SZÉPSÉG

Ha a stressz a szépségedet támadja

Szerző:
Szabó Anna
Íme néhány enyhülést hozó ötlet, szépülést hozó tipp, amikor úgy érzed a mindennapos feszültség már a bőröd alá is beférkőzött…


A túl sok stressz végül mindig kárt tesz a szépségben! Az arcon pattanások jelenthetnek meg, a bőröd foltos lehet. A vállad és a nyakad megmerevedik, tartásod meggörnyed, körmödet tövig rágod. A kialvatlanság hatására megjelennek a sötét árkok, mintha soha nem akarnának eltűnni a szemed alól, a fejbőröd kiszárad, rettenetesen viszket. De mint mindig ezekre is tudunk megoldást!

Kimerültség ellen

Ha fogytán az erőd, energiatartalékaid feltöltésére íme egy módszer, melyet évszázadok óta alkalmaznak a világ fürdőkultúrái: ez a hideg-meleg váltózuhany. Kezdd meleg vízzel. Egyre fokozd a hőmérsékletet, amíg forró lesz, aztán jöhet a hideg, majd újra a nagyon meleg zuhany. De ne vidd túlzásba: elég négyszer váltani a vízhőmérsékletet. Ha kisbabát vársz vagy magas a vérnyomás, ne alkalmazd.

Nyomás a fejben, nyakban

Masszírozd ujjbegyeiddel a fejbőrt, kis, körkörös mozdulatokkal. Így a bőr felpezsdül, a feszültség pedig enyhül.

Irritált bőr

A francia nők gyulladásgátló szelént tartalmazó termálvízzel ápolják a bőrüket – tanulj tőlük!

Erőtlen ébredés

Reggel tusolás előtt dörzsölt át testedet száraz körkefével. Természetes sörtéjű kefével vagy luffával dörzsöld át a lábadat, aztán karodat, az ujjak hegyétől és a lábujjaktól a szív felé haladva. Dörzsöld törzsedet is a szív irányába haladó mozdulatokkal, de csak kíméletesen haladj végig a mellkason, és kerüld az arcot. Így a vérkeringés élénkül, a test felpezsdül, és visszatér a régi energiád!

Görcsös izmok

Egy kis masszázs biztosan segít. Ha nem éred el a hátadon és a válladon levő merev izomcsomókat, feküdj le a padlóra, tegyél a hátad alá teniszlabdát vagy nyújtófát, és gördülj rajta jobbra-balra, amíg a csomók lazulnak.

Pattanások

Semmi nem vált ki olyan gyorsan pattanásokat mint a stressz. Ha érzed, hogy nemsokára előtűnik egy, éjjelre kenj az érintett bőrfelületre szalicilsavas krémet. Így a pattanás reggelre eltűnhet.
Ha nagy eseményre készülsz, vagy fontos találkozás előtt állsz, és reggel ijedten fedezed fel a tükörben az arcodon éktelenkedő pattanást, íme egy villámgyors tipp: menj bőrgyógyászhoz és kérj kortizon tartalmú krémet. Kend a pattanásra és hamarosan eltűnik a támadó.

Megtépázott körömágy

Ha a körmöd melletti bőr kiszáradt, nehogy rágni vagy tépkedni kezdd! Kend be olívaolajjal (ez hidratáló szkvalént tartalmaz) vagy körömápoló krémmel.

Fényes fürtök

A hajlakk finom fényt ad a hajnak. A különleges csillogáshoz fújj a hajadra belőle, majd márts nagy púderecsetet csillámlós púderbe (arany vagy bronz szemhéjfestékbe). Rázd le az ecsetről a felesleget, és simítsd végig a hajon, a homloktól indulva.

Fáradt szem

Áztass sminklemosó korongokat jéghideg teába, tegyél a szemedre tíz percre, vagy próbáld ki a duzzadás elleni maszkot, amit a hűtőszekrényben érdemes tartanod. Ezek a maszkok a plasztikai műtét okozta duzzanatokat is lelohasztják.

Duzzadt arc

Ha reggel duzzadt, „pufi” arccal ébredsz, simítsd át bőrödet jégkockával mielőtt kilépnél az ajtón. A hideg, összehúzó, frissítő hatású, ezért jó ötlet a szemránckrémet a hűtőszekrényben tartani.

Vörös foltok

Ha bőröd irritált és gyulladtnak tűnik, kis vörös erek és apró, pattanásszerű kiütések jelennek meg rajta, lehet, hogy rosaceáról van szól. Menj el bőrgyógyászhoz, de addig is igyál zöld teát, amely gyulladásgátló.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL