FÉSZEK

Feng Shui a konyhában? - 2. rész

Szerző:
Szabó Anna
Feng Shui a konyhában, most a részletek gazdagságáról szól, az ezekből adódó csapdákról és arról, hogyan kerülheted el a zavart okozó következményeket.


“Nincs szebb feladat az életben,
mint az a cél, hogy harmóniát teremtsünk.”
(Ismerd meg bensőd erejét)

Játssz és nyerj!

Ha most helyesen válaszolsz kérdéseinkre, megnyerheted szakértőnk, Bányász Imréné felajánlását:
egy 
személyre szóló Feng Shui asztrológiai elemzés, a születési adatai alapján.
Tovább a kérdőívhez >>

Körülöttünk kívül és belül, minden energia, és így folyamatos kölcsönhatásban áll egymással.

Ismerd meg a környezetedben lévő berendezéseket, eszközöket, tárgyakat, hogy el tudd helyezni őket a Feng Shui tanai szerint. Ebben segítségedre lesz a következő csoportosítás.

A törvényszerűségek, mint az öt elem tanának tudatos alkalmazása, megteremtheti a harmóniát az egyik legfontosabb életterületen, a konyhában, ahol jelenlegi életed feladata formálódik.

 

Tudatosítsd az öt elem rendszerét!

Víz elem: mosogató, mosogatógép, mosógép, hűtőszekrény, kávéfőző, vízforraló, vizes kancsó, italos palackok, rádió, (a Feng Shui károsnak tartja a konyhában használni, de akik mégis így tesznek tudjanak róla, a tévé vagy a számítógép, laptop és a csobogó is víz elemű berendezés), üveg (poharak, bögrék, tálak, tálcák stb...), tükör.



Tűz elem: tűzhelyek (fa, gáz, villany stb...), sütők (gofri, szendvics, kenyér, mikró, grill stb...), kandalló, gyertyák, füstölők, lámpák, műanyag (edények, eszközök, kanalak, tálak, tálcák, poharak stb...).


Fa elem: fából, vesszőből készült tárgyak, eszközök (fűszertartók, fakanalak, eszköztartók, alátétek, deszkák, tálcák, tálak, poharak, kosarak, kenyértartók, dekorációk stb...).

 

Fém elem: fémből készült tárgyak, eszközök (fém eszköztartók, kanalak, fűszertartók, alátétek, tálcák, tálak, edények, poharak, dobozok, dekorációk stb...).


Föld elem:
kerámiából, porcelánból, kőből készült tárgyak, eszközök (fűszertartók, eszköztartók, kanalak, alátétek, tálak, poharak, edények, dekorációk stb...). 

 

Az elemek kedvezőtlen szomszédsága:

A konyhán belül számos olyan elem kombináció találkozhat, melyek kedvezőtlenül befolyásolják az energiák áramlását.

„Rossz szomszédság török átok!” tartja a régi szólás. Nincs ez másként a Feng Shui tanai szerint, azaz az öt elem körforgásának figyelembevételével sem. Egy egyszerű példával bemutatva, a víz elem örök ellenségeskedésben áll a tűz elemmel.


A konyha nyelvére lefordítva. Abban a családban, ahol a tűzhely és a mosogató közvetlen szomszédságba kerül egymással, biztosak lehetünk abban, hogy parázs viták zajlanak.

Mikor saját elemünk szerinti életterületen áll fenn ez a helyzet, jellemző lehet ránk a belső viaskodás, az elképzeléseink és lehetőségeink, illetve azok megvalósulása közötti ellentét.

Továbbá mutatja, hogy min szoktak veszekedni az ott élők, annak megfelelően, mely életterületen található az elemek összeférhetetlensége.
Hasonló kedvezőtlen tűz-víz ellentétű elrendezés a konyhában, tűzhely-hűtőszekrény, mosogatógép-sütő, mikrosütő-kávéfőző stb...

Ne tegyünk a konyhában (de máshol sem!) egymás mellé, fölé, alá az összeférhetetlen tűz-víz elemeket.

 

A kedvezőtlen helyzet orvoslása:

Ezeket a feszült energiákat valamelyest tompíthatod az öt elem tanának alkalmazásával.

A tűz és a víz elemű berendezések között a fa elem energiája képes feszültség oldó, semlegesítő hatást elérni. Állíts fából készült tárgyakat, eszközöket a tűz és a víz elem közé. Fa vágódeszkát, fakanalakat, vagy legalább egy keskeny kis pulttal válaszd szét a két ellentétes elemet.


Hol álljon a konyha és milyen legyen az arculata az egyes életterületeken?
Könnyű dolga van annak, aki előre megtervezheti konyhája elhelyezkedését. Igazodjon az öt elem szerinti lehetőségekhez. Elsődlegesen érdemes a funkcionális elhelyezkedést szem előtt tartani, mely szerint a konyha tüzes tevékenység, ezért számára a legkedvezőbb hely, azaz égtáj és életterület a lakáson belül a Dél (Hír, Hírnév, tűz elem).

A konyha arculatának kialakításakor ügyelni kell az életterületet uraló elem szerinti színek, formák, anyagok használatára. Déli égtáj esetében a falak és kiegészítők színe (zöld, és tűz színek), a bútorok és lehetséges használati eszközök (tálak, tálcák) műanyagból, fából vagy rattanból, zöld és tűz színekben kedvezőek.

Milyen legyen a konyha kialakítása a többi égtáj és életterületek esetén?
A konyha kedvező vagy kedvezőtlen égtáj szerinti elhelyezkedése, alapvetően jelzi az adott életfeladatunkat (minden ott élőét), mi az, amit képességeink, adottságaink szerint, kihozhatunk magunkból. A kevésbé kedvező égtáji elhelyezkedés mutatja, hogyan érjük el célunkat. Küzdelmes, ellentmondásokkal teli, vagy sikeres és könnyedebb módon.
Összefoglalva az öt elem tana alapján, az egyes égtájaknál az uralkodó elem vagy a támogató elem felhasználásával alakíthatjuk konyhánkat a lehetőségekhez képest harmonikusan.

Az északi égtájon, a víz elem kínálta színek, formák, anyagok használatával és a fém elem hasonló támogatásával.

A keleti és délkeleti irányban a fa elem színei, formái, anyagai, továbbá a víz elem korlátozott alkalmazásával.
Az északnyugati és nyugati területeken pedig a fém elem alapvető színei, formái, anyagai, és a föld elem támogató felhasználásával.


Alakítsd tudatosan környezetedet! Merj változni és változtatni!

Ismerkedj meg a lehetőségekkel és válassz a Neked legmegfelelőbb szolgáltatások közül a www.harmonikusvilag-fengshui.hu oldalról. Élj harmonikusabb életet a Feng Shui segítségével.

Sok szeretettel

Bányász Imréné Marika
okleveles Feng Shui tanácsadó

www.harmonikusvilag-fengshui.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL