pont így vagy szép, és szexi!” frázisokkal. Én személy szerint boldogan bezsebelném a bókokat, és a laptopomat hívnám segítségül. Nagyon aktív, és már-már trendek köré szerveződött kis csoportok várják, hogy újabb és újabb lelkes tagok lépjenek be az amúgy mindenkire nyitott csapatukba. Válaszd bármelyik, trendi vagy bevált hagyományos diétát a neten, találsz hozzá híveket is, akik esküsznek rá, hogy ők azzal fogytak, szálkásodtak lettek olyanok amilyenné válni szerettek volna. Szerencsére ez többnyire így is van, hiszen minden fórumon van egy kemény mag, akik a kezdet kezdetén verbuválódtak össze, és fürdőruha szezon, esetleg egy ballagás előtt vagy éppen a karácsonyi ünnepek után újra és újra együtt szabadulnak meg felszaladt dekáktól, centiktől esetleg kilóktól.

Bármelyik utat választod, tartsd szem előtt: az együtt megszerzett tudás közös kincs! Légy nagyvonalú és támogasd azokat, akik később téged kérnek majd fel segítőnek! Gondolj a fogyókúrára úgy, mint tapasztalatszerzés, remek motiváció, hogy amit ma megtanulsz hasznos lesz később a megelőzésben, hiszen nem lefogyni gyötrelem, hanem megtartani az elért eredményt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL