FOGYÓKÚRA

A legkevesebb kalóriát tartalmazó ételek top 10

Szerző:
Szabó Anna
Nem is egy olyan zöldség és gyümölcs létezik, melyek energiatartalma alig éri el a 20 kalóriát. Ismerd meg a legkevesebb kalóriát tartalmazó ételeket, és iktasd be őket az aktuális fogyókúrádba.

 

Uborka


Az uborka egyszerűen főnyeremény, 10 dkg mindösszesen 12 kalóriát tartalmaz! Rendkívül magas a víztartalma, de kálium, kalcium, nátrium, A- B- és C-vitamin tartalma sem elhanyagolható.

Retek


A retek lett a második helyezett, 10 dkg mindössze 15 kalóriát tartalmaz. Mindemellett rengeteg C-, A- és B-vitamint, foszfort és káliumot tartalmaz. Antibakteriális hatása jelentős, és macskajaj ellen is hatásos, hiszen felgyorsítja a máj tisztító folyamatát, sőt, vágyfokozó hatással is bír.


Saláta


A saláta nem hiányozhat a diétázók étrendjéből, hiszen 10 dkg mindösszesen 17 kalóriát tartalmaz. Rengeteg C- és B-vitamint tartalmaz, mindemellett fehérjét, kalciumot, káliumot, foszfort és vasat is. Serkenti a gyomor működését, és cukorbetegek is fogyasztatják.


Spárga


10 dkg spárga szintén 17 kalóriát tartalmaz. Ez elég indok kell, legyen a fogyasztására. Ha nem, akkor álljon még itt, hogy a spárga A-, B-, C-vitaminban és folsavban igen gazdag, nem tartalmaz koleszterint, és szénhidráttartalma is elhanyagolható. Vízhajtó- és vesekőelhajtó hatását érdemes megemlíteni, valamit, hogy kitűnő méregtelenítő tulajdonsággal bír.

Spenót


10 dkg friss spenót pusztán 18 kalóriát tartalmaz, és ezen jó tulajdonsága mellett még létfontosságú vitaminokban és antioxidánsokban is gazdag. K-vitamin tartalma elősegíti a máj méregtelenítését, serkenti a gyomorműködést, tisztítja a vastagbelet, valamint immunerősítő hatása is jelentős.


Zöldpaprika


Egy közepes zöldpaprika (10 dkg) mindössze 20 kalóriát tartalmaz, és köztudott, hogy dúskál C-vitaminban. Ezen kívül A- és E-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Többféle bioflavonint is tartalmaz, mely a rákos megbetegedések ellen veszik fel a harcot.


Zeller


A zellernek szinte az összes része hasznosítható, a gumójától kezdve a zöldjéig. 10 dkg mindössze 28 kalóriát tartalmaz. A zeller pozitív hatásai közül érdemes megemlíteni, hogy serkentőleg hat a veseműködésre, erősíti az immunrendszert, sőt, a népi hagyomány szerint vágyfokozó hatással is bír.

Karfiol


A karfiol már picivel feljebb tolta a lécet, hiszen 10 dkg 29 kalóriát tartalmaz, de még ezzel is a toplista oszlopos tagja, így a fogyókúrázók egyik kötelező eledele. A paprikához hasonlóan szintén rengeteg C-vitamint tartalmaz, valamint számos betegség ellen védelmet biztosít.


Patisszon (csillagtök)


A csillagtök lett az utolsó előtti befutó a top tízes listán a maga 30 kalóriájával. Bár rántva a legfinomabb, fogyókúra idején inkább párolva, vagy roston sütve fogyaszd!


Alma


A gyümölcsök közül az alma verekedte fel magát a listára, a 31 kalóriamennyiséggel, melyet 10 dkg tartalmaz. A fogyókúra fontos részét képezi, hiszen önmagában, de salátákban is kiváló.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL