SZÉPSÉG

Variációk hosszú hajra: őszi-téli hajtrend 2011

Szerző:
Szabó Anna
Van, aki unalmasnak tartja, de a legtöbben a nőiesség védjegyének: ez a hosszú haj, mely sokkal inkább variálható, mint gondolnád. Íme a legújabb trendek szigorúan a nőiesség jegyében!


Ki ne tudná, hogy egy jó frizura élettelivé varázsolja az arcot, minden tekintetet magára irányít. A reklámok valóban nem túloznak, amikor arra utalnak, hogy a hajad önálló életet él, de ez csak akkor állja meg a helyét, ha mesteri remekmű születik fodrászod keze alatt. Alap az ápoltság, de a tiszta sörénynek mindig akadnak segítői bővel: hajfényspray, zselé és hajhab formájában. Évszaktól függetlenül, rendszeresen vesd be ezeket a vívmányokat, főként, ami a táplálás és kondicionálást illeti.

Azonban ne feledd: a mesésen hosszú haj is csak akkor szép, ha rendezett. Ha így van, akkor sugároz kifinomultságot és nőiességet. Fedezd fel Te is a hosszú fürtök adta sokoldalúságot!

Rafinált kócosság

A fenti képeken látható frizurák elkészítéshez jó adag hajhabra és az ujjaidra lesz szükséged. Még vizesen masszírozz a sörényedbe fél tenyérnyi hajhabot, először a tetejét nagy körkefe segítségével, majd fésű nélkül, az ujjaiddal rendezve el tincseidet szárítsd meg. A lényeg, hogy az arcod vonaláig simuljon el a hajad, míg az alsó tincsek váljanak el egymástól.

Indulhat a funky!

Nőiesen pajkos és mégis elegáns a félig feltűzött a fejtetőn tupírozott frizura. Persze ehhez már kell némi kézügyesség, de korántsem olyan bonyolult feladat, mint azt sokan gondolják. Szárítsd meg a hajad, majd a fejtetődön választ keresztben két részre a hajad. Az alsó tincseket tupírozd fel, majd hajtsd rá a másik részt, és tűzd le. Elől néhány tincset szabadon hagyhatsz, ami az arcodat keretezheti. Az már csak a türelmeden múlik, hogy ezek után az alul a válladra omló hajad besütöd hullámosra, vagy épp kivasalod.

Laza hullámok

A puha, laza, nőies loknikat hajsütő vassal lehet a legszebben megcsinálni. Ha nincs hajsütő vasad, kérdezd meg az édesanyádat, az anyósodat, a nagynénédet – valamelyiküknek egészen biztosan van egy valahol a padláson, még abból az időből, amikor minden nő meg volt őrülve a loknikért. A retróból azonban elég is ennyi, ha azt akarod, hogy a frizurád modern legyen, kövesd a tanácsainkat. A hajat oszd két részre – alsóra és felsőre –, és a felsőt tűzd fel, hogy először az alsóval dolgozhass. Vegyél egy nagyobb tincset az arc mindkét oldalán, és göndörítsd a hajat az arc felé, miközben a hajszálak töve felfelé áll. Az alsó rész maradékából találomra válassz ki nagyobb tincseket, és göndörítsd be őket – ne felejtsd, hogy ezeket is az arcod felé göndörítsd, a tövük pedig felfelé álljon.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL