SZÓRAKOZÁS

Ünnepi csemegék hétvégére

Szerző:
Szabó Anna
Igaz, ez alkalommal nincs szerencsénk és legnagyobb nemzeti ünnepünk éppen a hétvégére esik, de ettől függetlenül mindenképpen érdemes ellátogatni néhány rendezvényre. Csak győzd kiválasztani, melyikre!


Szinte már hagyomány, hogy az augusztus 20-i hét(vége) bővelkedik kulturális fesztiválokban, ezen a napon az országos programkavalkád kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínál szórakozási lehetőségeket. Ismét összegyűjtöttünk egy csokorra valót, hogy megkönnyítsük a dolgodat!

Mesterségek Ünnepe
Helyszín: Budavári Palota

Közel 800 mester és több mint 80 000 látogató tölti immár hagyományosan a hagyományok jegyében ezt a pár napot. A rendezvényt megelőző időszakban a jeles szülinap alkalmából két különleges pályázat is meghirdetésre került, a díjazottak kilétére is most derül majd fény. Természetesen kulturális csemegékben, programokban sem lesz hiány, a jubiláló fesztivál első napi műsorán máris olyan híres muzsikusok szerepelnek, mint Pál István Szalonna, Szalóki Ági, és a Kerekes Band.

 

Európai Kerti Vasutak Találkozója
Helyszín: Vasúttörténeti Park, Budapest

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Park területén. A rendezvény minden évben nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében, hiszen dízel- és gőzmozdonyok kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán.
Az augusztus 20-21-i hétvégén most is ellátogatnak a Vasúttörténeti Parkba a környező országok kicsiny gőzösei. A kisvonatok zakatolva haladnak végig a tavaly augusztusban átadott új kerti vasút pályán, amely áthalad alagúton, egy kis tó felett ívelő igazi vasúti hídon, míg a 850 méter hosszú szakasz végén visszatér a kiinduló állomásra. A rendezvény különlegessége, hogy a kicsinyített másolatokat nem csak megnézhetik, de kis is próbálhatják a gyerekek és szüleik.

 

Hortobágyi hídi vásár
Helyszín: Hortobágy község

Háromnapos vásárban vehet részt az, aki szombaton ellátogat a Hortobágyra. Mivel – elvileg – az időjárás is kedvez a kirándulásoknak mindenképpen érdemes ellátogatni erre az eseményre, amit a család apraja-nagyja élvezni fog. Szombaton megkoronázzák a pásztorfiú szobrát, vásári komédiások adják elő a János vitézt, A helység kalapácsát, de a muzsikaszó ettől függetlenül végig kitart.

 

XIII. Nemzetközi Halfőző Verseny
Helyszín: Gyomaendrőd, Bethlen Gábor Szakközépiskola

1999 óta szerveznek a gyomaendrődiek Szent István napján halfőző versenyt, melynek elmaradhatatlan kísérői a szeszes italok mellett a zenés szabadtéri előadások. Így az értékes díjak, és a finom falatok mellett a kiváló programok is vonzóvá teszik Gyomaendrődöt ezen a hétvégén.



XIII. Nemzetközi Szilvalekvárfőző Verseny
Helyszín: Szatmárcseke

Igen, imádjuk a hasunkat, de nem csak ezért esett a választásunk erre a versenyre. Mindenki tanulhat ezen a két napon valamit a szatmárcsekeiektől: ki azt, miként érdemes a szilvát eltenni télire – ez a környék a gyümölcs magyarországi őshazája –, ki szülőföldjének szeretetét az idén a versennyel egybekötött világtalálkozón. Családias hangulatú esemény azoknak, akik ódzkodnak a tömegtől.

 

Balatonboglári szüreti fesztivál
Helyszín: Balatonboglár

A programok már 18-án elkezdődnek, és egészen vasárnap estig tartanak. Így az éppen a Balcsin nyaralók bőven kivehetik a részüket – a helyiekkel karöltve – a bor ünnepléséből. Hol másutt rendeznék meg, mint a Platán strandon és környékén a rendezvényt, így kínálva minden korosztálynak programot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL