SZÓRAKOZÁS

Őrült őrgrófnő, alföldi kisváros - de hogy jön ide Moszkva?

Szerző:
Szabó Anna
Nem, nem az őrgrófnő gondolt egyet és látogatott el az orosz fővárosba, hanem mi párosítottuk össze a téli szezon legcsajosabb, vámpír-mentes lányregényeit két magyar szerző tollából.


Van az úgy, hogy az ember lányának idegeit az év utolsó pár hónap megfeszített tempója megviseli – és akkor még nem említettük a ruharétegek végtelenségig gyarapodó számát… De a jól bevált recept még mindig segíthet: forró fürdő, forró csoki (vagy tea, ki, hogy szereti), no és persze egy kiadós lányregény.

Pallavicini Zita:
Egy őrült őrgrófnő naplója

Hogy ki Pallavicini Zita, a cseh, a német, az osztrák és a magyar társasági lapok és média sokáig kedvelt figurája? Naplójában az őrült grófnő ugyanazzal a szenvedéllyel és provokatív őszinteséggel néz szembe az arisztokrata lét bonyodalmaival, családja történelmével, szerelmei és önmaga gyarlóságaival, amilyennel az életét is éli. Benne olyan vonzó és nagyszabású figurákkal, mint a tragikus sorsú édesanya, a gyönyörű, excentrikus cseh grófnő, vagy a naivan tisztességes nagyapa, aki Pallaviciniről Pálinkásra magyarosított, hogy 1956 után kivégezzék. A tabló részeként felbukkan Andrássy Katinka, a vörös grófnő, s hősnőnk nagy szerelme, Karl Schwarzenberg herceg, a gazdag és befolyásos cseh politikus. Pallavicini Zita nem másokat, önmagát beszéli ki, a maga anorexiáját, a maga depresszióját, öngyilkossági kísérletét. Mert miközben látszólag minden adott az idilli lányregényhez: nagyvilági kozmopolita közeg, nyaralás Barbadoson, vacsora Valentinónál, a valóság az a magány, a folyamatos megcsalatás, nemritkán pedig a napi nélkülözés. S hiába az impozáns kapcsolatok sora, a valódi érzelmekre vágyó, mert azokat igazából soha meg nem kapó Pallavicini Zita életének végül is két gyönyörű gyermeke ad valódi értelmet. Megéltem a gyönyört és a poklot. Ez volt a sorsom eddig. Azonban, ha mindez nem történik meg velem, akkor én nem vagyok Pallavicini Zita.

Idekattintva megrendelheted a könyvet,
vagy böngészhetsz a hasonló ajánlatok között »


Vass Virág:
Krásznájá Moszkvá

Európa legnagyobb városában, ahol a Pravda helyett a Prada dívik és a lidérces múlt a jövő neonfényű ígéreteivel találkozik, már a szerelem törvényeit sem tartja be senki. A frissen elvált Lili egy alföldi kisváros fojtogató légköréből érkezik Moszkvába, hogy meg próbálja az életét rendbe tenni. Az elegáns partik és elhagyatott lakótelepi lakása között ingázva találkozik Kátyával, a Bolsoj Színház balerinájával, akinek a karrierje dúsgazdag barátjától függ, noha a lány legszívesebben az egész kapcsolatból kitáncolna. Nonita, az indiai újságírónő egy elrendezett házasság romjai közül menekült a távoli északra. Ők hárman, gyönyörűek, tehetségesek, harmincasok. Az orosz művészvilág, alvilág, a szenvedélyes szláv lélek, a szibériai és indiai hagyomány életbölcsességei közt egy nagyon is aktuális kérdésre keresik a választ: összeegyeztethető a női odaadás, vonzerő azzal, hogy pontosan azt az életet élem, amire mindig is vágytam? És vajon van remény az újrakezdésre, ahogy Moszkvában mondják a "balzaci életkorban"?

Idekattintva megrendelheted a könyvet,
vagy böngészhetsz a hasonló ajánlatok között »

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL