UTAZÁS

Nézd meg a világ legszebb cseppkőbarlangjait!

Szerző:
Szabó Anna
A föld alatti cseppkő képződmények mesevilága a természet legszebb csodái közé tartoznak. A csipkézett kőszobrok, csüngők és zuhatagok a barlangi üregek belső díszleteként csodálatos látványt nyújtanak.

 

Cacahuamilpa barlang, Mexikó


Ez a káprázatos föld alatti képződmény egy védett területen található Mexikóvárostól nem messze. A barlangban többek között láthatunk hatalmas több méter magas, csúcsos szoborszerű alkotásokat és csipkézett finom kézimunkára emlékeztető képződményeket is. A Cacahuamilpa barlangot a világ egyik legszebb barlangjaként tartják számon. 1835-ben fedezték fel, és 1920-ban nyitották meg a nyilvánosság előtt.

Jeita barlang, Libanon


A Jeita barlang 20 kilométerre fekszik északra Bejrúttól, a Nahr al-Kald völgyben. A barlangi tárlatot egy csónakban ülve élvezhetjük, mivel a barlangban egy föld alatti barlangi tó is található. Ebben a különleges barlangban a cseppkövek fantasztikus változata található. A formák és színek egyedi megjelenése adja a barlang különleges jellegét. A különböző termek között találhatunk olyan gazdagon díszített finoman kidolgozott termet is, mely egy katedrálishoz is méltó lenne. Többek között itt található a világ legnagyobb lógó cseppköve is, mely több mint nyolc méter hosszúságban lóg a barlang mennyezetéről.

Márványbarlang, Spanyolország


A Sevillától 89 kilométerre fekvő márványbarlang igazi turista látványosság. A barlangot 1886-bna fedezték fel, és 1914-ben nyitották meg a nyilvánosság előtt. A barlangjárat valódi hossza 2130 méter, de ebből csak 1200 méter látogatható. A cseppkövek és az orgonasípra hasonlító márvány alakzatok teszik a barlangot egyedivé. A barlangban egy kristályvizű tó is található, amely még varázslatosabbá teszi a látványt.

A Mira D'aire barlang, Portugália


A Mira D’aire barlang Portugália legnagyobb barlangrendszere. A föld alatti séta egy sor színes barlangi üregen vezet keresztül, melyekben szebbnél szebb cseppköveket láthatunk. A legutolsó terem már 110 méterrel a felszín alatt található, melyben egy csodálatos barlangi tó várja a látogatókat. Ez a terem a barlangi séta csúcspontja a káprázatos mély zöld színű barlangi tó, a művészi vízesésekkel és zuhatagokkal. A visszautat már egy lifttel tehetik meg a látogatók, mely egészen a felszínig szállítja az elfáradt turistákat.

Kristály barlang, Bermuda


A Bermuda szigeten található Kristály barlang elnevezésű barlang valójában egy 55 méter mélyen fekvő azúr kék vizű barlangi tó. A barlang mennyezetéről megszámlálhatatlan sok cseppkő csüng, melyek az alattuk fekvő tó vizében tükröződnek. Mivel a barlangi tó vie kristálytiszta, a látogatók megcsodálhatják a megkettőzött látványt a víztükörben.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL