FOGYÓKÚRA

A keserű karcsúsít

Szerző:
Szabó Anna
A rukolában, cikóriában, endíviában, a hagymában, articsókában, citromban, grépfrútban, narancsban és olívabogyóban lévő keserűanyagok serkentik az emésztőnedvek termelődését, amelyek féken tartják az éhségérzetet és csökkentik az édesség utáni vágyat.

 

Túlsúlyos embereken végzett tudományos kísérletek bebizonyították, hogy a keserűanyagoknak köszönhetően gyorsabban olvadt le a hasról a zsírtömeg.
A diéta során, melyben megfelelő mennyiségű keserűanyagot tartalmazó táplálék van, nagyon fontos a megfelelő mennyiségű 2-3 liter folyadék rendszeres elfogyasztása is. Kortyolj el legalább napi 1,5 liter csendes ásványvizet, gyógynövény- vagy gyümölcsteát.


Minta étrend

Választható reggelik

Müzli zabpehelyből
Müzli 3 dkg zabpehelyből, 1,5 dl sovány tejből, 1 kisebb, felszeletelt narancsból vagy körtéből és 1 evőkanál mazsolából.

Toast krémsajttal, rukolával
4 dkg teljes kiőrlésű búzakenyér 10 dkg zsírszegény krémsajttal és rukolával.

Rozskenyér olívabogyóval
5 dkg teljes kiőrlésű rozskenyér 4 dkg gouda vagy edami sajttal, pár szem olívabogyó.


Választható ebédek


Szardínia rukolával
Egy nagy tányért beborítunk rukolával vagy endíviasalátával, 10 dkg szeletekre vágott céklával (konzerv is lehet) és 1 reszelt sárgarépával. A zöldeken szépen elrendezünk 2-3 lecsepegtetett egész olajos szardíniát (kis konzerv, 9 dkg). Meglocsoljuk citromlével. Hozzá 4 dkg teljes kiőrlésű búzakenyeret fogyasztunk.

Főtt tojás zöldségekkel körítve
Összekeverünk 10 dkg sovány túrót és 1 apróra vágott csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük. 5-6 perc alatt megfőzünk egy tojást, hideg vízbe tesszük, megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A túró mellé, zsenge spenótlevelekre téve tányérra rendezzük. Hozzá 15 dkg rukolasalátát fogyaszthatunk.

Savanyú káposzta saláta török mogyoróval
Villával fellazítunk 15 dkg savanyú káposztát. Belekeverünk 1 evőkanál puha mazsolát, 3 puha, kisebb darabokra vágott aszalt szilvát és 2 teáskanál olívaolajat. Megszórjuk 15 durvára vágott török mogyoróval.


Választható vacsorák


Citrus saláta
1 narancsból és egy fél grépfrútból salátát készítünk, majd citromlével és édesítőszerrel ízesítjük.

Toast hagymával
Egy szelet teljes kiőrlésű pirítósra egy vékony szelet sajtot helyezünk, és vörös- vagy lilahagyma karikákkal díszítjük.

Endívia saláta
Egy salátástálban keverd el az endíviát egy almával és pár szem apróra vágott dióval. A dressinghez keverj össze 60 ml olívaolajat 2 kávéskanál erős mustárt, 30 ml borecet, 30 ml portói bor (ha nincs, akkor valami félédes, jó magyar testes vörösbor), 1 kávéskanál zúzott, száraz pirospaprikát, sót, borsot.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL