KÖZÉRZET

Vidám hangulat = menzeszhez igazított étrend?

Szerző:
Szabó Anna
Akinek kiegyensúlyozott az étrendje, eleget mozog, napozik, és azon fáradozik, hogy érzelmileg tisztába tegye az életét, ritkán vannak menstruációs problémái. Persze akadnak kivételek, de többségében ezek határozzák meg ciklusunkat.


A menstruáció ideje alatt felszínre törnek a mélyebb hormonális/érzelmi tulajdonságok, míg fizikai következményük – a kínai orvoslás szerint a meleget tartalmazó vér – a természetes tisztulás következtében kiürül. Törékeny állapot az ilyen – az egyén felszínre törő belső, jin, hormonális énjének megjelenési formái kényesek és érzékenyek, védelemre szorulnak a jin éghajlattal (hideg és nedvesség), valamint a szélsőséges fizikai és érzelmi körülményekkel szemben. Ezért nagyon fontos, hogy a menzesz ideje alatt mellőzzük a nehéz fizikai munkát, az érzelmi feszültséget, továbbá a szélsőséges hideget és a nedvességet; például tartus melegen a lábunkat. Vigyázzunk, hogy ne legyen székrekedésünk, pihenjünk sokat, és tartóztassuk meg magunkat a nemi élettől is.

Étrendi megszorítások

Egészséged érdekében a következőket mellőzd a teljes menstruációs ciklus alatt:
Alkoholt, dohányt, kávét, hideg italokat, finomított cukrot, hidrogénezett zsiradékot, mint a szendvicskrém és a legtöbb margarin; többszörösen telítetlen főzőolajat, gyümölcsök vagy nyers ételek mértéktelen fogyasztása.

A peteérés idején vagy a menstruáció kezdete előtt fellépő hangulatingadozás (PMS), fáradtság, feszültség, hátfájás, hasgörcs, és más egyensúlyzavar kivétel nélkül az ingadozó hormonszint számlájára írható. A PMS megszüntetésében döntő jelentősége van a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. A tartós eredmény elérése érdekében tartsd szem előtt a táplálkozási megszorításokat és a táplálkozás általános elveit. Ha még így is nehezedre esik megőrizni hidegvéredet, a megfelelő táplálék-kiegészítő hatékony társad lehet. Ilyen többek között a Magne B6 femina Magnézium és B6 vitamin tartalmú komplex étrend-kiegészítő kalciummal és E-vitaminnal, édesítőszerrel.

A készítmény összetevői közül a magnézium szükséges az idegrendszer működéséhez, a B6 vitamin segíti a kiegyensúlyozott lelkiállapot és hormonális aktivitás fenntartását, támogatja a vérképzést is, a magnézium és B6 vitamin együttesen hozzájárulnak a fáradékonyság és kimerültség csökkentéséhez, míg a benne lévő kalcium a szervezet energiatermelő folyamataihoz szükséges.

Miért ajánljuk ezt a készítményt?

MAGNÉZIUM: az emberi szervezet számára alapvető fontosságú ásványi anyag, mely szükséges a létfontosságú enzimreakciókhoz, hozzájárul a normál idegi működéshez és a megfelelő élettani funkciók fenntartásához. A magnézium segít a megfelelő szellemi és érzelmi állapot fenntartásában, támogatja a szervezet energiatermelő folyamatait és hozzájárulhat, a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez.

KÁLCIUM: nélkülözhetetlen a csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez. A kalcium hozzájárul az idegi ingerület átvitel és az izmok normális működéséhez és támogatja a szervezet energiatermelő folyamatait. A kalcium hozzájárul az emésztő enzimek normális működéséhez is.

E-VITAMIN: az antioxidáns vitaminok az öregedést felgyorsító szabadgyökök ellen hatnak. Az E-vitamin segít a sejtek és sejtalkotók oxidatív károsodás elleni védekezésében.

B6-VITAMIN: Hozzájárul a normális fehérje és glikogén anyagcsere fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer megfelelő működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához. A B6 vitamin segíti a vörösvérsejtek képződését. Hozzájárul a megfelelő fizikai erőnlét, mentális frissesség és a kiegyensúlyozott lelkiállapot fenntartásához, valamint segíthet a fáradtság és kimerültség csökkentésében. A B6-vitamin kiegészíti a magnézium hatását és elősegíti annak felszívódását.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL