FÉSZEK

Kovács Kati otthonában is vezető szerepben

Szerző:
Szabó Anna
Egy olimpikon élete sem mindig zökkenőmentes, hiába gondolnák sokan, hogy mindent elrendeznek helyette. Kovács Kati mindent maga intézett építkezése körül, ugyanazzal a szorgalommal és kitartással, ami a sportban is jellemzi.


Mindenkinek van álomotthona, és általában, ha építkezésre kerül sor, némely hibánk csak utána derül ki. Katival sem volt ez másként, az álmát követve látott neki a nagy feladatnak.

Mi volt az, ami a házépítésnél leginkább felbosszantott?
Hála Istennek, én azt gondolom, hogy egy olyan otthont sikerült magamnak teremtenem, amire világéletemben büszke leszek. Ami kevés időt töltök otthon, mindig megállapítom, hogy úristen, itt van életem műve (nevet), annak ellenére, hogy vannak hibák, amiket vétettem. Egyrészről a tervezésnél, azt gondolom, hogy elárulhatom, hogy egy nagyon fontos női probléma tud lenni, hogy nem csináltam gardrób szobát, ami ugye minden nőnek a legnagyobb problémája, hogy egyrészről nincs mit fölvegyen, viszont nem tudja elpakolni a cuccait otthon. Illetve egy olyan dolog volt, amibe belefutottam az építkezés során, hogy nem megfelelő helyen vásároltam a lambériát, ezért ezt ki is cseréltettem. Nagyobb hibát nem követtem el, azt gondolom.



Milyen lakberendezési stílus áll hozzád a legközelebb? Milyen színeket kedvelsz?
Azt gondolom, hogy az lakberendezés a modern vonalat képviseli, nem minimál, de modern, szögletes formák, a szimmetrikus dolgokat szeretem mindenhol, a színekben meg egyértelműen a zöld dominál. Nekem a kedvenc színem a zöld és tényleg úgy a lakásban is megtalálható a zöld több árnyalata, egy-egy sötétebb, világosabb konyhabútor. Nem mediterrán, de talán egy kicsit igen, egyszerű, nem minimál, de mégis - egyszerű, de nagyszerű, szerintem szép. (nevet)



Melyik a kedvenc helyiséged?
Hú, az a helyzet, hogy minden. Nagyon tetszenek a fürdőszobáim, minden tetszik, de ahol talán a legtöbb időt töltöm, az egyértelműen a konyha, de azt gondolom, hogy mindenki ott tölti a legtöbb időt, a konyha, étkező az, ahol éli egy család az életét. A zöld konyhabútoromtól el vagyok ájulva, pedig mindenki le akart róla beszélni, hogy milyen sötét lesz, meg ami a legfontosabb volt, a fények. Rengeteg ablak és tényleg egy napfényes, zöld álomban lakom. (nevet)



Mennyire csökkentette a hőszigetelés a gázszámládat?
Az a helyzet, hogy az egyik hibám, az az volt, hogy nagyon rá akartak beszélni a hőszivattyús megoldásra. Igazság szerint akkor lebeszéltem magam, mert nem tervezünk előre, ki tudja mi lesz 10 év múlva stb., tehát ezt egy kicsit megbántam.

Ráadásul nálunk nincs földgáz, mi PB gázról fűtünk. Mivel újépítésű ház és rögtön hőszigeteléssel épült, így nem tudom mennyi a különbség, de én azért próbáltam arra hangsúlyt fektetni, a hőszivattyút kivéve, hogy napelem, szigetelés- környezettudatos életmódot próbáltam kialakítani.



Mi volt az, ami a házépítésnél leginkább felbosszantott?
Hála Istennek, én azt gondolom, hogy egy olyan otthont sikerült magamnak teremtenem, amire világéletemben büszke leszek. Ami kevés időt töltök otthon, mindig megállapítom, hogy úristen, itt van életem műve (nevet), annak ellenére, hogy vannak hibák, amiket vétettem. Egyrészről a tervezésnél, elárulhatom, hogy egy nagyon fontos női probléma tud lenni, hogy nem csináltam gardrób szobát, ami ugye minden nőnek a legnagyobb problémája, hogy nincs mit fölvegyen, viszont nem tudja elpakolni a cuccait otthon. Illetve egy olyan dolog volt, amibe belefutottam az építkezés során, hogy nem megfelelő helyen vásároltam a lambériát, ezért ezt ki is cseréltettem. Nagyobb hibát nem követtem el.


Volt olyan ház, ami inspirált, amit megláttál és azt mondtad, hogy én is olyat szeretnék?
Nem, a saját elképzeléseimet szerettem volna megvalósítani.

Igénybe vetted lakberendező segítségét?
Igen, de először féltem, hogy meg akarja megváltoztatni az elképzeléseimet, illetve hogy nem fog passzolni az ízlésünk, de meghallgatta, hogy mit szeretnék, és együtt terveztük meg a falak színét, a berendezést, nagyon jól tudtunk együtt dolgozni.

Mennyire áll közel hozzád a Feng Shui?
Egyáltalán nem.



Milyen a ház tájolása/fekvése? Fontos számodra, hogy reggeltől estig besüssön a nap?
Igen, nagyon fontos a napfény, de a tájolását illetően nem voltak terveim.



A bútorok, alapanyagok kiválasztásánál fontos volt számodra, hogy „értéket” képviseljenek (pl. tölgyfából készüljenek) vagy inkább a dizájn, praktikum alapján választottad ki őket?
Inkább az elérhető ár és az volt fontos számomra, hogy az adott bútor a természetességet tükrözze. A fürdőszobánál, a konyhánál és a hidegburkolatnál viszont nem kötöttem kompromisszumot. Mivel ezekben a helyiségekben töltöm a legtöbb időt, azt szerettem volna, ha a csempe és a fuga sokáig szép marad. Mikor az építkezésről esett szó, az egyik támogatóm, a Baumit felajánlotta, hogy csemperagasztót, fúgázó anyagot és hőszigetelő rendszert is biztosít számomra.



Van olyan bútorod, amelyet örököltél, gyermekkorodból maradt meg és mai napig olyan erősen kötődsz hozzá, hogy helyet kapott az új házadban is?
Nincs ilyen, inkább csak egy-két gyerekkori fotót tettem ki a lakásba.



Van olyan ország, amelyiknek az építészeti stílusa közel áll hozzád?
Japánban nagyon jól éreztem magam, de nincs olyan ország, amit az építészeti stílusa miatt kedvelnék.



Mennyire fontosak számodra a lakásban a kiegészítők (festmények, vázák, fotók, stb.)? Szereted viszontlátni a sikereidet megörökítő képeket a falakon?
Nem szeretem látványosan kitenni az érmeket, serlegeket, de azokat a kiegészítőket, szobrokat, kis ajándékokat, amiket külföldről hoztam, kiteszem a polcokra. A berendezés tervezésekor fontos szempont volt, hogy ezeknek a tárgyaknak meglegyen a megfelelő helye.



Hogy hogy nem vízpart mellett teremtetted meg a családi fészkedet?
A házból nagyon szép a kilátás, az Omszki-tóra is rálátni, de szeretem, hogy a hegyen lakunk, mégis közel a városhoz.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL