PASISZEMMEL

Hölgyválasz a diszkógömb árnyékában

Szerző:
Szabó Anna
Ők a parkett ördögei. Patájuk helyére tűsarkú cipőt varázsoltak, a vasvillájukat meg leadták a ruhatárban. Farkuk nincsen. Épp elég, hogy nekünk van. Mi hallgatunk rá és rájuk, és az elkárhozást is kockáztatjuk – meg a visszautasítást.


Minden szórakozóhelynek van egy pontja, ahonnan mindenkit látni – Pasiszemmel. Ha ez a kicsinyke sziget arra is alkalmas, hogy (majdnem) mindenhova belássunk, akkor több mint valószínű, hogy a férfi feladja kényelmes megfigyelő pozícióját, és alászáll. Nem a pokolba – legalábbis egyelőre még… -, csupán a tekergődző testek forgatagába. Fülünkbe vadul tucc-tuccoló, zenének hazudott valami rivall, ami nagy segítségünkre lehet abban, hogy ne kelljen beszélgetni. A kiszemelt nővel. Vagy nőkkel. Mert van belőlük bőven: nem pályakezdő pasi például olyan buliba be sem teszi a lábát, ahol a hímek vannak túlsúlyban. Így is könnyen összeveszhetünk a prédán. Itt egy, ott kettő, arrébb meg egy egész kis csoport. Drágáim, a diszkóban csajozni külön művészet, és minden egyes szituáció sajátos stratégiát igényel tőlünk. A dekoltázsotok a tánc hevében elővillanhat, a gondolataitok viszont nem, ám a figyelmes pasiszem úgy olvas bennetek, mint unatkozó háziasszony a fürdőszobabútor katalógusban. Felkészültek vagyunk, és ennek következtében a siker sem marad el. Vagy ha mégis, arra is gyártunk olyan elméletet, amiből kedvezően jövünk ki. Hiszen férfiak vagyunk.

A pillantásod mindent elárul…

Jó esetben senki sem jár egyedül szórakozni. Főleg a nők nem. Vagy ha igen, akkor ott komoly bajok vannak – lásd még elkeseredett férfifogás címszó alatt. Szóval mivel Ti csoportosan, de legalább ketten, libbentek be falatnyi ruhácskátokban a tánctér közepére, ezért mi is falkába verődve kezdjük meg a vadászatot. Az állatvilágban kerülendő a szemkontaktus: a merev tekintet fenyegetést jelent. Mi azonban nem vagyunk állatok (annyira…), meg aztán a XXI. századi férfi bátor, akár a filmbeli gladiátor, és nemcsak a kandalló elé terített medve, de a Hölgyek pillantását is álljuk. Mert az egy jel: „okés, bepróbálkozhatsz nálam”. Ó, a jelek, az áldott és átkozott jelek! Kedveseim, bár szerintetek egyértelműek, nincs olyan fickó széles e világon, aki határozott bizonyossággal kiigazodna köztük. Így járt a minap egyik barátom is. Miután már jó ideje stírölte a csajt a DJ pult mellett, és úgy érezte, hogy ez kölcsönös, cselekvésre szánta el magát. „Látom, Te is szemeztél velem” – vette elő a srác bűbáj mosolyát. „Valamit félreérthettél” – jött a válasz a dancing queentől. Igaz, ennek ellenére hajnalban a haver lakásán kötöttek ki. Vagyis a jelek korántsem egyértelműek – a diszkógömb árnyékában sem.

A felét vállalom!

Mivel nem egyedül jársz csajozni… akarom mondani, csörögni, ezért a cimborád számára is kell valami elfoglaltságot találnod, ha Te úgy döntesz, hogy a tettek (tánc)mezejére lépsz. Ilyenkor ideális választás olyan Hölgyikéket kiszúrni, akik szintén ketten vannak. Mindez idáig nagyon egyszerű, ám nem lennénk férfiak, ha nem bonyolítanánk ezt is túl. A két Senorita csinos, és ebből csinos vita kerekedhet köztünk. Pasik vagyunk, birtokolni akarunk, avagy melyikünk melyik nőt válassza? Higgyétek el, a haveri körben nem egy ilyen vitának voltam már szem- és fültanúja. De a helyzet lehet rosszabb: mi van akkor, ha az egyik csaj nem tetszik? És mégis nyomulnod kellene rá, hiszen a cimbid már elkezdte a másik virágszálnál a bekerítő hadműveletet. Segítened kell neki, hogy a csaj barátnője ne legyen zavaró tényező, meg hát neked is jobb, ha nem egyedül táncikálsz tovább. Az igaz barát bevállalja, hogy a nem különösebben bejövős Hölgyet is lefoglalja, hagy hódítson csak a haver. Ám cserébe elvárjuk, hogy reggel nekünk számoljon be elsőként az éjszaka további történéseiről.

Drámai dámák

A csaj-duóval érdemes amúgy vigyázni. Ha mindkét grácia bitang jól néz ki, akkor rengeteg méh dong majd körülöttük, mind beporzásra éhesen. Amennyiben a tündérkék tisztában vannak azzal, hogy szépek, mint Leo DiCaprio szemei a Titanicban, akkor simán megjátszhatják a bálkirálynőt. Azaz: mi vagyunk az udvaroncok, ők meg a megközelíthetetlen uralkodók. Még csak egy pillantást sem vetnek a körülöttük próbálkozó férfihadra, kizárólag egymással vannak elfoglalva. Oldalukon márkás kistáska lóg, kezükben drága, esernyős piát egyensúlyoznak, és annyira tudatában vannak vonzerejüknek, hogy szinte még magukkal sem állnak szóba. Nyomulhatunk, de nem érdemes. Inkább nézzünk egy kicsivel mögéjük, ahol az a vonzó Hölgykoszorú riszálja a domborulatait.

Csoportos leszedés

Annyian vannak, mint az oroszok – tartja a mondás. Mit mond erre a férfi? „Az nem baj, mert sok a szép orosz nő”. Ennyi. Szóval, ha olyan csajcsoport kerül a célkeresztbe, ami legalább 4-5 szemrevaló teremtésből áll, ott a pasi rohamosztag is nagyobb sikerre számíthat. Persze itt is le kell osztanunk előre, hogy ki kit cserkész be, de nem kell azon aggódni, hogy valaki magányos marad; se nálunk, se a csajoknál. Ha már az egyikünk célba ér, a többiek még mindig mozdulhatnak tovább; bár arra azért figyelni kell, hogy mivel a lányok mindent együtt csinálnak, ezért a haver által leválasztott kisasszonyt a barátnői megpróbálják a felügyeletük alatt tartani. Ekkor már a cimborának kell ügyesen zsonglőrködnie, és jól teszi, ha messzire viszi kicsikéjét a többiektől. Persze másnap kötelező legalább egy sms-t küldenie, hogy meddig jutott a csajjal. Aztán nagyjából egy hét múlva, a következő party night alkalmával kezdődik elölről minden. Az ördögien csábító nők, és az angyali jó szándékkal felvértezett férfiak újra egymás mellé sodródnak a diszkógömb árnyékában. Let’s dance!

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL