SZÉPSÉG

Védd meg szépséged a hidegtől!

Szerző:
Szabó Anna
Ugyan még nincsenek fagyok, de már érezni a hűvösebb napok hatását külsőnkön. Éppen ezért talán már most érdemes felvértezned magadat az igazi zimankó beköszönte előtt!


A hideg idő mintha a nedvesség utolsó cseppjét is kiszívná a bőrünkből és hajunkból. Körmünk is könnyebben letörik, amikor csökkenni kezd a hőmérséklet. Ilyenkor szint mindegy, mihez kezdesz: így is, úgy is szépséged látja kárát. A meleg gyapjúsapkától lelapul a frizurád, arcod megduzzad a fűtéstől… és még folytathatnánk. Amikor az időjárás a legzordabb, szépségápolási módszereink akkor legyenek a legkíméletesebbek. Íme néhány változtatás, amit érdemes bevezetned. Válts krémes arctisztítóra, dúsabb hidratálóra és testápoló olajra. A száraz, hámló bőrt finoman radírozd le, így jobban felszívja a hidratáló anyagokat. Ha nem nagyon zsíros a bőröd, a reggeli arctisztításhoz csak tiszta vizet használj. Az arctisztítót csak este vegyed elő. A túl sok tisztítás lemossa a bőr természetes védőrétegét. Használj kézkrémet, és néhány hetente kényeztesd hajadat mélyhidratáló pakolással.

Bársonyos bőr és gyönyörű haj

Az alligátor manccsal nem feltétlenül az a probléma, hogy nem túl szép, hanem hogy a száraz repedezett bőrű kéz érzékenyebb a fertőzésekre, hiszen a baktériumok könnyebben bejuthatnak a repedéseken át. Kenj a kezedre és körmödre kézkrémet, húzz rá műanyagzacskót, majd tekerj rá 15 percre meleg törülközőt.

Az 1800-as években az európai nők rózsavízzel, mandulaolajjal és tojássárgájával átitatott kesztyűben aludtak. Néhányan még nyers hússzeleteket is tekertek a kezükre éjszakai „lágyítóként”. Ma már rengeteg kézkrém közül választhatsz. Keress glicerines vagy növényi olajat tartalmazó krémet, ez gyorsabban beszívódik a bőrbe, és nem hagy nyomot. Legalább naponta kétszer használd, főleg kézmosás után.

Fogj egy rugalmas pamut zoknit, és vágd ki az ujjaknál. Lefekvés előtt kend be térdedet és könyöködet zsíros, tápláló testápolóval, és húzd rá a zoknit. Ha még ezek után is hámlik a térded és a könyököd dörzsöld le a száraz bőrt természetes anyagú kefével vagy régi fogkefével. Melegíts fel egy kis olíva- vagy édesmandula-olajat, öntsd két kis tálba, és áztasd benne könyöködet 10 percig. Töröld szárazra, és kend be gazdag ápolószerrel.

Ha arcodon hámló folt jelent meg, ápold tejsavas krémmel. Óvd a hajadat is! Többek között a hideg levegő összehúzza az ereket, és feszülő, viszkető érzést okozhat a fejbőrön. Samponozás előtt dörzsöld át a fejbőrt természetes anyagú kefével. Ez serkenti a vérkeringést, enyhíti a viszketést.

Samponozás előtt öblítsd le a hajad és a fejbőrt almaecettel. Ez lágyan ápolja a feszülő, száraz fejbőrt, és eltávolítja a hajformázó szerek maradékait. Ha szeles nagyvárosban élsz, de nem tetszik a szélfútta frizurád, tegyél a hajadra indulás előtt egy kis nem kimosandó balzsamot, és köss laza lófarkat. Amikor beértél az irodába, elég kibontani, és egy kicsit megrázni a hajadat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL