PASISZEMMEL

Szivi, hány éves is vagy te pontosan?

Szerző:
Szabó Anna
A Pasiszemet is félre lehet vezetni. De még mennyire. A nők pedig tesznek is ezért. Aki fiatal, az idősebbnek, aki idősebb, az fiatalabbnak akar látszani. Ám ne higgyétek, hogy minden praktikátok rejtve maradhat előttünk…

 

Ahogy az a címből is kiderül, múlt heti történetünk folytatása következik. Csak amíg legutóbb azt osztottam meg veletek Pasiszóval, hogy miként próbálják a fiatal fruskák magukról elhitetni, hogy ők már felnőtt nők, addig ezúttal az ellentétes állomásról indulunk el. Aki ugyanis már se nem lány, se nem csaj, hanem igazi nő, az éppen hogy szeretné magát ifjabbnak láttatni a férfiszemek előtt. Amúgy személy szerint ki nem állhatom az olyan hímsoviniszta ítéleteket, miszerint 40-hez közel egy nő felett már eljárt az idő. Egyrészt nem egy olyan ismerősöm van, aki kifejezetten bukik a rutinosabb amazonokra, másrészt meg sok kinyúlt pólós, szakadt farmeres csaj példát vehetne idősebb társnőikről, hogy mit is jelent a csinos öltözködés és a dögös frizura fogalma. Azért a kísérletek nem mindig sikerülnek, és néha inkább visszafele sül el a fegyver. Azaz kudarcot vall a kétségbeesett próbálkozás, hogy a drága Hölgy legalább egy tízessel fiatalabbnak mutassa magát.

Állagmegőrzés

Kegyetlen dolog azt mondani, hogy egy 40 felé kocogó férfi csak minden eltelt évvel egyre sármosabb lesz, míg egy hasonló korú nő már ezerrel hajt lefele a lejtőn. Valahogy mégis ez az általános vélekedés itthon. A gyengédebbik nem képviselői között vannak olyanok, akik elfogadják ezt az állítást, és lemondó beletörődéssel veszik tudomásul, hogy fakul a hajuk, a bőrük vesztett a feszességéből, már a szarkalábakkal sem törődnek, és tulajdonképpen egyáltalán nem adnak magukra. Megbocsáthatatlan bűn ebbe belenyugodni, Drágáim! Elhiszem és tudom, hogy a külsőnél vannak fontosabb dolgok is az életben – amúgy ezt éppen nőknek magyarázom, eh… -, de nyilván a Ti közérzetetekre is jó hatással van, ha az utcán nemcsak az állványon dolgozó 60-as kőművesek, de az aktatáskás manager generáció is utánatok füttyent. De ahogy már fentebb írtam: érdemes ügyelnetek a mértékre…

Szánom-bánom, de rád nem vágyom!

Sajnálattal kell közölnöm kedveseim, hogy a „durván jól néz ki” és a „nagyon durván néz ki” között sokszor csak néhány vékony szemceruzányi a különbség. Sorry, de kimondottan nevetséges az, amikor egyes, láthatóan korosabb társnőitek rommá szolizva, öt réteg sminkkel fedve, eszméletlen magas sarkakon járva, annyira falatnyi ruhában, hogy még egy pornószínésznő is belepirulna, próbálják megmutatni, hogy ők bizony még belevaló nőcskék. Pedig róluk épp az ordít, hogy nem akarnak tudomást venni a korukról, és szánalmasan ragaszkodnak a húsz évvel ezelőtti önmagukhoz. Az szintén sajnálatra méltó, ha az életmódjuk is leginkább egy unatkozó tiniére hasonlít. Mert örömteli, hogy van benne élet, de ha minden hétvégén az a legnagyobb gondja, hogy hova menjen bulizni, az már egy szolid negyvenestől gáz. És tényleg nem azt mondom, hogy üljön otthon a fakanál tőszomszédságában, de ráncosan, esernyős koktéllal visszamosolyogni egy partyfotóról – ez Pasiszemmel cseppet sem vonzó.

Hé, Te tudod, mit akarsz!

Ugyanakkor ezt is lehet jól csinálni. Mármint méltósággal viselni, hogy már nem ifjú hercegnő. Sőt, a méltóság mellett még dögös is lehet, hiszen a hercegnőkből lesznek a királynők! Megfelelően dekoltált ruha, szolid arckikészítés, divatos frizura, és máris minden férfi eljátszik a gondolattal, hogy eljátszana ezzel a nővel a hálószobában. Plusz ennek a korosztálynak a nagy előnye, hogy – jó esetben – nem kell egész éjszaka szóval tartanod, mint a fiatalabb kolléganőiket. Ha bejössz neki, akkor nem lesz félénk, hogy rátérjen a lényegre. Magyarul Ő szed fel engem. Igaz, a dámák szempontjából lehet hátránya annak, hogy könnyebben megadják magukat. Férfitársadalmunk legtöbb tagja ugyanis úgy van gyárilag programozva, hogy egy nő megszerezése csak addig izgalmas igazán a számára, amíg meg nem kapja. Tisztelet a kivételnek, de azért látunk erre bőven példát. Szóval ebből kiindulva előfordulhat, hogy a bátor kezdeményezést másnap nagy csalódás követi, mikor mi benyögjük, hogy „Bocs szivi, de neked csak egy estére szólt a szavatosságod”.

Pumavadászatra fel!

Hogy kik a pumák? Hát éppen az a 40 környékén járó Hölgykorosztály, akikről eddig beszéltem (ismét újabb fontos szót osztottam meg veletek a Pasiszótárból). Elárulom, büszkék vagyunk magunkra, ha elmondhatjuk, hogy képesek voltunk lángra lobbantani egy olyan korú nőt, aki magáról talán már azt hitte, hogy a parázs sem pislákol benne. A férfi fantázia rengeteg összetevőből áll, és az egyik közülük az, hogy a puskád végére kaphass egy igazán vonzó és csábító Pumát. Nem véletlen, hogy a felnőtteknek szóló videó megosztó oldalakon külön kategóriát képeznek ezek a cicusok (tényleg csak a tudományos kíváncsiság hajtott…). A felelősséget lehetőleg kerülő pasiként csak arra kell vigyázni, hogy a Pumánk szelíd maradjon, illetve ne belőlünk akarjon falkavezért csinálni a kölyökmacskái számára.

Ali Baba és a 40-es szívrabló

Lehet, hogy néhány leírt mondatomból nem az derült ki, de összefoglalásként igenis bátorítanám az érettebb Hölgyeket: legyenek büszkék az adottságaikra, adjanak magukra, és a jó ízlés határain belül maradva hangsúlyozzák ki, hogy egy igazi nő nem csak 30 éves koráig lehet kívánatos. A lelkükre pedig vigyázzanak, és ne hagyják, hogy a férfiak megríkassák őket a fürdőszoba tükör előtt. Mert ha elkenődik a festék, a leplezetlen igazságtól csak még inkább elkenődnek. De távol álljon tőlem, hogy alávaló szóviccekkel éljek. Hiszen egyszer még nagy műkörmös – karmos? – pofont kaphatok ezért egy harcias Pumától.

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL