FOGYÓKÚRA

Csak egy napig bírod?

Szerző:
Szabó Anna
A villámdiéták azért népszerűek, mert rövid idő alatt lehet velük sikert elérni. Ha te is a rövid diéták híve vagy, akkor próbáld ki a 3 leghatékonyabb egy napos diétát.

 

1. Szőlőnap


A szőlő nyár végén, ősz elején aktuális idény gyümölcs, és tökéletesen megfelel az egynapos diétához. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot, gyümölcssavat, cserzőanyagot és enzimet tartalmaz, melyek élénkítő hatással vannak a szervezet anyagcsere folyamataira éppúgy, mint a vese- és bélműködésre. Hatására a szervezetből több víz távozik, és beindulnak a méregtelenítő folyamatok is. A szőlő mind ezek mellet még remek fiatalító gyümölcs is, mivel öregedés gátló anyagokat tartalmaz.


Diéta leírása


Az egynapos diétához szükséged lesz 2 kg szőlőre (fehér, vagy vörös), amelyet ossz el nyolc egyenlő részre. Másfél óránként fogyassz el egy adag szőlőt, és igyál minél több ásványvizet!

2. Tejsavónap


A tejsavó a tej oltóanyaga, mely a túrókészítés során keletkezik. Zsírt egyáltalán nem tartalmaz, viszont annál több fehérje van benne. Nagy szüksége van rá a szervezetnek, hogy hatékonyan tudja elégetni a zsírt. A tejsavóban ugyanakkor orotsav is található, mely a bélflóra egészségéért felelős, illetve segíti a szervezetet az anyagcsere-folyamatok alatt keletkezett végtermékek kiürítésében.

Minta étrend


Reggel
20 dkg áfonyát turmixolj össze 2 dl tejsavóval.
Délben
4 dl tejsavót keverj össze 2 ek friss növényi lével (búzafűlével vagy articsókalével). Bioboltban beszerezhető.
Napközben
Szénsavmentes ásványvíz, 20 dkg zsírszegény joghurt, nyers zöldség és gyümölcs.
Este
4 dl tejsavót keverj össze 2 ek friss növényi lével (búzafűlével vagy articsókalével).

 

3. Ananásznap


Az ananász egy csodafegyver a kilók ellen. Pillanatok alatt csúcsformába hoz. Ennek oka, hogy az ananász nagy mennyiségben tartalmaz egy bromelain enzimet, amely felturbózza az emésztést, és szinte leolvasztja a zsírtartalékokat. A benne lévő kálium, magnézium és vas pedig megszabadítja a szervezetet a felesleges víztől. A diéta alatt két-három egész ananászt ehetsz meg, emellett frissen facsart vagy 100 százalékos ananászlevet, szénsavmentes ásványvizet, illetve édesítés nélküli gyümölcsteát ihatsz.

Minta étrend


Reggel
1 egész ananászt pucolj meg, és a húsát vágd apró kockákra. Csurgass rá egy ek. citromlevet, majd keverd össze 10 dkg zsírszegény túróval.
Délben
Ismét kockázz fel egy egész ananászt, majd 1 ek. citromléből, 1 tk. mézből és 1 kicsi apróra vágott csiliaprikából készíts öntetet. Sózd, borsozd, majd öntsd az ananászra. A pikáns salátához megehetsz egy-két Korpovit kekszet.
Este
Két szelet ananászt vágj négyfelé. Fél del narancsléből, 1 tk mézből és egy késhegynyi fahéjból főzz szirupot, és még melegen öntsd rá az ananászkockákra.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL