SZÉPSÉG

Varázsold élettelivé tekinteted!

Szerző:
Szabó Anna
Gyönyörű szemekkel bárkit elvarázsolhatsz, ugyanis a női legendák ellenére, a pasik ezt nézik meg legelőször – a hajjal egyetemben – nem pedig a fenekünket. Persze ez utóbbi is fontos, de ha igazán szép szemekkel nézel, biztos nem figyel már másra!


Búcsú a karikáktól

Búcsút mondhatsz a csúf karikának, táskáknak, a duzzadt szemhéjnak, ha szemedet mindennap gondos figyelemmel és türelemmel ápolod. És ha még tanácsainkat is megfogadod…

Ránctalanítás

Előzd meg a ráncok kialakulását, és erősítsd a szem környékét szemránc krémmel. Újheggyel, finoman a belső saroktól a külső zugig simítsd a krémet, majd paskolva kend, hogy élénkítsd a vérkeringést.

Frissítés

A duzzadt szemhéj egyetlen ellenszere a hideg; Jégkockát húzz végig alsó és felső szemhéjadon, addig, míg a duzzadás lelohad. Ha bőröd nagyon érzékeny, mosdókesztyűbe csúsztasd a jégkockát, és úgy használd. Majd papírzsebkendővel itasd fel a nedvességet.

Masszírozás

Arcápolás során végezz arcmasszázst, ügyelve a szem környéki, érzékeny területekre is.

Csippentsd a mutató- és hüvelykujjaddal a szemöldök körüli bőrt, és belülről kifelé haladva óvatosan nyomkodd egészen a halántékig. Ötször-hatszor ismételd a műveletet. Csökkentheti a szarkalábak kialakulását.

Erősítsd szemhéjadat erőltetés nélkül. Mutató-és hüvelykujjával nyújtsd és lazítsd a szem környékét. Hüvelykujjad a szem belső sarkát, a mutatóujjad pedig a szemöldökcsont külső sarkát támassza, ötször-hatszor ismételd.
Helyezd mutatóujjaidat a szem belső zugához, és simítsd, nyomd gyengéden a bőrt a szem külső sarkáig. Méregtelenítő hatású, serkenti a vérkeringést, megszünteti a szem alatti táskát, karikát.

Sminkelés

Csillogó, élénk lesz a tekinteted néhány apró sminkelési trükk segítségével.

Ha fáradt a tekinteted, sötét szem-kontúrceruza helyett használj fehér ceruzát. Húzz finoman egy apró vonást a belső szemhéj külső sarkába. Átmulatott éjszaka után hasznos teendő, de esti program előtt is élénkítő hatású.

A világos árnyalatú szemceruza is sokat javíthat a fáradt szemeken, mivel fényesebbnek mutatja azt. A klasszikus módszer szerint húzz vonalat a szemhéj belső részén fehér szemceruzával. Ha ezt túl feltűnőnek találod, próbáld ki a barackrózsaszín ceruzát, amely melegebb, természetesebb hatást kelt. De vigyázat: egyeseknél rózsaszínnek mutatja a szemet!

Játssz a színekkel!

A kék szeműek barnás árnyalatú szemhéjfestékkel próbálkozzanak. A zöld szeműek narancs- és mogyoróárnyalatot használjanak. A feketék és a barnák az ibolyaszín tónusaival színezzenek. Nagyítsd szemedet szempillaspirállal. Festékezés előtt finoman púderozd pilláidat. Elmélyíti és kiemeli tekintetedet, ha sűrű és kellően göndör.

Ragacsos szempillafesték

Egy-két percre tegyed a szempillafestéket gondosan lezárva egy pohár forró vízbe (csak a tubus egyharmadát merítsd bele). Így a festék megpuhul, nem lesz ragacsos.

Látható vonalak

Zsíros bőrön elmosódhat a szemceruza. A folyékony szemkihúzó maszatolódik el legkevésbé, de ezt a legnehezebb használni. Próbáld ki a kompakt száraz szemkihúzót. Vizezd be ecsettel, és száradás után púderezd, hogy ne kenődjön el. Ha szemceruzát használsz, a vonalat hasonló színű szemhéjfestékbe mártott ecsettel rögzítsd.

Maszatos alsó pillák

Az alsó szempillákon sokkal könnyebben elmázolódik a festék. Azonban egy pofonegyszerű módszerrel elkerülheted ezt. Töröld le a pillaspirált zsebkendővel, majd függőlegesen tartva simítsd végig az alsó pillákon, belülről kifelé haladva. Ezután vékony, száraz szivaccsal szórj egy kis áttetsző púdert az alsó pillák tövéhez.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL