KÖZÉRZET

Gyors megoldás a nehéz napokra

Szerző:
Szabó Anna
Hullámzó közérzet, idegesség, fájdalom minden hónapban. Hölgyeim, sajnos ez elkerülhetetlen. Na, de mégis mit tehetünk, hogy enyhítsük a nehéz napok okozta szenvedésünket? Összegyűjtöttük neked a leghatásosabb gyógymódokat.

Étvágytalanság, súlycsökkenés

A menstruáció ideje alatt (1-7. nap)

Feltétlenül fontos a sok pihenés, és a stresszhelyzetek kerülése. Ezeken a napokon fogyassz C-vitaminban, és vasban gazdag ételeket (paradicsom, brokkoli, kivi, hal, vörös húsok, búzacsíra) a szervezeted ellenálló képességének növelése érdekében. Ha teheted, mellőzd a kávé fogyasztását, mert felerősítheti az alhasi görcsöket. Akinek rendkívül erős a menstruációja és a természetes gyógymódok híve, érdemes már a vérzés jelentkezése előtt kb. 5 nappal gyógyteát fogyasztania.

Gyógyteakeverék: palástfű, libapimpó, cickafark (a gyógyszertárakban kaphatók)


A fájdalomcsillapítókkal csínján bánj, nem szabad túl sokat bevenni belőlük. Nagy fájdalmak esetén ajánlott gyógyszerrel csillapítani a fájdalmat, és akkor is csak az első pár napban.



Remek hangulatban, tele energiával

A nehéz napok után (8-14. nap)

A második ciklushét ragyogással teli, ilyenkor úgy érzed, hogy majd kicsattansz az energiától. Ez a jó fizikai állapot számodra a legideálisabb sportolásra, tanulásra, és még randizásnál is nagy segítségedre lehet. Sok férfi megérzi ugyanis, hogy ösztrogéntermelésed az egeket veri, és így még vonzóbbnak találnak majd.


Lelki béke, harmónia

Ciklusod közepén (15-20. nap)

Ha sportolni támad kedved, feltétlenül végezz a torna előtt nyújtógyakorlatokat. Érdemes ciklusnaptárt vezetned. A hormonális ciklusok mindenkinél különbözően alakulnak. A ciklusnaptárba feljegyezheted a reggeli testhőmérsékletedet, és az aktuális fizikai állapotodat. Így ellenőrizheted, hogy minden rendben van- e a szervezeteddel. Tapasztalni fogod, hogy egyes hatások, amelyeket lejegyeztél, szabályszerűen visszatérnek.



Egyre nő a feszültség benned

A nehéz napok előtt (21-28. nap)

A negyedik héten mindenképp kerüld a koffeintartalmú italok fogyasztását, hogy elkerülhesd a fájdalmak felerősödését. Lazító, citromfüves fürdő is nagyon hatásos tud lenni álmatlanság esetén. Igyál sok csalánteát és kerüld a túlzottan sós ételeket. A csalán kiváló vértisztító hatással rendelkezik. Sajgó fejfájás esetén használj borsmentaolajat, amellyel dörzsöld be jó erősen a két oldali halántékodat. Fogyassz B6 vitaminban gazdag élelmiszereket (banán, hal, gabonafélék), vagy szedj B6 vitamin tablettát, hogy erősítsd az immunrendszeredet. Csokoládé és különböző édességek helyett nassolj aszalt gyümölcsöket (füge, datolya, aszalt szilva, mazsola).

A füge, rendkívüli vastartalmáról híres. A céklalé fogyasztása is rendszeresen ajánlott. Jótékony hatását igazán a vérképzőszervi betegségek megelőzésénél fejti ki.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL