2018. január 22. - Vince, Artúr
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 22. - Vince, Artúr
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Komolytalan szándékaink komoly jelei

Blahó Dávid

Már nyolc éve együtt vagytok? Az szép. És mégsem haladt előre egy hangyányit sem a kapcsolatotok? Az már nem annyira szép. Azt hiszitek, ez majd változik? Látom, megint nekem kell Pasiszemmel felnyitnom a szemeteket…

 

Hölgyeim, hajlamosak vagytok elaltatni magatokat. Hosszú évek óta egy barátotok van, peace van meg nyugalom, szépen telnek a napok egymás után – csak közben nem történik semmi. Márpedig tudomásom szerint nektek nagyon fontos, hogy hosszútávra is tervezhessetek a párotokkal. Ennek ellenére sokan nem veszitek észre, ha egy helyben toporog a magánéletetek. És kinek jó ez? Hát persze, hogy a pasitoknak, akinek ennél kényelmesebb sora nem is lehetne. Azt pedig leshetitek, hogy ő lépjen annak érdekében, hogy a helyzet megváltozzon. A másik probléma, hogy abba az ábrándba is képesek vagytok fülig belezuhanni, hogy egy férfi komolytalan szándékai néhány hét, esetleg hónap alatt kiderülnek. Ha évek óta tart már a románc, akkor ott minden rendben van. Hát nincs. Ne vegyétek zokon, de mi ilyenkor összkomfortosan hátradőlünk a fotelban, és a haverokkal egymás között csak azt mondjuk: „legalább van valakim”. Pedig nem kell ám atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy a napnál is világosabb legyen: a pasitoknak esze ágában sincs belőletek nagy Ő-t csinálni. Szóval mielőtt könnyes tekintettel már esküvőről, meg közös otthonról ábrándoztok, előbb szenteljetek néhány percet annak, hogy elolvassátok a következő sorokat.

Különülünk

Nézzetek körül a környezetetekben, és lefogadom, hogy három másodpercen belül találtok egy olyan párt a baráti társaságotokban, akik időtlen idők óta gyűrik már egymást, mégis ott tartanak, mint mikor összejöttek. Ilyenkor két kérdéssel teljesen jól ki lehet ugratni a nyulat a bokorból. Először is faggasd a csajt arról, hogy mikor lesz házasság, amire Ő lesütött szemekkel majd azt motyogja, hogy a „barátomat kérdezzétek”. Tudat alatt tehát érzi, hogy azért nem minden teljesen oké. Aztán a srácot lehet sarokba szorítania egy „És mikor költöztök össze?” magaslabdával. Figyeljétek meg Drágáim, hogy egy felkészült bika ilyenkor egész sor indokot képes felsorolni: nem megfelelőek a körülmények, túl messze lenne a munkahelyétől, ha a lányhoz menne, nála viszont nincs hely két embernek, meg egyébként is, most belevágni a lakás-bizniszbe kész öngyilkosság lenne. Az albérlet ablakon kidobott pénz, szóval saját lakás kéne, de az ugye meg rengeteg pénzbe kerül. Látjátok, minden különösebb megerőltetés nélkül rögtön felsoroltam jó néhány lehetséges ellenérvet. De mind közül a legtutibb az utolsó: a pénzzel jól lehet takarózni. Főleg akkor, ha kevés van belőle.

Szívem, ne tágítsd a kereteket…

Az anyagiak kezelése általában a férfi dolga, és többnyire mi értünk hozzá jobban (bár általában főleg ahhoz, hogyan verjük el…). Bankszámlánk szigorúan titkos és misztikus egyenlegét pedig féltve őrizzük, és a nőnk elől úgy rejtegetjük, hogy arra még Harry Potter és a gyűrűkereső hobbitok együttes erővel sem találnának rá. Mivel kedvesünknek a legfinomabb fogalma sincs arról, hogy mennyi bankó pihen a széfünkben, ezért mindig találhatunk valamilyen egyéb okot, ami meghiúsítja azt, hogy komolyabb tőkét invesztáljunk a kapcsolatunkba. „Basszus, pedig már annyira szeretnék én is összeköltözni, de hát most újítottam fel a lakást, ami elvitt egy csomó pénzt”, de ütős még falkatársaim szájából a „Kicsim, először legyen meg az autó, aztán majd beszélhetünk a hogyan továbbról”. Ugyanakkor van egy őszintébb verzió is, ami ugyan nem túl elegáns, de legalább egyenes. Egyszerűen arra kell a money, hogy éljek és szórakozzak. Végre leváltam a szülői pénztárcáról, majd hülye leszek rögtön két emberre költeni azt, amit egyedül is elszórhatok. De majd utána, baby, komolyan, csak most még vár engem az…

Újra felfedezett játszótér

Hölgyeim! Ha jót akartok magatoknak – meg jövőt a kapcsolatotoknak –, akkor nem mentek ki külföldre három hónapos ösztöndíjra, meg hajóra felszolgálni és fedélzetet súrolni, mert mire visszatértek onnan, nem ismertek rá arra a pasira, akit itt hagytatok. Szegény pára annyira nekikeseredett, hogy Ti leléptek, hogy nagy bánatában már majdnem valami nagyobb, közös lépésre szánta el magát. Aztán mégsem így lett, és amíg Ti sok ezer kilométerre tört angolsággal faggatjátok a turistákat arról, hogy kérnek-e esernyőt az italukba, a fickótok itthon újra rábukkan a haverjaira, a bárokra; no meg arra, hogy nem is olyan rossz ez az életforma. És miután betoppantok egy „Megjöttem!” kíséretében, a kandúrotokba befészkelte magát a kisördög, akinek már nem nagyon akaródzik leszokni az éjszakák édes ízéről. Nektek meg marad a panaszkodás, hogy a pasitok sosem fog megkomolyodni, és miközben a sorozatokat bújjátok a tévé előtt, Ő éppen újabb kört rendel a haverokkal. Persze nem állítom, hogy ez majd mindig így marad – hiszen megtalálhatja egy olyan munka, ami komoly életmódváltást követel.

Nem tudok ennyifele szakadni!

Egy egész embert kívánó meló meg újabb indok lehet arra, hogy miért is kellene még várni a közös tervekkel. Estékbe nyúló munkaórák, vidéki csapatépítések, külföldi továbbképzések – melyik dicső kannak jut még ereje és ideje emellett egy komoly kapcsolatra? Vagy ha jutna is, a biztos kifogás már ott lapul a zsebében, közvetlenül az okostelefon mellett. Eme fajta sajátossága még az, hogy a leginkább elhiteti a nővel, hogy ő aztán mennyire elkötelezett lenne az elköteleződés iránt, csak hát ennyi munkával a háta mögött nem akarja a nőt belerángatni egy olyan viszonyba, amiben az nem lenne boldog. Vagyis széttárja a karját, és azt mondja: bocs, Cicus, engem csak részmunkaidőben kaphatsz meg. És mit tesz a nő? Vár és epekedik. Hogy egyszer majd másként lesz. Talán egyszer bekövetkezik ez. A férfiak is képesek a fejlődésre. Jöhet például az a nő, aki mellett minden munka, autó és buli elhomályosul. Csak Őt meg kell találni. Ami nem sikerül mindegyikünknek elsőre. Addig meg maradnak a komolytalanul komolynak látszó kapcsolatok – akár nyolc éven át is. Mert legalább addig is van valakink.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Melyik a személyes Mahjong-köved 2018-ban és mit mesél az évedről?

Melyik a személyes Mahjong-köved 2018-ban és mit mesél az évedről?

Az ősi kínai Mahjong-kövek nem csak kitűnő kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, hanem a rúnakövekhez hasonlóan jóslási képességgel bírnak. A különböző minták és csoportok, amikre oszlanak egyedi jelentéssel bírnak. Ha kíváncsi vagy arra, mely Mahjong-kő a tied a 2018-ban, miként határozza meg az idei évedet és mit mesél róla, akkor kattints a csillagjegyedre!

Tovább »
5 üzenet, amit soha ne küldj el az első randi után - Ki vannak tőle a férfiak!

5 üzenet, amit soha ne küldj el az első randi után - Ki vannak tőle a férfiak!

Az első randi általában csodás és izgalmas élmény. Igyekeztek kiválasztani a legelőnyösebb ruhát, a gyomrotok pedig jólesően bizsereg. Így van, Drága Hölgyeim? Ugyanakkor éppen emiatt könnyen megeshet az is, hogy túlizguljátok a dolgot. Pedig, ha minden jól megy, a java még csak ezután jön. 

Tovább »
Miként alakul a szerelmi életed a Vénusz évében? - Maga Vénusz istennő mondja el!

Miként alakul a szerelmi életed a Vénusz évében? - Maga Vénusz istennő mondja el!

A római Vénusz az ősi Itáliában volt a szerelem, a szépség és a termékenység istennője, így nála jobban senki sem tudhatja, hogy mi vár rád a szerelmi életedet illetően a Vénusz évében. Vajon új szerelemmel számolhatsz, vagy esetleg a jelenlegi beteljesülésével? Ismerd meg sorsodat az istennő segítségével!

Tovább »

Kalkulátor

Természetes szexelixírek

Természetes afrodiziákumok, ha problémás a szexuális életed, akkor azért, ha rendben van, akkor pedig azért, hogy minőségi változást idézz elő benne. Válassz és élvezd a változást!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Gáti Dóra

Esküvőszervező

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Gáti Dóra

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép