FOGYÓKÚRA

Lúgosíts és fogyj!

Szerző:
Szabó Anna
A hízás hátterében gyakran a szervezet elsavasodása áll, éppen ezért fontos a méregtelenítés is ahhoz, hogy visszaszerezd eredeti testsúlyodat. A sav-bázis egyensúly helyreállításának nagy szerepe van a fogyásban.

 

A cukrozott, tartósítószerekkel kezelt és emészthetetlen, mesterséges anyagokkal feljavított ételek fogyasztásával szinte népbetegséggé vált az elsavasodás, ami számos egészségügyi probléma mellett az anyagcsere lelassulásáért és az elhízásért is felelős. A lúgosító ételek segítenek abban, hogy az anyagcseréd beinduljon, könnyebb és gyorsabb lesz az emésztésed.


A felgyülemlett salakanyagok pedig fokozatosan távoznak a szervezetedből. A tisztulás és a fogyás együtt hatékony eredményt hozhat. Összegyűjtöttük a legjobb lúgosító ételeket, melyeket érdemes beiktatnod a diétádba. Hogy helyreállítsd szervezeted sav-bázis egyensúlyát, és ezzel megkönnyítsd a zsíranyagcserét, valamint beindítsd a fogyást, gazdagítsd étrendedet lúgosító élelmiszerekkel.

A legjobb lugosító ételek

1. Mazsola


Egy kevés mazsolával ízletesebbé teheted a müzlidet vagy a gyümölcssalátádat. Vigyázz azonban, hogy naponta ne fogyassz belőle pár szemnél többet, mert noha, egészséges és lúgosít, magas a kalóriatartalma.


2. Fokhagyma


A fokhagyma a vértisztításban és a zsírbontásban is támogatja a szervezetet. A fokhagymával bedörzsölt pirítós, vagy az ételbe belepréselt fokhagyma ugyanolyan hatékony.


3. Tökmag


A tökmag nemcsak lúgosít, de a zsírégetéshez nélkülözhetetlen ásványi anyagokban is gazdag. A mazsolához hasonlóan magas a kalóriatartalma, ezért fontos, hogy ne ess túlzásba!


4. Avokádó


Az avokádót elsőrangú lúgosító zöldség, sokan a legerősebb lúgosító ételként tartják számon. Készíts avokádó krémet, és kend meg vele a reggeli pirítóst.


5. Gyömbér


A gyömbér az anyagcserét is fokozza, segítségével könnyebben emészted meg a nehéz ételeket is. Fogyassz minél több gyömbér teát a nap folyamán.


6. Krumpli


A krumpli is lúgosít, és remek diétás köret, ha párolva vagy főtt formájában tálalod. Fantasztikus saláták és fogások készíthetők belőle.

7. Uborka

A friss és a savanyú uborka is lúgosít, ráadásul alig tartalmaz kalóriát. Szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatod.


8. Banán


A banán laktató és lúgosító gyümölcs, magas kalória tartalma miatt azonban naponta egynél többet ne egyél. Gyümölcssalátát is készíthetsz belőle. A legjobb, ha almával párosítod.


9. Citrom


A citrom is hatékony lúgosító, ezért érdemes a teába facsarni belőle minden nap. Magas C-vitamintartalma miatt immunvédő hatása is jelentős.


10. Petrezselyem


A petrezselyem is fontos szerepet játszik a szervezet lúgosításában, ezért használd gyakran salátákba, levesekbe és köretek díszítésére..


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL