FOGYÓKÚRA

Sok mini étkezés - nagy fogyás

Szerző:
Szabó Anna
Ha koplalás helyett a sok mini étkezést választod, akkor akár 4 kilótól is megszabadulhatsz egy hét alatt, mivel felgyorsul az anyagcseréd, és a zsírégetés.

 

A nagy fogyás titka elsősorban a mini étkezésekben rejlik, ami azt jelenti, hogy bármikor ehetsz, ha megéhezel. Ezáltal nem alakul ki a szervezetben egy védekező-raktározó mechanizmus, ami az éhségre adott természetes reakció. Természetesen csak a mintaétrendből válogathatsz, és a napi kalóriamennyiség nem haladhatja meg az 1400 kalóriát. A mini étkezésekkel elérheted, hogy felgyorsuljon az anyagcseréd és a zsírégetés.


Naponta hétszer ehetsz


A mini étkezésekkel összesen naponta hétszer ehetsz a reggelitől a lefekvés előtti nassolásig. Jól hangzik, nem igaz? A saját étrendedet te magad állíthatod össze a megadott étrend alapján. Minden étkezéshez egyet válassz ki a felsoroltak közül. A kisétkezéseket nyugodtan lecserélheted friss szezonális gyümölcsökre, ha azt kívánod.

Minta étrend

Reggelik

Banános-kivis müzli
Meghámozunk egy fél banánt és 1 kivit, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük 3 dkg gyümölcsös müzlivel. Az egészet leöntjük 1,5 dl sovány tejjel.

Sajtos-almáspirítós
Megpirítunk egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret, majd megkenjük 1 teáskanál zsírszegény margarinnal vagy vajjal. 5 dkg (20-30% zsírtartalmú) szeletelt sajtot teszünk rá. Kimagozunk egy fél almát, cikkekre vágjuk, és a szendvicshez fogyasztjuk.

Málnás joghurt
1 pohár vaníliás joghurtot (150 g) elkeverünk 12,5 dkg friss, vagy felolvasztott, fagyasztott málnával. 1 evőkanál kukoricapelyhet szórunk a tetejére.


Tízóraik


Uborkás-sajtos ropogós
Meghámozunk 12,5 dkg uborkát, kis darabokra vágjuk, és összekeverjük apróra vágott zöldfűszerrel és 10 dkg krémsajttal. Sózzuk, borsozzuk, majd rákenjük egy szelet kétszersültre.

Paradicsomos-zöldfűszeres ropogós
2 szelet sokmagos kétszersültet megkenünk 1 evőkanál zsírszegény vajjal vagy margarinnal. Megmosunk és felszeletelünk 10 dkg paradicsomot, rátesszük a kenyérszeletekre, és megszórjuk 1-2 evőkanál friss, apróra
vágott zöldfűszerrel.

Pulykamell tekercsek barackkal
Felaprítunk 3 dkg aszalt barackot, majd megtöltünk vele 5 dkg füstölt pulykamell szeletet, és feltekerjük.


Ebédek


Burgonya-retek saláta
Megtisztítunk és felszeletelünk 15 dkg főtt burgonyát. Megmosunk és felszeletelünk egy kis csokor retket. Felkarikázunk egy baromfi virslit, és az egészet összekeverjük 1 evőkanál finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel és 3 evőkanál natúr joghurttal.

Currys rizssaláta
12 dkg főtt rizst (nyersen 4 dkg) összekeverünk 1/2-1 teáskanál curry porral. Megtisztítunk, és apróra vágunk 2 szál újhagymát. Meghámozunk egy vastagabb szelet friss ananászt, 5 dkg füstölt pulykamell felvágottal együtt kockákra vágjuk, majd az egészet a rizshez adjuk. 1 evőkanál olívaolajat kis citromlével és mustárral, 1 evőkanál vízzel összekeverünk, és a rizsre öntjük.
Paprikás tésztasaláta

Megmosunk, és apróra vágunk fél-fél piros és sárga húsú paprikát (15 dkg) és egy negyed fejes salátát. 5 dkg mozzarella sajtot felkockázunk, és az egészet összekeverjük 9 dkg főtt tésztával (nyersen 3 dkg). 1 evőkanál olívaolajat kis citromlével és mustárral, 1 evőkanál vízzel összekeverünk, és a salátára öntjük.


Uzsonnák


1 pohár gyümölcsös ivójoghurt (1 dl) és 1 vajas keksz
1 kis banán
2,5 dkg diákcsemege


Vacsorák


Spenótos-lazacos tészta
Sós vízben megfőzünk 4 dkg tésztát. Megtisztítunk és felkockázunk 1 hagymát és 1 gerezd fokhagymát, majd 1 teáskanál olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadunk 5 dkg mélyhűtött spenótot, és rövid ideig pároljuk. Kockára vágunk 5 dkg füstölt lazacot, majd a spenóttal együtt a tésztához keverjük.

Paprikás burgonyatál
15 dkg főtt burgonyát felkarikázunk. Fél-fél sárga és piros húsú paprikát megmosunk és kockára vágunk. Megtisztítunk 1 kisebb fej lilahagymát, és szintén felkockázzuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a burgonyát. Hozzáadjuk a hagymát meg a paprikát, és rövid ideig együtt pirítjuk. Másfél szelet zsírszegény sajtot kockára vágunk, és szintén a burgonyához adjuk. Fél csokor finomra vágott snidlinget szórunk a tetejére.

Virslis zöldségleves
Megtisztítunk, és kisebb kockákra vágunk 12,5-12,5 dkg burgonyát, sárgarépát és édesköményt. 1 teáskanál vajban vagy margarinban pár percig pároljuk a zöldségeket, majd felöntjük 4 dl zöldséglevessel. 7-10 percig főzzük, sóval, borssal fűszerezzük, és belevágunk 1 szárnyas húsból készült virslit.

Lefekvés előtti kisétkezés


Ez az utolsó kis étkezés szabadon választható, akár ki is hagyhatod, ha nem érzel éhséget. Ezek az altató falatok egyébként úgy vannak összeállítva, hogy jót tesznek az éjszakai zsírégetésnek.

1) 1 pohár natúr joghurtot citromlével és folyékony édesítőszerrel ízesítünk
2) 1 szelet friss ananászt meghámozunk, kis kockákra vágunk, és összekeverjük egy pohár sovány joghurttal
3) Meghámozunk, és kis kockákra vágunk egy fél grépfrútot. 2 evőkanál írót elkeverünk egy kevés édesítőszerrel, finomra vágott citromfűvel, és a gyümölcsre öntjük


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL