EZOTÉRIA

Neked is van gyógyító dalod

Szerző:
Szabó Anna
A hang a három fő gyógyító erő egyike. Előtte áll a fénynek és a lélegzetnek. A zene képes felemelni egy magasabb tudatszintre, ahol megtisztulhatsz a fájdalmaidtól. A gyógyító dalok különleges erővel bírnak.

 

A gyógyító dalokat több spirituálisan fejlett nép is használta, az indián törzsek, a tibeti lámák is alkalmazták. Az éneklés már önmagában is megnyugtat és felszabadítja az érzelmeket. A gyógyító dal azonban ennél többre is képes, megnyitja a spirituális ösvényeket, és a testünkbe férkőzött negatív érzelmi lenyomatoktól is megszabadít.

A gyógyító daloknak három fajtája ismert: 1) a gyógyító dal, amely megnyugtat, feltölt, és az érzelmi fájdalmakat gyógyítja 2) az életinduló, amely különleges élethelyzetekre figyelmeztet, és felerősíti a védelmi mezőnket 3) a jelződal, mely a dalok által ad tanácsot a problémáinkra, mint egy üzenet.

Gyógyító dal

Mindenkinek van egy gyógyító dala, amely gyógyít, megnyugtat, és feltölt, ha fáradtak vagy nyugtalanok vagyunk. A dal éneklése segíthet stresszes helyzetekben is, mert a dal éneklése olyan folyamatokat indít be, melyek hatására kreatívabban tudjuk megoldani a problémás helyzeteket. A gyógyító dal ugyanis testi, lelki és szellemi szinten is hat. A testünkbe férkőzött negatív érzelmi lenyomatoktól szabadít meg. A gyógyító dal mindig velünk van, soha nem hagy el, tudatosan mégsem ismerjük. A gyógyító dalunk a tudatalattinkban van eltárolva, meditáció útján férhetünk hozzá. Az intuíciónkra is hagyatkozhatunk. A te dalod mindenki másétól különbözik. Egyes gyógyító dalok arab dallamokra emlékeztetnek, mások hindu vagy tibeti kántálásokra. A dalok többsége azonban az amerikai indián dalokat idézik.

Találd meg a saját dalodat

A gyógyító dal megtalálásához többféle út vezet. Böjtölhetsz, akár visszavonulhatsz a keresés idejére, meditálhatsz, vagy akár kérheted álmodban is, hogy rád találjon. A leggyorsabb módja azonban, ha valaki 10-15 percig dobol tam-tam dobon, vagy sámán dobon, miközben mi befelé figyelünk. A dob hangja belülről egy dallamos, mindig visszatérő dalt hoz elő. A hangcsírák és a furcsa esetleg érthetetlen halandzsaszövegek végül egy dallá állnak össze. Fontos, hogy a doboló személy is ráhangolódjon a gyógyító dalt kereső személyre, és megtalálja az adott ritmust, mely a számára a legmegfelelőbb. A ritmus és az ütem változhat is. Addig tart a dobolás, míg ki nem énekli az illetőből a gyógyító dalát. Az is jó, ha szerzel egy dobot, és te magad dobolsz. A dobolás után, vagy amikor transz állapotba kerülsz, a magasabb tudatosság elénekli majd neked a dalodat. A legtöbb gyógyító dalban kezdetben nincsenek szavak, legtöbbünk elsőre csak egyetlen zenei frázist fogad be. A gyógyító dalok gyakran különböző részekből, melyek az ismételt énekléskor, illetve a test ütemes mozgásakor öltenek testet. Ha sikerült megtalálnod, akkor magadnak, de másoknak is énekelheted. Mindenkire gyógyító hatással lesz, aki csak hallja. Saját intuícióid segítenek abban, hogy milyen helyzetekben, és mikor alkalmazd majd. A gyógyító dal képes elűzni azokat az érzelmi és szellemi fájdalmakat, melyek beférkőztek a testünkbe.

Az Életinduló dal

Az életindulónak nevezett erődal szintén egy gyógyító dal, ezt azonban nem akkor találja meg az ember, amikor akarja. Az életinduló dalt nem könnyű megtalálni. Bennünk énekli magát, amikor életünk egy komoly változás előtt áll, vagy olyan szituációba kerülünk, amikor nagyobb erőkifejtésre van szükség. Az életinduló dal általában arra figyelmeztet, hogy a közeljövőben valamely jelentőségteljes és nagyszerű esemény következik be. Titok, mikor jön. Az életinduló tulajdonképpen egy erődal, mert rendkívül pozitív energiával tölt fel. Egy szent és titkos dal, amely csak a miénk. Csak akkor tudjuk elénekelni, ha hagyja, máskülönben nem tud behatolni a hangunk a dolgok lényegébe. Az erődal egy különleges dal, éneklése közben a test energiaszintje megemelkedik, és erőteljes auramező keletkezik körülöttünk.
Az erődalunk megtalálásához hasonlóképen kell eljárni, mint a gyógyító dal keresésénél. Arra azonban fel kell készülnünk, hogy sokkal több időt vesz igénybe, és lehet, hogy teljesen váratlanul tör majd ránk. A tűz ereje segíthet talán, vagy ha a kandallóban égő lángokra összpontosítunk. Kérhetjük a szellemi vezetőnket, vagy az angyalokat is, hogy segítsenek megtalálnunk az erődalunkat.

Egyszer csak megszólal benned

Furcsa lehet, de az erődalt nem mi énekeljük, hanem egyszer csak megszólal bennünk. Ha meghalljuk a belső hang által, akkor nyugodtan elénekelhetjük, vagy dúdolhatjuk. Az erődal általában egy zenei hangsor, nincsen szövege. Csak hangokból áll, a gyógyító dallal ellentétben, melyhez rendszerint valamilyen szavak vagy szófoszlányok is tartoznak. Az erődal eltávolítja a ránk kapaszkodó negatív energiákat, és veszély esetében biztonságot ad. Felerősíti a védelmi mezőnket, és erővel, energiával tölt fel bennünket szükség idején. Az erődal csak akkor jelentkezik, amikor szükségünk van rá. A veszély elmúlását követően elfelejtjük, hogy ne lehessen visszaélni az erejével. Ez a dal csak akkor jelentkezik, ha valamilyen jelentős életesemény előtt állunk, hogy erővel töltsön fel bennünket, és jelezze a nagy horderejű változást.

A jelződal

A jelződal a gyógyító dalok harmadik fajtája. Szintén egy segítő dal, melynek legfőképpen figyelemfelkeltő, tanácsadó hatása van. Bizonyos helyzetekben halljuk, amikor a dal jelentése az üzenet. Ha például azon töprengsz, hogy szakíts-e a barátoddal, vagy ne, és közben a fejedben megszólal egy szakítással kapcsolatos dal, akkor máris megjött a válasz, tudod, hogy ennek vége. Ha azonban valami szerelmes dal, vagy reményről szóló dal kúszik be jelződalként a fejedbe, melyet önkéntelenül elkezdesz dudorászni, akkor még nincs minden veszve.

A jelződalt egyfajta spirituális tanácsadóként is felfoghatjuk. Az is előfordulhat, hogy mondjuk, valaki tanácsot kér tőled, de nem vagy biztos magadban, egy zenerészlet bekúszik a fejedbe, mely szintén tartalmazza a helyes választ. Miközben másokkal beszélgetsz, a jelződalok kapcsolódhatnak a beszélgetés témáihoz, problémáihoz. A jelződal általában egy ismert dallam, amelynek azonnal megértjük az üzenetét. Lehet, hogy a rádióban halljuk meg, vagy egyszerűen csak magunktól belemászik a dallam a fülünkbe és önkéntelenül is dúdolni kezdjük.

A jelződal azonban lehet egy fix dal is, amely a pillanat különös voltára hívja fel a figyelmedet. Ha meghallod a rádióban a dalrészletet, vagy a fejedben szólal meg, akkor tudod, hogy most valami különleges dolog fog veled történni. Ha egy dal gyakran ismétlődik a fejedben, akkor jegyezd meg, mert lehet, hogy a jelződalodra bukkantál. A jelződal ideiglenes, és végleges is lehet. Van, hogy csak egy bizonyos életszakaszban van jelen életünkben, előre jelezve bizonyos helyzeteket.

Ez a cikk Leah Maggie Garfield, A hangterápia alapjai című könyv alapján készült.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL