SZÓRAKOZÁS

Ability - A képességek próbája

Szerző:
Szabó Anna
Ősztől a tv2 sugározza azt az országos, anti-diszkriminációs vetélkedőt, melyet az Ability Park Egyesület munkatársai szerveznek és bonyolítanak.

 

„A diszkrimináció csökkentésének elősegítése a médián keresztül- Képességek próbája” c. program keretén belül a vetélkedősorozat célja, hogy közelebb hozza a fogyatékossággal kapcsolatos élethelyzetek játékos megtapasztalásának lehetőségét a széles közönség számára.

Egy országos fogyatékosügyi, anti-diszkriminációs vetélkedőt követhetnek nyomon az érdeklődők, melyből több adásból álló televíziós produkció készül. A felkért szakértők segítségével a műsor bemutatja azokat az anti-diszkriminációs és esélyegyenlőségi témákat, amelyekre a játékok is épülnek.

„Olyan játékokat próbáltunk összeállítani a vetélkedőben, amik a gyerekek gondolkodásmódja felől közelíti meg a fogyatékosügyet. A feladatok egyébként nemcsak nekik, hanem a nézőknek is nagyon izgalmasak lesznek, mert látványosak, viccesek és egyben elgondolkodtatóak, és csak a fordulók legvégén dől el, hogy kik jutnak tovább.” – mondta Lutter Imre, az ’Ability – a képességek próbája’ műsor főszerkesztője.

A műsor 14 részből áll, melyet a tv2 tűz műsorára 2011 őszétől, október 16-tól, minden vasárnap délelőtt. A produkció műsorvezetője Varga Livius, a Quimby zenekar frontembere, aki szerepvállalását így kommentálta:

„Nem maga a műsorvezetés vonz, hanem bizonyos ügyek, bizonyos műsorok vonzanak. Vannak olyan kezdeményezések, produkciók, amiben egyszerűen jó részt venni. Azt gondolom, hogy ha valakire több figyelem vetül, mint egy átlag emberre, akkor ezt felhasználhatja jó dolgokra is, nem csak a saját egójának az építésére.”

A műsor zsűritagjai is prominens személyekből állnak, hiszen a fogyatékos társadalmat két nagyon sikeres paralimpikonunk, Dani Gyöngyi és Pálfi Judit vívók képviselik, míg a tv2 delegáltjaként Papp Gergő színesíti a produkciót.


A műsorban 8 általános iskolai csapat méri össze tudását. A diákok szerte az országból érkeztek a vetélkedőre, így Békéscsabáról, Boldogkőváraljáról, Budapestről, Dunaújvárosból, Körösladányról, Zsámbékról és Pécsről.

Ismerd meg az Ability Parkot közelebbről >>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL