FOGYÓKÚRA

Az "evőeszköz" diéta

Szerző:
Szabó Anna
A Forking-módszer, az „evőeszköz” diéta, mely érdekes elgondolásra épül. Az ételeket az alapján rangsorolja, hogy milyen evőeszközzel lehet elfogyasztani őket.

 

Ennél a diétánál lényegében minden táplálék megengedett, de nem mindegy, hogy mikor fogyasztjuk. A Forking-módszer az evőeszközökkel próbálja szabályozni az étkezést. Hogyan is kell ezt elképzelni? Vacsorázni például csak villával szabad. Tehát csak olyan ételeket ehetünk ebben a napszakban, amit ezzel az evőeszközzel tudunk enni. Nem ehetünk például mogyorót (ehhez az ujjakra lenne szükség) vagy fagylaltot (ehhez kanál), de húst sem (ez kés nélkül nehezen menne). Ebédhez mindhárom evőeszközt használhatjuk, de az ujjainkat nem. A reggeli szabad: itt kézzel-lábbal, evőeszközzel… bármit ehetünk.


A diéta lényege


Reggel bármit lehet enni
Délben csak evőeszközzel, ujjak nélkül
Este csak villával

Reggel - kéz, kanál, villa, kés


A reggeli legyen gazdag. Ezzel megfelelő energiát biztosítunk a szervezetnek egész napra, és nem fogunk torkoskodni a többi étkezésnél. Ha nem vagy éhes reggelenként, meglátod, hogy a módszernek – és a sovány vacsoráknak – köszönhetően megjön majd a reggeli étvágyad.


Mit együnk elsősorban?

Legyen ez igazi villásreggeli. 2 tükörtojás, 2 szelet sonka, 2 szelet kenyér vagy 10 dkg sajt, 2 szelet kenyér, 2 dkg vaj.


Mi tilos?


Semmi. Esetlegesen próbáljuk meg elkerülni a túlzott cukorfogyasztást, ugyanis a cukortól megnő az inzulintermelés, majd gyorsan visszaesik, és hamar megéhezünk.


Délben - kés, villa, kanál


Mit együnk elsősorban?


Mindent, amit evőeszközzel lehet. Húst, halat, zöldséget, rizst, krumplit…


Mi tilos?


Amit kézzel, vagyis ujjakkal lehet enni. Ilyen például a kenyér, a szendvics. Ha gyorsan kell étkezned, vagy úton vagy valahol, akkor is inkább salátát egyél. Kerüld a pizzát, a palacsintát, a gofrit, a sült krumplit és a hamburgert.


Este – villa


Mit együnk elsősorban?


Mindent, amit – normális körülmények között - villával lehet. Tehát, együnk zöldséget, salátát, rizst, halat. Ez utóbbi sok ásványi anyagot tartalmaz, viszont kevés kalóriát.


Mi tilos?


Húst például tilos enni, mivel a gyomornak hosszú időre van szüksége a megemésztéséhez (több mint 4 órára!). A leves is kerülendő este, mivel az ásványi sókban gazdag folyadék megterhelné a szervezetet. Ha édesre vágysz, készíts magadnak egy gyümölcsteát vacsora után.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL