KÖZÉRZET

Táncold ki magadból a csalódottságot!

Szerző:
Szabó Anna
Vezesd be a napi rutinod részeként a táncot, amihez még csak ki sem kell mozdulnod otthonról! Elég, ha szakítasz életritmusodból 5-10 percet, amikor csak magadra és a zene ritmusára koncentrálsz.


A tánc terápiaként is alkalmazható művészet. Mozgásoddal kifejezheted lelkiállapotodat. Minden ember a maga sajátos módján mozog. A tánctanfolyamokon terapeuta elemezheti, kinek mi az erőssége és felmérheti a tánc jótékony hatását, az erősödő magabiztosságot és a csoporton belüli interakciókat.

Egyszerűbb módját is választhatod a táncterápiának: táncolhatsz otthon a kora esti órákban, hogy megszabadulj a napközben keletkezett negatív érzéseidtől és szorongásaidtól. A tánc emeli energiaszintjeidet, miközben minden végtagodat intenzíven megmozgatja, kirázva porcikáidból az elraktározott feszültséget. A zene nagy hatású érzéseket kelt benned. A komolyzene lélekemelő vagy megrendítő is lehet, a popzene örömmel tölt el, miközben magad is énekelheted kedvenc slágeredet.

A test és a lélek számára is üdítő élmény, ha rendszeresen táncolsz olyan erőteljes ritmusú, ösztönző hatású zenére, mint a rock, a dzsessz, a latin zene, például a salsa. Tánc közben ki is kapcsolsz, megfeledkezve a fárasztó és sűrű nap esetleges felkavaró élményeitől.


Önkifejező tánc

Alakítsd ki a helyet és időt, amikor esténként úgy 10 percig kitáncolhatod magadból a napközben tapasztalt frusztrációkat. Eltűnnek az energiablokkok, így jobban élvezheted az előtted álló estét.

1. Készítsd elő a helyiséget, ahol táncolni fogsz. Legyen meleg, hangulatosan kivilágított. Húzd össze a függönyöket, kapcsold ki a telefont, hogy ne zavarjanak. Kényelmes, laza ruhában légy és válassz egy élénk ritmusú zenét.

2. Állítsd be a hangerőt, s kezdj mozogni, eleinte lassabban, majd egyre gyorsabban és energikusabban. Ha a lírai dalokat szereted, énekeld a szövegét, hogy így is kifejezd önmagad.

3. Ha eleinte furcsállod, ne aggódj, csak még nem szoktad meg, hogy egyedül táncolj. Senki sem láthat. Add át magad a zene ritmusának, érezd, amint végighullámzik a lábadban, a csípődben, a válladban, a karodban.
Táncolj egyre gyorsabban, mind intenzívebben mozdulatokkal, érezd, hogyan lazulnak el az izmaid, így egyre könnyedebben, áramlóan mozogsz. Úgy 10 percig vagy tovább táncolj, hogy elfeledkezz a napi gondokról, és az új energia minden porcikádat átjárja.


Ha valóban élvezed a táncot...

Járhatsz akár heti rendszerességgel is órára, akár az argentín tangó, a hastánc vagy éppen a salsa a kedvenced. Ma már sokféle tánctanfolyam közül válogathatsz, s ezek sokszor társasági események is egyúttal. Az órák rendszerint kora este kezdődnek, később a szabadtánc során lehetőségetek nyílik egymással is táncolni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL