SZÓRAKOZÁS

Mit nekünk az Oktoberfest, inkább itthon mulatunk!

Szerző:
Szabó Anna
Mi sem bizonyítja jobban, hogy mi magyarok szeretjük a gyomrunkat, mint az egy hónapra eső gasztroprogramok száma, és az oda kilátogató nagyszámú közönség. Persze van más programajánlat is a tarsolyunkban.


Októberi ajánlónkban ismét igazán változatos programokat gyűjtöttünk össze, és érintettük természetesen a gasztroválasztékból is néhányat. Nekünk csak az átfedésekkel van problémánk, hiszen nehezen tudnánk egyszerre több helyen ott lenni.

 

A Női Portál bemutatja:
Jótékonysági vásár az árva spánielekért!

Te jártál már olyan jótékonysági vásáron, ahol még téged jutalmaztak meg azért, mert segítettél a rászorulóknak? Különleges meglepetésekkel készülünk nektek, mert lassan egy éve a szívügyünknek tekintjük a spánielek helyzetét.
A részletekért kattints ide >>

Ne feledd, találkozunk október 15-én, szombaton, 10-17 óra között
a Kalicka Bistroban!


Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Időpont:
október 06-09.
Helyszín: Budai Vár

A gasztronómia fellegvárává alakul át a Budai Vár. A legnemesebb pálinkák, kolbászkülönlegességek és kulináris ínyencségek, valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 6-9. között a Budai Várban.
A Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros talán legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont.

A magyar pálinkakészítők közül mintegy 20 főzde képviseli magát és közel 10 kolbászos stand állít ki a rendezvényen. A fenséges ízekhez minőségi zenei kínálat is párosul!
A fesztivál látogatói először kóstolhatnak az idei termésből készült pálinkákból, kedvükre iszogathatnak a legnépszerűbb mézes különlegességekből, és az egyre kedveltebb pálinkakoktélokból.

 

XIV. Szarvasgomba - Vadászat
Időpont:
október 08.
Helyszín: Szilvásvárad, Szalajkavölgy

Idén 14. alkalommal kerül megrendezésre a Szarvasgomba vadászat a Szalajka-völgyben október 8-án. Az immár hagyományosnak mondható rendezvényen a korábbiakhoz hasonlóan a nap fénypontját jelentő gombavadászat mellett egész napos programok - például ültetvénybejárás,
pálinkakóstoló várják a vendégeket. Az ebéd mellé, melyet Ruprecht László készít Nádasy Erika, Domján Edit-díjas színművésznő énekel Piaf dalokat. Az eseményen 9 egri és egy mádi borász kínálja nedűjét.

 

Champagne vacsora
Időpont:
október 21. este 8 óra
Helyszín: Paris Budapest Restaurant

A minden érzéket megmozgató Champagne vacsora keretében az egyes fogásokhoz más-más fajta Champagne kerül majd terítékre. Érdemes részt venni a programon annak, aki kíváncsi a különleges ital történetére és ízvilágára, és eddig tartott meglehetősen borsos áruktól, ill. attól, hogy ezekből az italokból általában csak egy-egy palackkal lehet kérni, pohárral nem.
A franciaországi Champagne-ban évszázadok során kidolgozott és finomított champagne-készítési eljárást alkalmaznak, a klasszikus pezsgő erről a vidékről származik, csak az ott termelt pezsgőket nevezhetik Champagne-nak. Az ott készült italokhoz csak három szőlőfajta bora használható fel. A Chardonnay eleganciát, a Pinot Meunier gyümölcsösséget, míg a Pinot Noir testet, tartást ad a pezsgőnek.
Ezzel a nem mindennapi itallal ismerkedhetnek meg azok a vendégek, akik október 21-én ellátogatnak a Paris Budapest Restaurant-ba, ahol egy jó hangulatú vacsora keretében - melynek minden fogása Andrea Mensch főszakács hozzáértő kezei alatt születik - végigkóstolhatják a legfinomabb Champagne fajtákat. A kalauzolást a pezsgők világában Tóth Zoltán, a Paris Budapest Bar vezető mixere és bártendere vállalta, aki mesélni fog a hagyományokról, a különböző fajtákról és azokról az ízkombinációkról, melyek teljessé tesznek a vacsorával egybekötött kóstolást.

 

VI. Szigligeti Süllőfesztivál
Időpont:
október 22-23.
Helyszín: Szigliget

Csodáld meg Te is a Balaton őszi hangulatát Szigligeten, a hagyományőrző Süllőfesztiválon! A két napos hagyományőrző rendezvényen nemcsak halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várnak, hanem a helyi borászok, kézművesek portékáival, változatos és színes programokkal.

 

Múzeumok Őszi Fesztiválja
Időpont:
október 1 – november 15.
Helyszín: országszerte

Ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Őszi Fesztiválja – a Múzeumok Mindenkinek Program országos rendezvénysorozata. Tavaly a Múzeumok Őszi Fesztiválját 160 múzeum közreműködésével szervezték meg. A Fesztivál hat hete alatt a résztvevő múzeumok értékes, érdekes, változatos, tartalmas programokkal fogadták látogatóikat. A több mint 900 programot közel 131.000 látogató kereste fel.



Őszi Kertészeti Napok
Időpont:
2011. október 14 – 16.
Helyszín: Budapest

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke szakmai szervezetek támogatásával és közreműködésével 2011. október 14-16. között ebben az évben 16. alkalommal szervezi meg a szakképző intézetek tanulóinak őszi ifjúsági virágkötészeti versenyét.

A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoznak fel áruikkal: kertészeti szakkiállí-tást és vásárt rendeznek. A rendezvény egyik célja az ősz gazdagságának, szépségeinek kötészeti bemutatója.

A kiállításnak minden évben az egyik legnépszerűbb része a fiatal virágkötők versenye, illetve szombaton és vasárnap az elkészült versenyművek bemutatása. A középiskolák és az egyetemek virágkötészetet tanuló diákjai az elhivatott szakmai zsűrinek is évről évre okoznak meglepetéseket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL