SZÓRAKOZÁS

Top 5 kihagyhatatlan decemberi program - Advent nélkül

Szerző:
Szabó Anna
Mi lányok, sokszor úgy érezzük az év utolsó hónapjában, hogy jó lenne kimozdulni valahova. Ám a karácsonyi készülődésből egy adventi vásárban nehéz kikapcsolni.


Íme néhány programajánlat, ha elmenekülnél a díszek, ünnepi menük és ajándéklista világából.

V. OTP Lovas Világkupa
Időpont:
december 2.
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

650 tonna homok, 500 ló, a világ legjobb lovas sportolói, hazai hírességek és a „repülő francia” a Papp László Budapest Sportarénában. A közkedvelt lovas ünnepet, az OTP Lovas Világkupát immáron ötödik alkalommal rendezik meg. A főszervezők, a fogathajtó világbajnok Lázár fivérek exkluzív programmal készülnek a jubileumi év kapcsán.

A három nap alatt látványos show-k, izgalmas versenyek ejtik ámulatba a közönséget. Az ünnepi show-műsorok csúcspontja a legnívósabb európai lovas rendezvények sztárja, a világhírű francia kaszkadőr és lóidomár, Lorenzo (27) bemutatója lesz. Lélegzetelállító produkciójában a hátsó két lóról irányítja a négy pár száguldó lovat, akikkel akadályokat ugrat át.

Mohafeszt
Időpont:
december 3-16.
Helyszín: Budapest, Moha Kávézó és Kultúrtér

A hatnapos összművészeti fesztivál olyan komplex programot kínál, mely sokszínűsége révén megszólíthatja a kerület lakóinak többségét, hiszen vonzó lehet mind a színház, mind a komoly-, mind a könnyűzene kedvelői számára.
Zenés irodalmi est, crossover koncert, jazz improvizációk, reneszánsz vokális muzsika, világzene, és kortárs színházi előadás alkotja a fesztivál palettáját.
A fesztivál nem csupán felnőttek számára kínál kulturális programot, hanem a család minden tagja számára tartalmas szórakozást nyújt.

Az esti előadásokat megelőzően már a délután folyamán is nyitva áll a kapu az érdeklődők számára, hiszen családi programok is várják a kultúra kedvelőit, a kreatív művészeti műhelyekbe kisgyermekek és felnőttek egyaránt bekapcsolódhatnak.


Miszlikbe apríts!
Időpont:
december 19.
Helyszín: Budapest, Millenáris

A Katona József Színház népszerű színésze, Elek Ferenc lesz az est pincére, aki az ételek mellett prózamonológokat is feltálal az evésről, ivásról, főzésről. Megtudhatjuk, mi történik akkor, ha egy étteremben eltűnik a szakács és a pincér, és egy sokat beszélő, érzelmes és okos, de az élet nagy kérdéseire mindig csak az evésen keresztül válaszoló pincér marad csak. A rendhagyó előadásban a magyar irodalom olyan klasszikus szerzői segítségével mutatjuk be az evés fontosságát, mint Móricz Zsigmond, Hamvas Béla, Tersánszky Józsi, Jenő Parti Nagy Lajos, Krúdy Gyula, Cserna-Szabó András.

Miért jó együtt enni, együtt lenni? Jelentheti az evés az előjátékot a színházhoz vagy máshoz? Van-e hasonlóság egy szexuális együttlét és egy közös főzés között? Jelentheti-e a főzés az előjátékot, az evés a szexet? Lebontható a színház alapanyagokra, amikből az előadást főzzük, és jelenthet-e katarzist, ha közösen elfogyasztjuk? A brit tudósok szerint akár Beatles, akár Beethoven, az emberek ugyanazért szeretik a zenét, amiért az evést, a testi gyönyöröket vagy a pénzhez jutást: dopamin szabadul fel zenehallgatás közben az agyban. A rendező Kálmán Eszter, több TÁP Színház-előadás rendezője és rendezőasszisztense, a Hamupipőke című rendhagyó és sikeres színházi előadás-kísérlet alkotója.



Flora Virágfesztivál és Keceli Fazekas Kiállítás
Időpont:
december 2-4.
Helyszín: Kecel

Idén huszonötödik alkalommal rendezik meg Kecelen a virág- és kilencedik alkalommal a fazekas-kiállítást. Így aztán bátran mondhatjuk, hogy az év utolsó hónapjának első hétvégéjén változatos programok várják a család összes tagját Kecelen, a Városi Sportcsarnokban, valamint a Könyvtárban.

Future Shorts Nemzetközi Rövidfilmfesztivál
Időpont:
december 10.
Helyszín: Budapest, Sirály

A Future Shorts nem egy hagyományos filmfesztivál.
Határokat lép át, konvenciókat töröl el azért, hogy a világ legjobb rövidfilmjeit elérhetővé tegye a szó szoros értelmében vett nemzetközi közönség számára. A fesztivál célja, hogy a filmnézést közösségi élménnyé tegye és újraértelmezze a filmfesztivál fogalmát. Kulturális híd ez filmkészítő és néző, film és zene, országok és világok között. Negyedévente 6 nemzetközi alkotó rövidfilmje kerül levetítésre különböző közösségi terekben: kávézókban, kocsmákban, színházakban, galériákban a világ minden táján.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL